Toate articolele (770 articole)

Sushilize
 (Jul 2017)
   1.157 vizite  0 comentarii   0 like

  Sushilize, cel mai nou concept de petrecere din oraș, revine pe Floreasca 55! Începând cu 27 iulie, în fiecare joi, de la ora 19:30, cei de la Chefs Experience te invită din nou să sushializezi! ;) Ce înseamnă asta? Pe scurt, atunci când iubitorii bucătariei ...

............................................citeste tot

Desertul verii: Melon Glace!
 (Jul 2017)
   683 vizite  0 comentarii   0 like

Dacă îți plac dulciurile, noul desert de vară de la Chefs Experience va deveni preferatul tău...încă de la prima linguriță! Restaurantul de pe Calea Floreasca nr. 55 ne surprinde din nou, cu un desert savuros și răcoritor, ideal pentru zilele toride: Melon Glace cu înghețată VEGAN...

............................................citeste tot

Garden party la tine acasă!
 (Jun 2017)
   1.153 vizite  0 comentarii   0 like

Ce poate fi mai potrivit în această perioadă a anului decât o petrecere în grădină, în aer liber alături de familie, prieteni sau colegi, una în care sa te bucuri de natură și de ultimele noutăți în materie de distracție? Imaginează-ți: Tu petreci, iar o echipa de profesioniș...

............................................citeste tot

Ce poti face sambata in Bucuresti?
 (Jun 2017)
   1.678 vizite  1 comentarii   0 like

Vara aceasta, SAMBATA se petrece la Chefs Experience la - Saturday Scoici vs Burgeri -  alaturi de prieteni si familie. Restaurantul de pe Calea Floreasca 55 a gasit ingredientele perfecte pentru a face dintr-o zi de weekend una memorabila. Cei care le vor trece pragul, pe parcursul intregii ...

............................................citeste tot

Summer treats
 (Jun 2017)
   592 vizite  0 comentarii   0 like

Vremea calduroasa vine cu pofta de inghetata, frozen drinks si vin roze! Probabil va amintiti de Burger si Scoici, restaurantul din Centrul Istroic care face furori de cateva luni in randul gurmanzilor si pofticiosilor de Burgeri savurosi si Scoici proaspete aduse de la Marea Neagra, gatite dupa ...

............................................citeste tot

Cele mai racoritoare frappe-uri pentru zilele toride de vara!
 (Jun 2017)
   592 vizite  0 comentarii   0 like

Ce faci cand ai bea o cafea pe terasa, insa afara sunt peste 25-30 grade? Optezi pentru un frappe, bineinteles! Dar parca ar merge foarte bine si ceva dulce langa...sau si mai bine... chiar in interior! Pe Floreasca la nr 55 gasesti cea mai racoritoare si delicioasa combinatie, ideala pentru ...

............................................citeste tot

Vine vara ...cu ce deserturi ne rasfatam?
 (May 2017)
   643 vizite  0 comentarii   0 like

Deserturile de vara trebuie sa indeplineasca cateva conditii: sa fie usoare, racoritoare, delicioase si daca se poate sa contina si ceva fructe proaspete, de sezon. Restaurantele s-au adaptat repede si au trecut deja la meniurile de sezon. Unul dintre restaurantele care si-a schimbat recent ...

............................................citeste tot

Ti-e dor de vacanta si de Grecia? Pana pleci, te poti bucura de experienta greceasca chiar in Bucuresti!
 (May 2017)
   1.549 vizite  0 comentarii   1 like

Grecia are o bucatarie cu traditie inradacinata in istorie si influentata timp de secole de culturile vecine din Turcia, Orientul Mijlociu si Balcani. Preferinta grecilor pentru o viata imbelsugata si dragostea pentru mancaruri simple, bine condimentate, sunt reflectate in modul in care ei prepara ...

............................................citeste tot

Schimbari fresh, sanatoase si colorate in meniurile restaurantelor din Bucuresti
 (May 2017)
   826 vizite  0 comentarii   0 like

Vara vine nu doar cu grade mai multe in termometre, ci si cu schimbari fresh, sanatoase si colorate in meniurile restaurantelor din Bucuresti.   Chefs Experience este unul dintre restaurantele care vine cu noutati in meniu, dar care pastreaza si preparate deja bine cunoscute celor care i-...

