Toate articolele (770 articole)

Sushilize
 (Jul 2017)
   1.699 vizite  0 comentarii   0 like

  Sushilize, cel mai nou concept de petrecere din oraș, revine pe Floreasca 55! Începând cu 27 iulie, în fiecare joi, de la ora 19:30, cei de la Chefs Experience te invită din nou să sushializezi! ;) Ce înseamnă asta? Pe scurt, atunci când iubitorii bucătariei ...

............................................citeste tot

Desertul verii: Melon Glace!
 (Jul 2017)
   1.187 vizite  0 comentarii   0 like

Dacă îți plac dulciurile, noul desert de vară de la Chefs Experience va deveni preferatul tău...încă de la prima linguriță! Restaurantul de pe Calea Floreasca nr. 55 ne surprinde din nou, cu un desert savuros și răcoritor, ideal pentru zilele toride: Melon Glace cu înghețată VEGAN...

............................................citeste tot

Garden party la tine acasă!
 (Jun 2017)
   1.783 vizite  0 comentarii   0 like

Ce poate fi mai potrivit în această perioadă a anului decât o petrecere în grădină, în aer liber alături de familie, prieteni sau colegi, una în care sa te bucuri de natură și de ultimele noutăți în materie de distracție? Imaginează-ți: Tu petreci, iar o echipa de profesioniș...

............................................citeste tot

Ce poti face sambata in Bucuresti?
 (Jun 2017)
   2.262 vizite  1 comentarii   2 like

Vara aceasta, SAMBATA se petrece la Chefs Experience la - Saturday Scoici vs Burgeri -  alaturi de prieteni si familie. Restaurantul de pe Calea Floreasca 55 a gasit ingredientele perfecte pentru a face dintr-o zi de weekend una memorabila. Cei care le vor trece pragul, pe parcursul intregii ...

............................................citeste tot

Summer treats
 (Jun 2017)
   814 vizite  0 comentarii   0 like

Vremea calduroasa vine cu pofta de inghetata, frozen drinks si vin roze! Probabil va amintiti de Burger si Scoici, restaurantul din Centrul Istroic care face furori de cateva luni in randul gurmanzilor si pofticiosilor de Burgeri savurosi si Scoici proaspete aduse de la Marea Neagra, gatite dupa ...

............................................citeste tot

Cele mai racoritoare frappe-uri pentru zilele toride de vara!
 (Jun 2017)
   1.006 vizite  0 comentarii   -1 Dislike

Ce faci cand ai bea o cafea pe terasa, insa afara sunt peste 25-30 grade? Optezi pentru un frappe, bineinteles! Dar parca ar merge foarte bine si ceva dulce langa...sau si mai bine... chiar in interior! Pe Floreasca la nr 55 gasesti cea mai racoritoare si delicioasa combinatie, ideala pentru ...

............................................citeste tot

Vine vara ...cu ce deserturi ne rasfatam?
 (May 2017)
   848 vizite  0 comentarii   0 like

Deserturile de vara trebuie sa indeplineasca cateva conditii: sa fie usoare, racoritoare, delicioase si daca se poate sa contina si ceva fructe proaspete, de sezon. Restaurantele s-au adaptat repede si au trecut deja la meniurile de sezon. Unul dintre restaurantele care si-a schimbat recent ...

............................................citeste tot

Ti-e dor de vacanta si de Grecia? Pana pleci, te poti bucura de experienta greceasca chiar in Bucuresti!
 (May 2017)
   1.928 vizite  0 comentarii   1 like

Grecia are o bucatarie cu traditie inradacinata in istorie si influentata timp de secole de culturile vecine din Turcia, Orientul Mijlociu si Balcani. Preferinta grecilor pentru o viata imbelsugata si dragostea pentru mancaruri simple, bine condimentate, sunt reflectate in modul in care ei prepara ...

............................................citeste tot

Schimbari fresh, sanatoase si colorate in meniurile restaurantelor din Bucuresti
 (May 2017)
   1.021 vizite  0 comentarii   0 like

Vara vine nu doar cu grade mai multe in termometre, ci si cu schimbari fresh, sanatoase si colorate in meniurile restaurantelor din Bucuresti.   Chefs Experience este unul dintre restaurantele care vine cu noutati in meniu, dar care pastreaza si preparate deja bine cunoscute celor care i-...

............................................citeste tot

Cele mai frumoase restaurante din București
 (Apr 2017)
   4.127 vizite  0 comentarii   1 like

Continuam sa enumeram cele mai frumoase restaurante din Bucuresti, liste pe care sa le salvati si pe care sa le consultati ori de cate ori vreti sa mergeti intr-un loc deosebit din oras. Am adaugat restaurantele si bistro-urile cu aer văratic, locuri cu lumina calda si cu multe elemente ...

