Evenimente de 1 Decembrie, în localurile din București

29 noiembrie 2019 | Locuri cool

O zi specială se cere sărbătorită ca atare! Așa că lasă pe mâna altora pregătirea mesei și tu doar bucură-te de o mâncare bună, la un restaurant în care să te simți bine!

De 1 decembrie nu e musai să găsești un restaurant cu specific românesc pentru a te bucura de o masă tradițională. Și asta pentru că multe din localurile din București s-au pregătit cum se cuvine.

evenimente de 1 decembrie

Chiar și localurile cu specific internațional, mediteranean sau… cine știe mai cum, au pus la punct meniuri speciale, cu preparate tradiționale, s-au îmbrăcat în straie de sărbătoare, ba chiar promit și ceva muzică românească și atmosferă de sărbătoare.

Noi am ales 10 dintre restaurantele care au pregătit evenimente de 1 Decembrie. Alege-l pe cel care-ți face cu ochiul, rezervă o masă de pe site-ul Restograf sau din aplicația mobilă, și primești confirmare pe loc!

The Grill

evenimente de 1 decembrie

Aici se dă startul sărbătorilor de iarnă! Asta pentru că la The Grill, așa frumușel și dichisit cum e el, se respectă tradițiile, dom’le! Sâmbătă are loc tăierea porcului, asta ca să-ți aduci aminte de copilăria la bunici. Iar duminică, de 1 Decembrie, se încinge o masă românească, la care se face pomana porcului.

În plus, tot weekendul ești așteptat cu șorici, aperitive, ceaun, fasole cu ciolan și pălincă. Îi găsești în zona Aviației, pe Șoseaua Nordului și ar fi bine să te grăbești cu rezervarea căci, la ce promit, sigur sunt mulți doritori!

 Rezervă o masă la The Grill 

Studio 80

evenimente de 1 decembrie

Tot în zona de nord a Bucureștiului, în apropiere de Grădina Zoologică, pe Alea Privighetorilor, găsești un alt restaurant foarte frumos. Și dacă la Studio 80 ne-am obișnuit să găsim mâncare excelentă de fiecare dată, gândește-te cum trebuie să fie ciolanul afumat cu fasole, murăturile de casă și țuica Zetea cu care ne îmbie de Ziua României!

Cireașa de pe tort se transformă de această dată în cozonacul de la desert și uite așa ni se face poftă doar gândidu-ne la cum trebuie să arate și să miroasă!

 Rezervă o masă la Studio 80 

Daimon Trattoria

evenimente de 1 decembrie

Dacă de obicei Daimon este locul acela în care găsești preparate gustoase din bucătăria italiană, ei bine, de data aceasta, meniul este „reinterpretat” în stil românesc, numai bine pentru a se înscrie în lista de evenimente de 1 Decembrie. Așa că ne adunăm cu mic cu mare pentru a țării sărbătoare, mai ales că restaurantul este perfect pentru familiile cu copii. Vorba lor „lângă foc, lângă ceaun, haiduc de ești – ajungi acum. / La vin fiert cu scorțișoară și palincă cu drag de țară”. Pam-pam!

În meniu găsești aperitive haiducești, ciolan cu fasole la ceaun, tochitură, varză călită, murături, dar și deserturi tradiționale – plăcinte de mere sau cu brânză, sau gutui coapte cu miere și nucă. Și ca totul să fie ca la carte, au și muzică românească, DJ, dansuri populare și ateliere pentru copii.

 Rezervă o masă la Daimon Trattoria 

Hop Garden

evenimente de 1 decembrie

Pe Bulevardul Unirii la numărul 225, Hop Garden este un loc pentru și despre prieteni, pentru povești la o halbă de bere „asezonată” cu delicii culinare. Iar duminică, de la ora 14, aceste delicii vin în farfuriile oaspeților sub forma celor mai gustoase mâncăruri românești.

Fasole cu ciolan (la ceaun), varză cu ciolan (la ceaun), berbecuț la proțap cu cartofi la tuci și salată de murături, tochitură moldovenească (la ceaun)… nu e chiar ușor să decizi pe care din ele să o alegi. Așa că mai bine își ia fiecare din voi câte ceva, ca să poți gusta din toate! Și ca să fie veselia veselie, te așteaptă și cu un vin fiert sau țuică fiartă din partea casei.

