Despre Secreto Wine Club (prezentare)

2 aprilie 2011 | Noutati

Dincolo de strada Romulus, Calea Călăraşilor se lărgeşte. Pe stânga (din directia halei Traian) există o străduţă interesantă, în formă de potcoavă, numită Alexandru Sihleanu (poet, 1834-1857). La nr 3, intr-o casa de la inceputul secolulului XX, construita in stil neoromanesc, se afla Wine Club SECRETO.

WINE CLUB SECRETO se adreseaza unui segment de clienti dornici sa experimenteze, curiosi sa descopere si indeajuns de deschisi sa acorde vinului bun o sansa, indiferent de contextul in care o pot face: evenimente tematice, cine de afaceri, petreceri de firme, aniversari, degustari – toate in locatia clubului sau chiar acasa, savurand in intimitate vinuri deosebite importate de noi.

Pentru asta ne propunem sa:

* introducem o abordare proaspata a degustarii si savurarii vinului
* oferim clientilor mostri oportunitati de a descoperi si de a se bucura de o gama diversa de vinuri de calitate
* organizam evenimente bogate senzorial, de bun gust si experiente inedite intr-o atmosfera destinsa si distinsa
* aducem si sa distribuim pe piata vinuri care au o calitate buna la un pret bun

Intr-o perioada in care piata este saturata de produse, servicii si experiente de calitate indoielnica sau la preturi exagerate pentru ceea ce se ofera, intr-o perioada in care orice consumator este atent unde isi cheltuie timpul si banii, dorim sa aducem un aer proaspat pe piata de HORECA si prin care consumatorul sa scape de abordarile scortoase si de “fite, de explicatiile complicate ale “expertilor”, de prezentarile formaliste, pretentioase si plicticoase ale “cunoscatorilor”!

Noua Linie Aurelia Visinescu

Noua linie „Aurelia Visinescu“ a plecat de la dorinta autoarei de a da pietei vinuri care sa nu se inscrie intr- un anumit sablon sau trend gustativ. Dupa cum Aurelia Visinescu declara, acestea sunt vinuri de autor, vinuri pe gustul meu.

Pe langa abordarea in vinificatie si atentia acordata, vinurile din noua gama au parte si de o strategie de marketing total diferita fata de gamele anterioare. Pariul producatorului este acela de a le impune sub un brand personal, si nu ca marca comerciala. „Am preferat sa mergem pe un brand personal in locul unuia comercial, din dorinta de a construi un nume si nu o eticheta. O linie care sa scoata in evidenta propriile noastre valori“, afirma Aurelia Visinescu, subliniind ca acest tip strategie este benefic pentru orice producator de nisa.

Linia „Aurelia Visinescu“ este formata din trei game diferite – „Nomad“, „Artisan“ si „Anima“ -, fiecare dintre ele avand un simbolism aparte. Gama „Nomad“ este formata, potrivit autoarei, din vinuri usor de inteles atat de catre consumatorul roman, cat si de consumatorii de oriunde: „Nomad este linia adresata celor care doresc sa experimenteze o calatorie in lumea vinului, pentru cei ce adora libertatea, alternativa, diversitatea“.

„Artisan“ este formata din vinuri „«artizanale», «manufacturate» realizate in loturi limitate, cu multa grija, si unicitate in rezultat“. Eticheta acestei linii poarta chiar amprenta stilizata a Aureliei Visinescu, cu trimitere directa la stilul personal impus de vinificatoare.

Cea de-a treia componenta a gamei, linia „Anima“ este dedicata vinurilor deosebite, obtinute numai in recoltele exceptionale. Aurelia Visinescu explica filosofia acestei game: „«Anima» exprima idea de «eu» interior, de suflet, si reprezinta toata afectiunea si efortul pe care le-am depus cand am facut aceste vinuri. De asemenea, grafica etichetei este o interpretare artistica a sufletului meu“.


Vinuri Aurelia Visinescu – martie 2011

NOMAD Sauvignon Blanc 2008 – 13.0% vol

Arome puternice de agrise, iarba salbatica si lamaie verde, proaspat la gust cu tonuri minerale ; Insoteste fructele de mare in special stridiile, crevetii, scoicile, mancarea vegetariana, aperitivele, mancarea chinezeasca. Intodeauna revigorant chiar si neinsotit de mancare. Se serveste racit la temp cuprinse intre 6-8 grade..