............................................citeste tot

Draga Mama, anul acesta pregatesc eu masa de Paste!
 (Apr 2017)
   824 vizite  0 comentarii   0 like

Aluat, dospit, crema, faina, sarmale, drob, friptura….parca o auzi pe mama cum pregateste mancarea pentru masa de Sarbatori, iar tu ai vrea sa petreca timpul cu voi. Suprinde-o si fa-i cadou timp alaturi de familie, fiindca anul acesta de Paste, Manacarea de Acasa iti pregateste nelipsitele ...

............................................citeste tot

Cele mai frumoase restaurante din Bucuresti - editia de primavara
Restograf (Mar 2017)
   10.797 vizite  0 comentarii   0 like

Continuam sa enumeram cele mai frumoase restaurante din Bucuresti, liste pe care sa le salvati si pe care sa le consultati ori de cate ori vreti sa mergeti intr-un loc deosebit din oras. Revenim acum cu editia de primavara, asta pentru ca in oras au mai aparut cateva locuri demne de cel putin o ...

............................................citeste tot

Cand barurile au umor, notele de plata arata asa
 (Mar 2017)
   1.688 vizite  0 comentarii   7 like

Probabil momentul cel mai putin asteptat atunci cand iesiti la masa sau la un bar este cel in care vine nota. Vestea amuzanta de azi e ca un bar din Hunedoara a reusit sa transforme acest moment in una dintre cele mai asteptate clipe ale experientei de la ei din pub. Desi stim toti ca nu e nimic...

............................................citeste tot

Ce am invatat de la cei mai tari bucatari din serialul Chef's Table
Restograf (Mar 2017)
   1.108 vizite  0 comentarii   0 like

Chef's Table e una dintre cele mai frumoase creatii Netflix, un documentar despre unii dintre cei mai captivanti bucatari din lume. Mini-seria prezinta nu doar mancaruri si restaurante, dar si povestile unor oameni care au ajuns celebri, povestile unor oameni care realmente iubesc mancarea si care ...

............................................citeste tot

Cu ce preparate defileaza vedetele in pozele de pe Instagram
Restograf (Mar 2017)
   808 vizite  0 comentarii   0 like

Daca aruncati un ochi pe Instagram, e imposibil sa nu va intersectati cu niste poze cu mancare apetisanta. Fie ca vorbim de retete gatite acasa sau de creatiile unui restaurant, Instagram-ul e un cufar plin de poze cu preparate cat mai aranjate si dichisite. Fix pe acestea le-am cautat si noi pe ...

............................................citeste tot

Ce au mancat vedetele la gala Oscar 2017
Restograf (Feb 2017)
   587 vizite  0 comentarii   0 like

Gala Oscar are glam de la un capat la altul,  mai exact din momentul in care se paseste pe covorul rosu pana la petrecerea de dupa unde are loc si ospatul. An de an, in ultimii 23 de ani, Chef Wolfgang Puck s-a ocupat de meniul de la gala Premiilor Oscar, creand mereu preparate pe placul tuturor ...

............................................citeste tot

Reclama care a suparat comunitatea creatorilor de cafea artizanala
 (Feb 2017)
   1.012 vizite  0 comentarii   0 like

Nu e nicio surpriza faptul ca tendinta in lumea cafelei se indreapta tot catre ce inseamna artizanat, respect pentru boabele de cafea si plantatii, dar si grija pentru oamenii care muncesc sa ne aduca noua bautura magica in cesti. Ii spune "al treilea val al cafelei"(third wave coffee) si am ...

............................................citeste tot

Evenimente de Valentine's Day la restaurantele din Bucuresti
 (Feb 2017)
   2.235 vizite  0 comentarii   0 like

Marti, 14 februarie: un nou Valentine's Day, o noua ocazie de a va scoate jumatatea mai buna in oras la o cina romantica. Si, slava romantismului, exista destule evenimente in orasul asta la care puteti sa mergeti. Mai jos va prezentam cateva dintre cinele si evenimentele speciale de Valentine's ...

............................................citeste tot

Restaurante si cafenele in care puteti iesi la gustari bune cu prietenii
 (Feb 2017)
   3.713 vizite  0 comentarii   0 like

Gustarile sunt o componenta importanta a meniului unui restaurant, mai ales pentru grupurile de prieteni care vor sa iasa la o bere sau la un pahar cu vin si nu vor o cina ca la carte. Astfel, un platou cu gustari sau partea de "aperitive" e fix zona de interes pentru situatiile in care ati vrea "o...