 Rezervă o masă la Hop Garden 

Mozzafiato

evenimente de 1 decembrie

Mozzafiato este unul dintre cele mai frumoase restaurante din zona Floreasca. Cu o atmosferă prietenoasă și informală, dar sofistiată și elegantă în același timp, aici vii când ai poftă de mâncare italienească bună, din ingrediente proaspete, de calitate.

De această dată însă, vedetele meniului nu sunt pastele, pizza sau fructele de mare, ci… sarmalele românești. Mai exact, sâmbătă, de la ora 13.00, la Mozzafiato se sărbătorește Ziua României alături de Raluca Guslicov – sigur o știi de la teatrul Tănase sau Elisabeta, din „Trăsniții” sau de pe la evenimentele în care performează ca solist vocal. Sarmalele sunt din partea casei.

 Rezervă o masă la Mozzafiato 

KLANdestin

evenimente de 1 decembrie

Tot de la ora 13.00 și tot pe 1 decembrie, mai avem o propunere. Aflat în imediata apropiere a parcului IOR, în cadrul galeriilor Titan, KLANdestin ne invită să petrecem autentic românește, cu muzică live și un festin cu bucate tradiționale, pregătite special pentru ziua națională. Ciolan la cuptor, cârnați de Pleșcoi, pastramă de berbecuț, mămăliguță, murături și alte bunătățuri preparate după rețete alese pe sprânceană, așteaptă să fie savurate. Iar la final le stigem cu vin fiert și țuică fiartă!

 Rezervă o masă la KLANdestin 

Trattoria Lugo

Aflat în centrul Bucureștiului, la 3 minute de Piața Romană, pe strada George Enescu numarul 23, Lugo Restaurant & Lounge este un restaurant mediteraneean inconfundabil, cu linii și elemente de design vibrante. Un restaurant mediteraneean care vrea să ne demonstreze că poate sărbători românește o așa zi specială. Așa că au pregătit un meniu gustos, autentic, care să ne amintească de tradiții.

Ce ne place este că au inclus printre preparatele propuse și caltaboși, jumări și tobă, dar și ardei copt, iahnie de fasole, pomana porcului și alte bunătăți. Sună bine, nu?

 Rezervă o masă la Trattoria Lugo 

Winestone Victoriei 37

Winestone Victoriei 37 combină un meniu agreabil și accesibil, de inspirație regională, cu o selecție creativă de vinuri românești și internaționale rar întâlnite în meniurile bucureștene, într-un decor urban, dinamic și sofisticat. Vinul este, desigur, un factor omniprezent. Vinuri deosebite, vinuri creative, vinuri care spun o poveste. Și vinuri care merg de minune cu delicioase preparate românești făcute cu pricepere de Chef Bucșa!

 Rezervă o masă la Winestone Victoriei 37 

Mahalua Cărămidarilor

Mahalaua Cărămidarilor din București este atestată documentar din anul 1668. Oamenii care locuiau în acest ținut se ocupau cu fabricarea cărămizilor, fiind cunoscut faptul că aici s-au fabricat cărămizile pentru construcția caselor și a palatelor din București. Astăzi, în locul unde a fost Mahalaua Cărămidarilor, este cartierul Tineretului. Iar imobilul în care s-a deschis restaurantul Mahalaua Cărămidarilor este construit în anul 1939 din cărămida 100% autentică, o parte din aceasta fiind păstrată și expusă în interior.

Așa că hai să petreci 1 decembrie într-un loc încărcat de istorie! În meniu găsești tot ce e mai bun și mai ales pentru așa o zi, iar atmosfera este specială!

 Rezervă o masă la Mahalua Cărămidarilor 

Zexe Braserie

La final am păstrat desertul. Pentru că dacă tot am vorbit de „cărnăraie”, hai să vorbim și de ceva dulce, pentru sufletul nostru. Și unde altundeva am putea găsi un desert mai bun dacă nu la maeștrii deserturilor? Tocmai de aceea i-a inclus în lista de evenimente de 1 decembrie.

Zexe Braserie îi urează „La mulți ani!” României cu vin fiert și plăcinte. Și nu doar cu plăcinte dulci ci și sărate, așa încât să satisfacă toate gusturile! Plăcinte cu orez, cu mere, cu brânză dulce și stafide, plăcinte cu varză picantă, cu brânză sărată și plăcinte cu fasole și ciolan de Mangalița… ce să mai zic?! Așa că dă o tură pe Aviatorilor 65, nu înainte de a rezerva o masă prin Restograf!

 Rezervă o masă la Zexe Braserie