#Weekend‧Check‧In: Unde, când și ce se întâmplă în oraș la final de săptămână

2 septembrie 2021 | Locuri cool

De cum se lasă weekendul peste săptămână, suntem în căutare de locuri cool în care să ieșim. Nu că în rest am sta în casă neapărat, dar parcă ceva mai multă acțiune nu strică. Așa că am aruncat un ochi pe calendar și am adunat câteva recomandări de evenimente din weekend la care merită să-ți dai check in. (3-5 septembrie)

Imagine de ansamblu de pe terasa de la Berăria H, cu oameni care stau la mese cu umbrele stranse
Foto: Berăria H

A venit ea toamna, dar starea de vacanță rezistă (vorba reclamei). Și cum în weekend avem liber la distracție (și la mai mult somn a doua zi dimineață), de ce n-am profita de asta?!

Ai chef să mergi la un concert la terasă? Avem. Ai chef de un târg, ceva? Avem și așa ceva. Degustare de vinuri? S-a făcut!

Ce să mai… avem di tăti… Chef să ai tu să arunci un ochi pe recomandările strânse de noi. Și după aia vezi tu la care vrei să mergi.

PS: Ca să știi: toate au ceva legat și de mâncare, sau se desfășoară într-un local din București.

Evenimente din weekend de pe la localurile din București (3-5 septembrie)

Pentru că sunt multe concerte interesante, am zis că ar fi mai bine să le rezervăm un spațiu al lor. Așa că deschidem lista cu câteva evenimente drăguțe, iar la final o dăm pe muzică și dans.

Târguri, degustări și mini-festivaluri

Degustare de vinuri

evenimente weekend: degustare de vin la restaurant Politica si Delicateturi - colaj imagine cu afis si imagine din restaurant

Începem toamna cu un eveniment aromat și plin de bunătăți, la restaurantul lui Dinescu. Mircea Dinescu. Și anume o degustare de vinuri oferită de cramele Ovidiu și Vlădoi.
Călăuziţi de celebrele îndemnuri ale poetului Publius Ovidius Naso, cu fiecare strop din vinul Domeniile Ovidiu ne vom lăsa purtaţi pe aripi de legendă și vom porni pe urmele soldaţilor romani care acum 1500 de ani apărau cu mândrie apeductul din această zonă care alimenta cu apă cetatea Tomis. Iar despre Crama Ovidiu va povesti somelierul Ștefan Teriș.

Și ca să fie tabloul complet, se va găti live storceag de nisetru la ceaun! Un deliciu!

Mai multe afli din pagina evenimentului. Intrarea este liberă.

Când? Sâmbătă, 4 septembrie, de la 13:00 la 22:00

Unde? La restaurant Politică și Delicatețuri

Piața Țărănească și Meșter(Ești)! – Târg de toamnă

evenimente weekend: targ mestesugaresc la MTR - colaj imagine cu afis si imagine de la targ cu produse de mancare de casa

Nu-i așa că târgurile astea meșteșugărești au un farmec anume, un parfum ca de curtea bunicilor, așa? Iar dacă mai are loc și la MȚR, e clar că nu-mi imaginez doar eu lucruri!

Din 3 până pe 5 septembrie, curtea interioară a muzeului găzduiește zeci de producători, meșteri populari, artizani și colecționari din toate zonele țării, care aduc cu ei toate cele bune ale toamnei, comori din lăzile de zestre și obiecte lucrate manual.

Aşa cum cere tradiţia la „Piaţa Țărănească”, toate se iau pe degustate. Adică poți târgui fructe și legume de sezon, conserve de toamnă, miere și produse apicole, pălincă și țuică, sirop de cătină și limonadă, must proaspăt de la mustăria tradițională, brânzeturi, prăjituri de casă și fel de fel de preparate gustoase, pregătite la fața locului.

În plus, ai ocazia să cotrobăi pe la colecționarii de antichități și să alegi ceva din ce au lucrat meșteșugarii și tinerii artiști din țară.

Intrarea e liberă și mai multe detalii găsești în pagina evenimentului.

Când? 3-5 septembrie, de la 10:00 la 19:00

Unde? La Muzeul Național al Țăranului Român

Zilele Usturoiului

evenimente weekend: zilele usturoiului la Beraria H - colaj imagine cu afis si imagine de la terasa

Nu te mai ascunde, ştim că-ţi place! 