............................................citeste tot

Cine este Salt Bae, bucatarul turc care a innebunit internetul
 (Jan 2017)
   6.784 vizite  0 comentarii   2 like

Bucatarul si proprietarul lantului de restaurante Nusr-et, Nusret Gökçe, a devenit un adevarat fenomen pe internet dupa ce a postat un clip in care sareaza o friptura. Clipul urcat pe contul sau de Instagram a strans peste 9 milioane de vizualizari in 3 saptamani, iar internetul s-a ...

............................................citeste tot

Cine este cea mai buna femeie chef din lume pe anul 2017
 (Jan 2017)
   1.040 vizite  0 comentarii   0 like

In mod surprinzator, titlul de The World’s Best Female Chef 2017 a fost castigat de o femeie dintr-o tara la care nu v-ati fi gandit nici intr-o mie de ani: Slovenia. Este vorba de talentata Ana Roš, chef la restaurantul Hiša Franko din Kobarid, Slovenia. Ea va primi titlul de The World’s...

............................................citeste tot

Primul restaurant in care toate preparatele au la baza AVOCADO
Restograf (Jan 2017)
   3.206 vizite  0 comentarii   3 like

Era doar o chestiune de timp pana cand cineva se hotara se deschida un restaurant cu preparate doar pe baza de avocado. Iar inceputul lui 2017 aduce si un candidat pentru aceasta miscare curajoasa: The Avocado Show, primul restaurant din Europa al carui intreg meniu e gandit in jurul acestui super...

............................................citeste tot

9 restaurante din Bucuresti in care te poti opri la o supa
Restograf (Jan 2017)
   7.966 vizite  0 comentarii   0 like

E sezonul supelor si al ciorbelor, momentul ala din an cand vrem sa intram intr-un loc calduros si sa ne bucuram de o supa fierbinte si aromata. Cumva e o pofta cu radacini din copilaria noastra, dar si o nevoie reala de a-i oferi corpului un cocktail de vitamine sub forma unor legume pasate sau ...

............................................citeste tot

Cele mai scumpe tipuri de branza
Restograf (Jan 2017)
   1.347 vizite  0 comentarii   -1 Dislike

Branza creeaza dependenta. Daca n-ati simtit asta pana acum sau nu v-ati dat seama, puteti sa va incredeti in specialisti, mai exact in oamenii de stiinta care au folosit Yale Food Addiction Scale si au ajuns la concluzia ca branzeturile chiar pot deveni un fel de drog. Asta pentru ca au in ...

............................................citeste tot

Jamie Oliver inchide sase restaurante din Marea Britanie, din cauza Brexit
 (Jan 2017)
   1.169 vizite  0 comentarii   2 like

Jamie Oliver intentioneaza sa inchida 6 dintre restaurantele sale cu specific italienesc din Marea Britanie. Celebrul bucatar a mentionat ca a luat aceasta decizie ca urmare a efectelor dezastruoase cauzate de #Brexit, printre care deprecierea lirei sterline ce a crescut costurile pentru ...

............................................citeste tot

  1   2  3  4  5  6
Afiseaza

Cum iși închipuie cei de la Elisabeta că se mânca regește…



George Butunoiu  (Mar 2013)
9.451 Vizualizarivizualizari
7 Comentariicomentarii
8 placut 
3 displacut 

 

Dupa cum scot ei insisi in evidenta, restaurantul Elisabeta ocupa parterul unei cladiri vechi din centrul Bucurestiului, vizavi de parcul Cismigiu pe Bv. Elisabeta, chiar in stanga fostei cladiri a Primariei Bucurestiului. S-ar putea sa aiba si pe la etaj ceva, nu stiu daca tot restaurant sau altceva, insa pare sa fie tot al lor si acolo.

Nu a stiut sa-mi spuna nimeni ce a fost acolo inainte, insa a fost cu siguranta un loc public, o sala de spectacole, un cinema, teatru, ceva, pentru ca are o sala foarte mare cu scena in capat, asa cum se vede si in poze. Pacat doar ca au lasat acolo niste difuzoare si alte instalatii care arata sinistru printre decorurile si mobilierul vintage – de calitate si foarte bine facute, de altfel. Cred ca ar trebui sa-i invete cineva pe cei din sala ce sa raspunda la astfel de intrebari, pentru ca imi inchipui ca toti cei care intra acolo si le pun, si le pun si lor, fara indoiala…

Peretii sunt goi si amplifica sentimentul de singuratate, mai ales cand esti aproape singur intr-un loc atat de mare. Iar mocheta groasa de pe jos mareste discrepanta cu goliciunea peretilor. Daca se gandesc sa faca acolo spectacole si concerte, e de inteles (mai putin mocheta), insa daca se asteapta ca oamenii sa vada in Elisabeta mai mult un restaurant, cred ca ar trebui sa mai caute niste solutii legate de ambient. Oricum, pentru un local de evenimente, nunti si alte asemenea pare sa fie foarte potrivit – si cred ca asta si asteapta cei care au facut o investitie atat de consistenta acolo.