............................................citeste tot

Cele mai frumoase restaurante din București
 (Apr 2017)
   3.424 vizite  0 comentarii   1 like

Continuam sa enumeram cele mai frumoase restaurante din Bucuresti, liste pe care sa le salvati si pe care sa le consultati ori de cate ori vreti sa mergeti intr-un loc deosebit din oras. Am adaugat restaurantele si bistro-urile cu aer văratic, locuri cu lumina calda si cu multe elemente ...

............................................citeste tot

Draga Mama, anul acesta pregatesc eu masa de Paste!
 (Apr 2017)
   560 vizite  0 comentarii   0 like

Aluat, dospit, crema, faina, sarmale, drob, friptura….parca o auzi pe mama cum pregateste mancarea pentru masa de Sarbatori, iar tu ai vrea sa petreca timpul cu voi. Suprinde-o si fa-i cadou timp alaturi de familie, fiindca anul acesta de Paste, Manacarea de Acasa iti pregateste nelipsitele ...

............................................citeste tot

Cele mai frumoase restaurante din Bucuresti - editia de primavara
Restograf (Mar 2017)
   10.023 vizite  0 comentarii   0 like

Continuam sa enumeram cele mai frumoase restaurante din Bucuresti, liste pe care sa le salvati si pe care sa le consultati ori de cate ori vreti sa mergeti intr-un loc deosebit din oras. Revenim acum cu editia de primavara, asta pentru ca in oras au mai aparut cateva locuri demne de cel putin o ...

............................................citeste tot

Cand barurile au umor, notele de plata arata asa
 (Mar 2017)
   1.232 vizite  0 comentarii   7 like

Probabil momentul cel mai putin asteptat atunci cand iesiti la masa sau la un bar este cel in care vine nota. Vestea amuzanta de azi e ca un bar din Hunedoara a reusit sa transforme acest moment in una dintre cele mai asteptate clipe ale experientei de la ei din pub. Desi stim toti ca nu e nimic...

............................................citeste tot

Ce am invatat de la cei mai tari bucatari din serialul Chef's Table
Restograf (Mar 2017)
   811 vizite  0 comentarii   0 like

Chef's Table e una dintre cele mai frumoase creatii Netflix, un documentar despre unii dintre cei mai captivanti bucatari din lume. Mini-seria prezinta nu doar mancaruri si restaurante, dar si povestile unor oameni care au ajuns celebri, povestile unor oameni care realmente iubesc mancarea si care ...

............................................citeste tot

Cu ce preparate defileaza vedetele in pozele de pe Instagram
Restograf (Mar 2017)
   579 vizite  0 comentarii   0 like

Daca aruncati un ochi pe Instagram, e imposibil sa nu va intersectati cu niste poze cu mancare apetisanta. Fie ca vorbim de retete gatite acasa sau de creatiile unui restaurant, Instagram-ul e un cufar plin de poze cu preparate cat mai aranjate si dichisite. Fix pe acestea le-am cautat si noi pe ...

............................................citeste tot

Ce au mancat vedetele la gala Oscar 2017
Restograf (Feb 2017)
   435 vizite  0 comentarii   0 like

Gala Oscar are glam de la un capat la altul,  mai exact din momentul in care se paseste pe covorul rosu pana la petrecerea de dupa unde are loc si ospatul. An de an, in ultimii 23 de ani, Chef Wolfgang Puck s-a ocupat de meniul de la gala Premiilor Oscar, creand mereu preparate pe placul tuturor ...

............................................citeste tot

Reclama care a suparat comunitatea creatorilor de cafea artizanala
 (Feb 2017)
   790 vizite  0 comentarii   0 like

Nu e nicio surpriza faptul ca tendinta in lumea cafelei se indreapta tot catre ce inseamna artizanat, respect pentru boabele de cafea si plantatii, dar si grija pentru oamenii care muncesc sa ne aduca noua bautura magica in cesti. Ii spune "al treilea val al cafelei"(third wave coffee) si am ...

............................................citeste tot

Evenimente de Valentine's Day la restaurantele din Bucuresti
 (Feb 2017)
   2.035 vizite  0 comentarii   0 like

Marti, 14 februarie: un nou Valentine's Day, o noua ocazie de a va scoate jumatatea mai buna in oras la o cina romantica. Si, slava romantismului, exista destule evenimente in orasul asta la care puteti sa mergeti. Mai jos va prezentam cateva dintre cinele si evenimentele speciale de Valentine's ...