Așa că în weekendul ăsta, de dimineaţă până seara, poți merge la cel mai gustos festival pe care l-a văzut Bucureştiul! Are loc la Berăria H, care ne-a obișnuit deja cu tot felul de evenimente haioase.

Deci dacă ești un împătimit al mâncării gustoase româneşti şi al distracţiei de zile mari, Berăria H îți dă motive de sărbătoare! Pe parcursul întregii zile umplu terasa cu ceaune, grătare şi oi la proţap. Așa că adună-ţi prietenii şi hai la Zilele Usturoiului! 

Intrarea este liberă şi prezenţa în număr cât mai mare este încurajată. Detalii în pagina evenimentului.

Când? 4-5 septembrie, de la 12:00 la 23:00

Unde? La Berăria H

Anime Party

afis anime party de la Japanos

Dacă ești fan Anime, mergi vineri la Japanos Tatami să te bucuri de mâncarea favorită a personajelor tale preferate din cele mai renumite desene japoneze. Fiecare din ele are preferințe diferite și nu se mai satură de felul preferat de mâncare! Ce e drept, nici noi nu ne mai saturam de ele!

E un all day event, așa că poți merge la orice oră vrei. Ideea e așa: au un Meniu Eveniment Anime și poți comanda un singur fel. Poți alege din Goku Curry (45 lei), Boruto Burger (35 lei), Naruto Onigiri (29 ron lei) și Naruto Ramen (34 lei). Condimentele japoneze, ingredientele atent alese se combină armonios creând un întreg ritual japonez de care să te bucuri. Unde mai pui că în meniu sunt și băuturi japoneze precum Jotoro Koju Ice Tea, Kombucha sau Matcha Ice Tea. Iar dacă vrei să te duci costumat, nu se supără nimeni. Ba din contră! Detalii în pagina evenimentului.

Rezervă o masă, căci locurile sunt limitate.

Când? Vineri, 3 septembrie, de la 12:00 la 22:00

Unde? La Japanos Tatami

Muzichii, cântări, concerte

Concerte la Hard Rock Cafe

colaj 2 afise cu concerte la hard rock si imagine de la terasa hard rok, 2 evenimente de weekend

Hard Rock Cafe e un local faimos pentru concertele care se țin lanț la ei. Și au și gusturi bune în a-și alege „repertoriul”, nimic de zis! [Unde mai pui că burgerii din meniu sunt fabuloși, iar coastele merg de minune cu o bere rece!].

Așa că dacă ai chef de muzică live la terasă în Herăstrău, ai două opțiuni pe tavă.

Vineri, pe 3 septembrie, au în program un concert acustic Oana Mirică. Pe Oana o știi probabil de la Vocea României 2017, dar ea cântă împreună cu trupa sa din 2015. La fiecare apariție, Oana vine cu un vibe relaxant, o abordare fresh și un playlist pe măsură.

Iar sâmbătă, pe 4 septembrie, hai să-ți încarci bateriile la un concert OVER plin de ritm și energie. Originară din Galați, trupa Over are un repertoriu divers şi antrenant, ce include piese blues, pop si rock.
Ia-ți porția de muzică bună și deconectează-te (ca de weekend, așa). Intrarea este liberă la ambele concerte, iar detalii găsești în pagina lor de evenimente.

Când? Vineri, 3 septembrie, 21:30, Concert acustic Oana Mirică

            Sâmbătă, 4 septembrie, 21:30, Concert Over

Unde? La Hard Rock Cafe

Luna Amară & LUNATIC @ The PUB Universității

colaj foto cu afis concert luna amara si foto de la terasa the pub universitatii - evenimente de weekend

Luna Amară este formația rock românească care a înregistrat cea mai mare cifră de vânzare a unui album de debut în primul deceniu al anilor 2000. Lansată în Cluj (în 2000), formația a combinat armonios forța mesajelor sociale, cu sensibilitatea lirică ce descrie iubirea și stări de spirit dintre cele mai complexe și abisale. Trademark-ul sound-ului Luna Amară s-a consolidat pe baza solo-urilor de trompetă, riffurilor specifice de chitară și îmbinarea contrastantă a duetului de voci. 