Meniul de la Elisabeta e lung, lung, cu de toate, insa aproape exclusiv carne. Carne peste carne, de toate felurile, de la toate vietatile. Am luat o Supa de ceapa, un Platou Regal cu carne, un Platou Romanesc cu carnati, Legume sote si Ragu de ciuperci. Supa a fost asa si asa, legumele si ciupercile la fel, insa carnea si carnatii au fost  oribile: carne de proasta calitate, plina cu zgarciuri si foarte tare, prost facuta (arsa la exterior si cruda in interior), micii si carnatii de pe rafturile pentru saraci de la supermarket…

Serviciul a fost rezonabil, cu oameni amabili, insa cam neinspirati: ne-au lasat cu paltoanele pe spatarul scaunelor, apoi nu ne-au adus cutite de carne, mai ales pentru o carne cum era cea pe care am descris-o mai sus. Ne-au luat si servetele de pe masa exact cand ne pregateam sa le folosim, de a trebui sa le cerem inapoi… ceea ce nu prea se face intr-un local cu asemenea pretentii si cu eticheta pe care o afiseaza peste tot, inca de la intrare.

Preturile sunt asa si asa la Elisabeta, insa fata de ce am avut noi pe masa si in farfurie, am considerat ca cea mai mare parte din suma pe care am scos-o din portofel a fost pentru restaurarea cladirii, de fapt.

Asadar, ca multe alte restaurante din Bucuresti, si Elisabeta e un local despre care patronii, investitorii si bucatarii cred ca oamenii merg acolo ca sa admire cladirea si peretii, nu ca sa manance bine. O sa vedem peste cateva luni daca au dreptate sau nu. Deocamdata cred ca sunt convinsi ca restaurantul e gol doar pentru ca e abia deschis, adica abia de la inceputul anului…

Meniu regal la restaurantul Elisabeta in Bucuresti

*


E folositor? Da-i SHARE!

Tu ce parere ai?







Raspuns pentru George Butunoiu
Cladirea de pe bd. Regina Elisabeta nr. 45, unde functioneaza Restaurantul Elisabeta este a UGSR – Uniunea Generala a Sindicatelor din Romania.
Sediul UGSR se află într-un imobil construit în anul 1912 pentru Clubul Austro-Ungar (cunoscut în epocă drept „Palatul Duna“), acesta fiind una dintre clădirile semnificative pentru stilul arhitectural al sfârşitului secolului al XIX-lea. În epocă era cunoscut drept „Palatul Duna“. Construcţia eclectică, operă a arhitectului Rudolf Quich, a fost ridicată pe un teren donat de baronul vienez Jules de Waldberg. În perioada interbelică, clădirea a găzduit, pentru o perioadă, Senatul României.

Reply

Am fost la acest restaurant cu un grup de prieteni din Florida pentru ca ne saturasem de atmosfera agitata de la Carul cu Bere, locatie unde i-am dus si anul trecut. Deși ambianta mi s-a părut prea pretentioasa cand am intrat, am constatat cu stupoare ca prețurile sunt mult mai mici decât într-o locatie de acest gen. Nota a fost in jur de 100 de lei de persoana si am servit atât antreu cât fel principal si un vin roze foarte bun. Prietenii mei au fost încantati de preparatele sofisticate si foarte bune. Eu recomand cu caldura pieptul de rata cu fructe de padure

Reply

    @Ana Maria: “am servit atât antreu cât fel principal si un vin roze foarte bun”. Ati servit? Cui ati servit? Dar dvs. cand ati mai mancat?…

    Reply

vai de mine cum arata mancarea asta… iar restaurantul zici ca e de pe litoral ’85! :))
si totusi astfel de restaurante merg, pt ca astia suntem.

Reply

Meniu de local familial. Mai lipsea ciorba de burta si cinzeaca de tuica.

Reply

Acolo inainte a fost un oficiu postal. Impresia mea este ca cei care au luat locul o sa se bazeze strict pe evenimente, nunti, botezuri, cununii. Nu cred ca rezista pana la sfarsitul anului.

Reply

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.


− 3 = four