Domeniul Greaca – cu bune si mai putin bune…

23 iulie 2013 | Noutati

Am auzit de domeniul Greaca intamplator, cred ca printr-un voucher si mi s-a parut demn de un drum pana acolo. Cum ziua mea si-a facut aparitia prin peisaj, unul dintre cadouri a fost acesta!

Drumul pana acolo nu e neaparat rau, asta daca nu ai ca reper drumurile de dincolo de granita. Sa spunem ca este ok, raportat la Romania, dar pacatuieste, ca mai toate obiectivele turistice din tara, de o absenta totala a marcajelor. Abia la Hotarele este un indicator, care daca l-ai ratat, doar buna-vointa localnicilor te mai poate indruma! Şi de ea puteti profita ca cei de acolo au parut dornici sa te indrume. Ideea e sa nu te bazezi pe GPS, pentru tanti aia ne-a dus pe niste drumuri de tara, aproape impracticabile, asa ca ne-am intors din drum de vreo 2 ori si apoi am renuntat la tehnologie!

Intrarea este impresionanta si de cum parchezi, platoul care se-ntinde in fata ta, te indeamna la 5 minute de liniste! Este minunat sa ai in fata ochilor intinderi de nuante verde-verzui-galbui, asezate in fasii frumos amenajate. M-a impresionat curatenia locului si faptul ca pamantul era ingrijit!

Dupa ce cobori cateva trepte ajungi in fata unei terase care-ti deschide perspectiva si catre restaurant. Din pacate, fantana arteziana nu umezea aerul, dar micile ronduri de flori incadrau bine atmosfera. Receptia si restaurantul se duc binisor spre 3*, poate chiar 4, daca nu esti prea pretentios.

De pe acest al doilea nivel, se vede serpuind aleea de trepte care duce spre piscine, caci sunt 2: una pentru copii si, evident, una pentru adulti, precum si terenul de tenis bine plasat. Accesul la piscina este 40 de lei, iar daca te cazezi, intra in pretul camerei, care nu e tocmai ieftin.

Piscina este curata, exista si un Jacuzzi undeva mai in spate.

Pana aici toate bune si frumoase. Am fost insa dezamagita de toaleta de la piscina, unde usa de acces la vasul de toaleta nu avea maner si practic nu aveai de ce sa tragic ca s-o inchizi, iar eu nu am gasit locul de unde se aprinde si lumina, asa ca a trebuit sa ma descurc intr-un semi-intuneric, caci nu exista nicun ochi de geam. Nu mi s-a parut inspirata culoarea prea gri a peretilor, care, desi stiu ca sunt mozoliti intr-o varianta scumpa, aduce prea mult a beton, a tencuiala.

Insa marea dezamagire au fost serviciile de la restaurant! Am asteptat mai bine de 15 minute sa ni se aduca meniul si desi se invarteau chelnerii pe acolo, pareau ca nici nu ne vad! Apoi comanda a durat mai bine de 40 de minute, de si uitasem ce am comandat! Am fost nevoita sa-i reamintesc chelnerului ca “am comandat si noi ceva…” si a fost dragut ca au adus mancarea, nu insa si tacamurile! Insa surprizele neplacute nu s-au finalizat. Eu mi-am luat pui cu mozzarella si cartofi cu rozmarin ca fel principal, numai ca nu mai mozzarella nu era! Era o felie de cascaval cu o rosie deasupra! Iar cartofii erau absolut nefierti, asa ca mai bine de jumatate nu i-am putut manca! Toaletele arata mult mai bine aici, asa ca m-am mai linistit la capitolul evacuari!

Chelnerii mi s-au parut neprofesionisti, dezorganizati, debarasand neglijent mesele si uitand sa puna servetelele, oliviera sau… tacamul! A trebuit sa muncim pentru fiecare dintre ele! Asa ca, desi ne propusesem sa vedem si camerele, experienta neplacuta de la masa, ne-a grabit plecarea!

Locatia merita, dar poate daca ai si pachet la tine! Inteleg ca in viitor se preconizeaza tot felul de proiecte de loisir si chiar un Spa cu piscina interioara! Am de gand sa-i urmaresc evolutia, desi recunosc ca nu ma tenteaza o revenire imediata!