............................................citeste tot

Restaurante si cafenele in care puteti iesi la gustari bune cu prietenii
 (Feb 2017)
   3.147 vizite  0 comentarii   0 like

Gustarile sunt o componenta importanta a meniului unui restaurant, mai ales pentru grupurile de prieteni care vor sa iasa la o bere sau la un pahar cu vin si nu vor o cina ca la carte. Astfel, un platou cu gustari sau partea de "aperitive" e fix zona de interes pentru situatiile in care ati vrea "o...

............................................citeste tot

Cine este Salt Bae, bucatarul turc care a innebunit internetul
 (Jan 2017)
   3.635 vizite  0 comentarii   1 like

Bucatarul si proprietarul lantului de restaurante Nusr-et, Nusret Gökçe, a devenit un adevarat fenomen pe internet dupa ce a postat un clip in care sareaza o friptura. Clipul urcat pe contul sau de Instagram a strans peste 9 milioane de vizualizari in 3 saptamani, iar internetul s-a ...

............................................citeste tot

Cine este cea mai buna femeie chef din lume pe anul 2017
 (Jan 2017)
   816 vizite  0 comentarii   0 like

In mod surprinzator, titlul de The World’s Best Female Chef 2017 a fost castigat de o femeie dintr-o tara la care nu v-ati fi gandit nici intr-o mie de ani: Slovenia. Este vorba de talentata Ana Roš, chef la restaurantul Hiša Franko din Kobarid, Slovenia. Ea va primi titlul de The World’s...

............................................citeste tot

Primul restaurant in care toate preparatele au la baza AVOCADO
Restograf (Jan 2017)
   1.912 vizite  0 comentarii   3 like

Era doar o chestiune de timp pana cand cineva se hotara se deschida un restaurant cu preparate doar pe baza de avocado. Iar inceputul lui 2017 aduce si un candidat pentru aceasta miscare curajoasa: The Avocado Show, primul restaurant din Europa al carui intreg meniu e gandit in jurul acestui super...

............................................citeste tot

9 restaurante din Bucuresti in care te poti opri la o supa
Restograf (Jan 2017)
   4.878 vizite  0 comentarii   0 like

E sezonul supelor si al ciorbelor, momentul ala din an cand vrem sa intram intr-un loc calduros si sa ne bucuram de o supa fierbinte si aromata. Cumva e o pofta cu radacini din copilaria noastra, dar si o nevoie reala de a-i oferi corpului un cocktail de vitamine sub forma unor legume pasate sau ...

............................................citeste tot

Cele mai scumpe tipuri de branza
Restograf (Jan 2017)
   856 vizite  0 comentarii   0 like

Branza creeaza dependenta. Daca n-ati simtit asta pana acum sau nu v-ati dat seama, puteti sa va incredeti in specialisti, mai exact in oamenii de stiinta care au folosit Yale Food Addiction Scale si au ajuns la concluzia ca branzeturile chiar pot deveni un fel de drog. Asta pentru ca au in ...

............................................citeste tot

Jamie Oliver inchide sase restaurante din Marea Britanie, din cauza Brexit
 (Jan 2017)
   913 vizite  0 comentarii   2 like

Jamie Oliver intentioneaza sa inchida 6 dintre restaurantele sale cu specific italienesc din Marea Britanie. Celebrul bucatar a mentionat ca a luat aceasta decizie ca urmare a efectelor dezastruoase cauzate de #Brexit, printre care deprecierea lirei sterline ce a crescut costurile pentru ...

............................................citeste tot

  1   2  3  4  5  6
Afiseaza

De pe lista cu restaurante bune din Centrul Vechi



George Butunoiu  (Apr 2013)
21.241 Vizualizarivizualizari
3 Comentariicomentarii
12 placut 
5 displacut 

 

Imi propusesem de multa vreme sa merg la Bon, pentru ca bucataria frantuzeasca e preferata mea. Am si fost intr-un grup mai mare, tocmai ca sa pot gusta din cat mai multe feluri si sa-mi fac o parere mai avizata si mai obiectiva, cu atat mai mult cu cat toti ceilalti erau oameni umblati prin lume, care stiu bine cum e cu mancarea fina.

Bon e un restaurant relativ nou in Centrul Istoric, deschis in ultima parte a lui 2012; am inteles ca a adunat aici mai multi fosti angajati de la primul restaurant frantuzesc din Centrul Vechi, cunoscutul acum La Bonne Bouche.

