Este oficial: La 1 iunie se deschid terasele. Ce reguli trebuie să respectăm

29 mai 2020 | Locuri cool

După ce anunțam recent că autoritățile iau în calcul ca de la 1 iunie să deschidă terasele, iată că acum a venit și anunțul oficial. Sub ce formă vom putea însă ieși în oraș, îți spunem imediat.

se deschid terasele de la 1 iunie
De la 1 iunie se deschid terasele!

Conform declarațiilor apărute joi, 28 mai, începând cu data de 1 iunie 2020 se vor ridica mai multe măsuri de restricție, mult așteptate de către români după pandemia de COVID-19. Printre cele mai importante se numără redeschiderea teraselor, libertatea de a călători în interiorul țării fără declarație pe proprie răspundere, precum și reluarea festivalurilor și a competițiilor sportive cu până la 500 de spectatori organizate în aer liber.

Se deschid terasele!

Terasele în aer liber vor putea fi redeschise, în condițiile de distanțare socială. Asta înseamnă că trebuie să exite unui spațiu de minim 2 metri între mese și nu mai mult de 4 persoane la o masă (dacă sunt din familii diferite). Totodată, trebuie respectate normele de protecție sanitară pe care le poți găsi și în ghidul Restograf Reopening Guide. Un alt aspect important de reținut este faptul că terasele ce pot fi deschise trebuie să fie dispuse exclusiv în exteriorul clădirilor.

Alte măsuri anunțate de autorități

  • Organizarea și desfășurarea spectacolelor, concertelor și a altor evenimente culturale în aer liber va fi permisă începând cu aceeași dată, cu condiția de participare a cel mult 500 de spectatori, cu locuri pe scaune așezate în așa fel încât să se respecte distanța de 2 metri unul față de celălalt și purtarea măștii de protecție pe toată durata evenimentului.
  • Un alt aspect important este faptul că de la 1 1unie vom putea circula în afara localității de domiciliu fără a mai fi nevoie să prezentăm o declarație cu privire la motivul deplasării.
  • Accesul la plajă va fi permis cu asigurarea obligatorie a șezlongurilor pentru fiecare dintre persoanele prezente, distanțate la 2 metri unul față de celălalt, în condițiile în care nu fac parte din aceeași familie.
  • Se vor relua transporturile rutier și feroviar internaționale prin servicii regulate sau ocazionale din și către România.

Măsurile de relaxare vin cu anumite norme de aplicare pe care le vom publica de îndată ce sunt anunțate de către autorități.


 – Va urma –