Daniel Grosu e noul Executive Chef al The Beef Club

30 mai 2015 | Noutati

Daniel GrosuThe Beef Club, restaurantul de fine dining din zona Charles de Gaulle a Bucureștiului anunță recrutarea lui Daniel Grosu, în funcția de Executive Chef.

Daniel Grosu are peste 7 ani de experiență dobândită predominant în bucătăriile restaurantelor de lux, din Marea Britanie. Incepând cu anul 2008, în perioada petrecută înafara României, Daniel a lucrat exclusiv în localuri recunoscute și premiate de către autoritățile AA – organisme care, în baza standardelor agreate împreună cu inspectorii de turism britanici, evaluează și certifică unitățile de ospitalitate din Anglia. Intre 2011 și 2014, Chef Daniel a făcut parte din echipa Llangoed Hall Wales, unul dintre puținele hoteluri distinse cu 4 rozete de către realizatorii Ghidului AA.

Noul Executive Chef The Beef Club s-a făcut remarcat în raport cu publicul din România, în 2014, când a ajuns în finala emisiunii Top Chef, difuzată de postul de televiziune Antena 1. In același an, el a făcut parte din echipa regională a României, alături de care a câștigat medalia de argint la Cupa Mondială de Gastronomie de la Luxemburg.

“Am primit cu entuziasm oportunitatea de a mă alătura echipei The Beef Club. Am căutat în România un restaurant care să pună pe primul loc experiența oferită oaspeților și unde să existe orientare către calitate. Astfel, am condițiile optime pentru a pune in aplicare creativitatea mea culinară și cunostințele acumulate, adaptându-le, în același timp, la specificul pieței locale. Rolul meu în cadrul echipei este acela de a crea variații inedite de meniuri, de a transforma ingredientele în preparate care să impresioneze”.

Odată cu sosirea noului Executive Chef, The Beef Club are parte de un meniu de nișă, ce cuprinde produse complexe, menite să cucerească iubitorii de delicii rafinate.

“Conceptul meniului pe care l-am creat are la baza sezonalitatea, obiectivul fiind să surprind fiecare ingredient în momentul său optim, atunci când gustul și proprietățile nutritive ating cotele ideale. In ceea ce privește carnea de vită, am ales să reinterpretez servirea sa și am pus-o in evidență prin rețete creative, prin balansul de arome și texturi”

Meniul conceput de Chef Daniel Grosu va fi introdus în restaurantul The Beef Club, începând cu data de 8 iunie.

(comunicat de presa)