It has powerful aromas of gooseberry wild grass and fresh lime and a generous freshly mouth fell. The wine displays mineral characters on its lengthy finish. It goes whit seafood particularly oysters, prawns, scallops and whitebait. It will also complement a range of vegetarian dishes, starters and those whit garlic and chine’s food.

White ARTISANU 2009 – 13.0% vol

Feteasca Alba, Riesling, Tamaioasa Romaneasca. Creat cu dragoste si pasiune pentru soiurile romanesti, acest cupaj dezvolta arome parfumate de citrice si trandafir. Proaspat si fructos la gust, cu note de grapefruit rosu, final persistent si bine echilibrat. Poate fi servit cu sufleuri, peste si fructe de mare, mancaruri asiatice, bine racit la 6-8 grade. Nr lim de sticle 6947..

Created  whit love and passion for the Romanian varieties this blend of Feteasca Alba, Riesling, Tamaioasa Romaneasca develops pale lemon, scented, grapey, grapefruit and roses nose. Fresh and fruity palate with notes of pink grapefruit, well balanced and a long lasting finish. Can be serve alongside whit soufflés, fish and see food. Asian food.

NOMAD Pinot Noir 2007 – 13,5 vol

Un vin fin, delicat, cu miros de zmeura si ciocolata amaruie, de consistenta mesie cu taninuri maturate si nuante vanilie. Invechit in butoaie de stejar romanesc, timp de  12 luni. Se serveste la 16-18 C cu carne pasare, paste bologneze, mancare marocana si libaneza, brie sau camembert.

Soft and delicate, intense nose, of red berry and dark chocolate, medium body, with some tannins and vanilla on the palate. Aged of 12 month in Romanian oak barrels. Serve at 16-18 c with poultry bolognas pasta, Moroccan and Lebanese food, brie or camembert.

Red ARTISANU 2007- 14.5% vol.

Feteasca Neagra, Cabernet Sauvignon, Merlot. Trei soiuri specifice pogdoriei Dealu Mare intr-o asamblare moderna cu puternice amprente personale, vinul este elegant si generos, cu miros de cafea si trabuc. Gustul de ciocolata anaruie, condimente si vanilie este bine integrat de structura complexa si corpolenta. Invechit in baric timp de 24 de luni. Recomandat a fi servit alaturi de friptura de porc, sau vanat, la temp de 16-18 grade.

Three varieties Feteasca Neagra, Cabernet Sauvignon, Merlot specific to Dealu Mare wine region blended whit a personal fingerprint ; the wine is elegant and generous, developing coffee and tobacco nose, spices and vanilla taste, well integrated by the complex and corpulent structure. Barrique aged for 24 months. To be served whit roasted turkey or goose, pork or game.

ANIMA – Merlot 2008 14,8% .vol

Merlot Dealu Mare, 2008. Doc, Rosu Sec. Produs numai in anii de recolta exceptionali, intens, moale si catifelat , bogat cu miros de fructe negre bine coapte, echilibrat de aromele de vanilie provenite ca urmare a invechirii timp de 20 luni in butoaie de stejar romanesc..

Produced only in the exceptional vintages. Aged for 20 months in Romanian oak barrels. Intense, bright, ripe dark fruit nose, wall balanced by the vanilla aroma. Smooth and velvety texture. To preserve the delicate flavours, technological intervention has been kept to minimum therefore a light deposit on the bottom of the bottle could be a normal occurrence. Serve whit any kind of red meat, or cheese.

ARTISAN Tamaioasa Romaneasca 2009 – demidulce – medium sweet – 13 % vol

Vin parfumat, cu arome de trandafiri, busuioc si pepene galben, senzatii gustative de miere, echil,ibrate de o aciditate vioaie. Recomdat la fois gras, produse de patiserie sid esert sau laturi de mancaruri asiatice cu sosuri dulci. Bine racit la temp de 4-6

Lovely aromatics, roses, basil and yellow melon, the palette has the delicious Haney sweetness. Rich and well balanced by good acidity. To be served with fois gras, as pastry and sweets, or a long side sweet Asian food. Chilled at 4-6 C