„Despre tandrete” si „Dance a playful body” la Centrul National al Dansului

6 septembrie 2013 | Noutati

Andreea Novac si Istvan Teglas, intre spectaculos si spectacular
Despre Tandrete - Andreea Novac foto Dani IonitaAndreea Novac si Istvan Teglas vor sustine spectacolele „Despre tandrete” si „Dance a playful body”, marti, 10 septembrie, ora 21:00 la Centrul National al Dansului Bucuresti, Sala Stere Popescu, Bd. Marasesti, nr 80-82.
Despre tandrete
De: Andreea Novac
Cu: Andreea Novac si Sorin Romanescu

Andreea Novac se gateste, isi prinde parul, isi pune tocuri de 20 cm de pe care risca sa cada si va asteapta. Va saluta, va ofera morcovi, flori si vin, va ofera sperantele si linistea sa, forta sa de a imagina si singuratatea ultimului om de pe lume. Va va canta unul dintre cele mai frumoase cantece de dragoste scrise vreodata.

Tandretea Andreei nu vine din iubire, ci din nevoia de a oferi pentru a primi sau din acea mare singuratate, acum afirmata si integrata, care-i da puterea de a oferi neconditionat. Tandretea Andreei vine din vulnerabilitatea pe care si-o asuma in fata publicului, intelegand ca miza spectacolului este prezentul. Ca nimic nu va mai fi la fel.

Dance a playful body*

Un spectacol de Andreea Novac
Cu: Istvan Teglas

“Spectacolul Dance a playful body este in acelasi timp despre un trup cazut, ranit, aruncat, inert, fantasmatic, fragil, furios, dezorientat. Un trup care isi cauta (naiv, am spune) propriile viscere (scena vomei provocate), isi cerceteaza (cu mirata candoare) secretiile, se confrunta cu spatiul (cu podeaua pare chiar sa se ia la tranta), isi descopera elasticitatea (stranie intr-un fel). Totodata se ascunde si se exhiba. Dispare dupa o saltea sau se arata gol in posturi narcisiace. E un trup care are nevoie de perceptia/afectiunea unor spectatori. Ei ii dau oarecum forma/fiinta. Dar dincolo de acest joc al abstractiilor e totusi vorba de un trup care are un ireductibil al sau. Privirea de caine batut, cu ochii umeziti, pierduta si intrebatoare, pe care o are la un moment dat (intr-o clipa de reumanizareIstvan Teglas presupune o carne cu personalitate. Ne intoarcem astfel la pomenita ambivalenta a corporalitatii: sarx si soma. Uneori teologia si coregrafia converg. Precum spiritul si trupul.” (Catalin Bogdan, ArtAct Magazine)

Costul unui bilet este de 20 de lei si include intrarea la ambele spectacole. Pentru mai multe informatii legate de achizitionarea biletelor, apelati numerele de telefon 021-318.86.76 si 0746 099 942.

(comunicat de presa)

Istvan Teglas-Dance a playful body - foto Dani Ionita