#EatThis – provocarea fara fum in restaurante

25 mai 2015 | Noutati

anti fumat in restauranteAcum ceva timp, personalitatea culinara Adi Hadean a lansat o provocare in randul restaurantelor: sa aleaga o zi in care sa interzica fumatul la ei in local. Initiativa anti-fumat continua, bloggerul si chef-ul declarand ca 31 mai – Ziua Mondiala fara Tutun – sa fie prima zi in care restaurantele care doresc sa se alature campaniei sa interzica fumatul. Adi Hadean mentioneaza ca acesta este doar primul pas, invitand apoi restaurantele participante sa aleaga saptamanal o zi in care sa interzica fumatul in incinta restaurantului, dar si pe terasa.

„Cred ca o singura zi fara fum nu este suficienta pentru ca managerii restaurantelor sa simta beneficiile pe care le pot avea eliminand fumatul din unitatea lor si nici nu se vor simti suficient de…determinati sa adopte o astfel de masura pe viitor. Dorinta mea este ca, pe parcursul unei luni, si ca urmare a feedback-ului clientilor, sa reusim sa eliminam o parte din temerile care ii impiedica, la aceasta ora, sa hotarasca, pe cont propriu, interzicerea fumatului in unitatea lor. Pe de alta parte, cred cu tarie ca e nevoie de o lege care sa niveleze sansele din acest punct de vedere, cel putin doua dintre problemele invocate de restauratori fiind reale si indreptatite: pe de o parte, daca legea ramane ca acum, fumatorii vor migra catre restaurantele in care se permite fumatul, pe de alta parte, companiile care produc tigari vor renunta la contratele de exclusivitate in baza carora unele restaurane primesc bani pentru a vinde tutun”, mentioneaza Adi Hadean pe blogul lui.

Cum participati la aceasta miscare? 

Sustinem si noi aceasta miscare fara fum si incurajam restaurantele sa isi faca putin curaj si sa se inscrie in aceasta campanie. Cum?

Daca vreti sa va alaturati miscarii, trimiteti un simplu e-mail in care sa anuntati participarea voastra, trimis pe adresa office@adihadean.ro.

Raspunsul va veni impreuna cu solicitarea de a ne trimite:
– un scurt testimonial in care sa descrieti motivatia dvs. de a promova zile fara “fumuri”
– materiale de prezentare ale localului dvs., impreuna cu informatii de localizare
– ziua/zilele No-Smoking pe care vreti sa le “adoptati”

Toti participantii vor fi promovati pe site-ul www.adihadean.ro, in sectiunea dedicata campaniei. Tot acolo, publicul va fi invitat sa le treaca pragul in ziua/zilele desemnate de ei ca fiind No-Smoking, si sa trimita apoi impresii la cald.

No Smoking Day 

Despre fumul la masa am tot povestit si noi in toate cronicile de restaurant. Am facut si lista localurilor in care puteti manca linistiti fara sa plecati mirosind a scrumiere (puteti vedea lista localurilor unde nu se fumeaza aici). Acum venim si cu aceasta incurajare pentru restaurante si speram sa vedem cat mai multe localuri fara fumuri.

Hai, anihilam fumatul in restaurante?