Și dacă data trecută când au fost în The Pub Universității ei au cântat acustic, acum urmează un concert electric în forță, numai bun de întâmpinat toamna.

Atenție! Trebuie să achiziționezi bilet – fie în format electronic pe www.iabilet.ro (până pe 2 septembrie), fie de la intrare, în ziua evenimentului (60 lei).

Când? Vineri, 3 septembrie, de la 20:30

Unde? La The Pub Universității

Green Hours JAZZ Fest XIII

colaj cu imagine afis green hours jazz fest si imagine de la terasa green hours noaptea

Celebrăm 27 de ani de Green Hours cu a XIII-a ediție a Green Hours JAZZ Fest.
Cu un line-up internațional divers și provocator, 5 solo-uri fenomenale și un poster de zile mari, GHJFest e gata să cucerească Bucureștiul. „

Atmosfera de la Green Hours este una dintre cele mai mișto experiențe pe care le poți avea în București. Iar melanjul de jazz, grădină de vară, boemie și spirit independent se poate trăi cel mai intens în cadrul Green Hours JAZZ Fest. (…) Faptul că, indiferent de vreme, de zi a săptămânii sau de climatul economico-social, la Green se repetă, se joacă și se pune pe scenă cultură îl transformă într-unul dintre bastioanele artiștilor bucureșteni.”. Cum bine zice Sabina Baciu (Creative Est), iar noi nu putem decât să fim de acord cu ea.

Din lineup îi enumerăm pe Mischa Blanos, SHA, Samy Thiébault Group, Julia Kadel și grupul Purple Is The Color.

Poți achiziționa bilete de pe bilet.ro

Când: De pe 2 pe 5 septembrie, de la orele 18:00

Unde? La Green Hours

Concerte la Berăria H

afise cu 3 concerte la beraria h

Dacă tot vorbeam mai devreme de Berăria H cu al lor festival al usturoiului, hai să-ți zic câte ceva și despre concertele care au loc la ei în weekendul ăsta.

Vineri, pe 3 septembrie, ai Reggae Nights cu EL NEGRO. Oamenii ăștia fac reggae de atâta timp, că sigur fac bine ce fac dacă au rezistat atât! Așa că bucură-te de o seară pe chill, relax și good vibes, în compania primului live band reggae (și cel mai titrat nume al genului în România). Te încarci cu energia lor pozitivă și să mănânci și ceva bun la terasă.

Iar sâmbătă, pe 4 septembrie, schimbă foaia și mergi să te bucuri de-o seară plină de energie, muzică și good vibes cu unicul și zgubiliticul Dan Helciug (Spitalul de Urgență – în formula unplugged). De la 19:45. Și dacă vrei, rămâi și la concert Marius Mihalache & Band, de la 23:00 – un adevărat artist al țambalului, acompaniat de Arabela Nicolau și trupa de instrumentiști super talentați.

Concertele sunt pe terasă, dar dacă vremea nu ține cu noi, ne mutăm în interior. Și intrarea este liberă! Detalii găsești în pagina lor de evenimente.

Când? Vineri, 3 septembrie, 21:15, Reggae Nights cu EL NEGRO

            Sâmbătă, 4 septembrie, 19:45, Dan Helciug – Spitalul de Urgență #Unplugged

Sâmbătă, 4 septembrie, 23:00, Marius Mihalache & Band #LIVE

Unde? La Berăria H

Ceva extra

Evenimente ar mai fi o mulțime, dar am zis să nu-ți pierdem atenția, așa că ne oprim aici. Îți mai amintim doar așa, ca să știi, că la Grădina Urbană Lucia va susține un concert acustic (în caz că nu o știi este, probabil, primul star YouTube al României, al cărei single de debut i-a adus peste 27 de milioane de vizualizări). Iar dacă îți place muzica mexicană, sâmbătă mergi la Restaurant Stejarii, unde are loc un duet între Ana Maria Petre și Fredi Camacho.

Nu puteam încheia fără să zicem ceva și de Nostalgia, care are loc weekendul acesta în stradă, pe Calea Victoriei 17, după orele 23:00.

Acestea fiind zise… distracție plăcută! 🙂


Citește și: