Festival Italian – la plimbare in restaurantele cu specific italian

14 mai 2015 | Noutati

In cadrul festivalului italian sunteti invitati la degustari speciale la restaurantele participante, dar si la cele alte cateva evenimente pregatite pentru acest festival.

Cele mai bune restaurante italiene din Bucuresti va ofera spre degustare adevaratele produse ale bucatariei “del Belpaese”.

Italia are o traditie culinara unica in lume. Fiecare din cele 20 de regiuni prezinta o varietate foarte bogata de retete, vinuri, ingrediente si produse tipice. Multe tipuri de preparate care erau odata cunoscute doar in cadrul unei regiuni anume au devenit cunoscute ulterior in toata tara si in intreaga lume. Ajunge sa ne gandim la pastele alla matriciana sau carbonara. Exista, in plus, branzeturile si nenumaratele vinuri a caror calitate deosebita este certificata DOC. Si cafeaua espresso este apreciata si raspandita in Romania si oriunde. Peste 70.000 retete bazate pe dieta mediterana sunt sinonim al sanatatii si al starii de bine.

Teritoriul nostru, cu miile de varietati de clima si bogatia solurilor, a permis cultivarea multor specialitati de produse tipice precum si cresterea diferitelor animale. Fiecare preparat, fiecare reteta, reprezinta sinteza multor factori geografici, istorici si culturali, un minunat amestec de talent, inventivitate si know-how.

Si in Romania? Aici produsele alimentare italiene sunt din ce in ce mai iubite de catre consumatorii care stiu sa aprecieze calitatea si varietatea lor regionala si teritoriala Numarul restaurantelor italiene este in continua crestere in toata tara: numai in capitala Bucuresti, sunt prezente peste o suta de restaurante, trattorii si pizzerii. Chiar si in restaurantele romanesti, este din ce in ce mai frecventa oferta culinara de inspiratie italiana.

festival italian

La masa…in restaurantele italiene

Va asteptam, asadar, in perioada 29 mai – 4 iunie in principalele restaurante italiene din Bucuresti care au aderat la initiativa la invitatia Agentiei ICE si care va vor oferi posibilitatea de a servi un meniu italian tipic la un pret promotional, insotit de un pahar de vin bun italian!

Care sunt restaurantele din cadrul evenimentului „La masa…in restaurantele italiene”:

Cantina Verde

Da Giulio

Gallo Nero

Il Giardino Segreto

Trattoria Il Calcio

Isoletta

Modigliani

Unico Vero

Nonna Mia

Osteria Gioia

Roberto’s

Silk

Terra e Fuoco

Food&Wine day: 

Italian Wine and Food Day va alea loc pe 28 mai, de la ora 10, la Hotel Marshal Garden din Bucuresti. Evenimentul include o prezentare cu degustare de vinuri si produse alimentare “Made in Italy” si se adreseaza operatorilor specializati (importatori, distribuitori, reprezentanti restaurante, wine baruri, magazine specializate de vinuri si gourmet, F&B managers, buyers retail, etc.), precum si jurnalistilor din presa specializata si generala. In deschidere va avea loc seminarul “Prezentarea Raportului de constatare a cazurilor de imitare de produse italiene in sectorul de retail alimentar din România – editia 2015”

Participarea este gratuita, cu inregistrare prealabila.

Pentru informatii si inregistrare, cei interesati pot contacta: bucarest@ice.it.

Mai multe despre acest festival italian, la ei pe site.