Se vorbeste mult despre amenajarea si designul de la Bon, aproape mereu in termeni admirativi, asa ca aceasta a fost prima curiozitate. Locul e cam stramt si intunecos, casa e ingusta si spatiul e valorificat pe lungime. Au mai multe sali, amenajate diferit. Decorurile sunt facute ca sa iasa in evidenta cu orice pret, sa fie ceva original si nemaivazut, sa te socheze. Sala mare e tapetata cu usi vechi, din acelea pe care le arunca oamenii cand isi renoveaza casa si schimba toate pe acolo, usi asezate in toate pozitiile, si orizontal si vertical. Mie nu mi-a placut deloc aranjamentul acesta ostentativ, si nici inca unuia dintre cei sase care am fost acolo. Altii doi au ramas indiferenti, iar ultimii doi au fost extaziati de decor. Asa-i in viata! Norocul celor de la Bon ca am pus nota la « ambianta » luandu-ne dupa reactia acestora doi din urma, si nu dupa cum mi-ar fi venit mie…

Meniul e din bucataria franceza, dupa cum am spus, si vrea sa sugereze ca veti fi martorul unui spectacol de Grande Cuisine. Insa noi am ajuns chiar in ziua in care nu prea le-a reusit ce si-au propus. Mancarea a fost buna, se vede ca s-a muncit mult la ea, dar nu am primit nimic pentru care sa vrem sa revenim neaparat, cu pretul unui drum lung. Dupa cum ne asteptam, de altfel, au foarte multa carne, iar daca ceri si altceva ii pui in incurcatura si incearca sa gaseasca niste solutii destul de improvizate. Pe scurt: o supa Bouillabaisse ce nu arata mai deloc a ceea ce te-ai fi asteptat, insa gustul a fost bun, chiar si cu excesul de untdelemn; tartarul de vita si de somon au fost foarte bune, la fel si niste cartofi prajiti, probabil ca in unt sau in untura; un orez cu cerneala de sepie asa si asa, la fel si supa de ceapa; scoicile au fost bunicele, fara vreo interventie speciala din partea bucatarului; un coq au vin facut intr-un mod neobisnuit, in care biata vietate era doar cu putin mai mare decat un porumbel si era pusa intreaga in vas, cu un sos cam diluat, insa bun la gust; piureul care a venit alaturi a fost banal; pastele nu au avut niciun gust, se vedea indispozitia crescand treptat pe fetele celor doi care au incercat sa se sature cu ele.

O parte dintre cei de la masa mai fusesera la Bon si au spus ca atunci li s-a parut mult mai buna mancarea. E drept, luasera doar carne, la recomandarea celor de acolo. Insa diferenta dintre bucatari o vezi cel mai bine dupa felul in care prepara legumele, mai ales. Si sosurile, evident, insa aici e mai simplu, pentru ca acum poti cumpara niste sosuri atat de bune incat foarte putini reusesc sa vada deosebirile. Si la fel de greu ca prepararea lor, e alegerea legumelor. Nu sunt multi bucatari in Bucuresti care sunt in stare sa isi dea seama de diferentele dintre acestea doar uitandu-se la ele. De aceea e aproape imposibil in acest oras sa gasesti altceva decat carne (bruta, de cele mai multe ori) in meniurile restaurantelor, oricat de mari si de sofisticate ar fi ele.

Serviciul a fost cam pestrit la Bon, cu unii chelneri mai dezinvolti si mai placuti si cu unul cam indigest, care parea sa se antreneze pentru o cina a Papei Francisc insotit de Reginei Angliei la micul lor restaurant din centrul vechi al unui oras murdar. Preturile normale.

Asadar, Bon e unul dintre restaurantele cu mancare buna din Centrul Istoric al Bucurestiului, care chiar iau in serios ceea ce fac. Nu stiu daca si-au propus sa faca mai mult decat atat si nu le-a iesit, sau daca e fluctuanta calitatea la ei si noi am nimerit chiar cand nu si-ar fi dorit sa ajungem. Oricum, merita macar o vizita, ca sa va faceti propria parere.

*


E folositor? Da-i SHARE!

Tu ce parere ai?







Sunt de parerea ante-comentatorului meu, meniu pretentios, calitate slaba, preturi mari, chelneri obraznici. A, uitam, am primit si un bonus din partea chef-ului: o moneda de 5 bani in oala de midii!

Reply

Locatia amenajata inedit, menu pretentios, calitate slaba la amandoua. Un loc pentru snobi de proasta calitate.

Reply

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.


eight × = 40