Lansarea oficiala a Restograf-ului
(Mar 2011)
   8.169 vizite  3 comentarii   

Ieri, 17 martie, Hotelul Marshal a gazduit lansarea Restograf.ro. Invitatii au sosit in numar mare, printre ei numarandu-se Mircea Dinescu, Sandra Pralong, Misu Negritoiu, Varujan Vosganian, Alex Stefanescu, Andrei Dimitriu, Gabriel Biris, Sorina Placinta, George Ivascu, Oreste Teodorescu si multi...

............................................citeste tot

Restaurantul Casa Elisabeta si-a schimbat numele in Satyricon
(Mar 2011)
   8.094 vizite  2 comentarii   

La inceputul anilor '90 se amenaja intr-o cladire veche de pe strada Ion Neculce restaurantul Casa Elisabeta. Aceeasi incinta a mai gazduit localuri in perioada 1930-1950. De-a lungul timpului, interiorul a devenit o adevarata expozitie de obiecte de arta colectionate  de catre proprietari. In ...

............................................citeste tot

Un nou executive chef la Athenee Palace Hilton
(Mar 2011)
   5.940 vizite  1 comentarii   

Gabriele Savini este, incepand cu 9 martie, noul executive chef pentru restaurantele si serviciile de banqueting ale hotelului Athene Palace Hilton. Primul proiect al sau este redeschiderea Restaurantului Roberto’s, aflat in prezent in renovare. Gabriele Savni s-a nascut in Senigallia, Italia...

............................................citeste tot

Prima editie Grill Champions Tour
(Mar 2011)
   4.692 vizite  0 comentarii   

Pe 25 martie va avea loc in Bucuresti primul eveniment profesionist din Romania dedicat artei gatitului in stil american, Grill Champions Tour. Organizatorul evenimentului, GrillSociety.ro, îşi propune să aducă periodic în România specialişti de calibru mondial ai domeniului. Anul acesta, ...

............................................citeste tot

Curs de nutritie cu degustare la Serendipity
(Mar 2011)
   11.509 vizite  0 comentarii   

Incepand cu 10 martie, ceainaria Serendipity organizeaza un curs format din doua module intitulat "Sanatatea vine...mancand!". Evenimentul este dedicat celor care au devenit constienti de importanta hranei, simt intutiv ca e timpul sa adopte noi obiceiuri alimentare dar nu au informatii concrete ...

............................................citeste tot

Radacini Group deschide inca sase centre Domino Pizza
(Mar 2011)
   6.386 vizite  0 comentarii   

In vara anului trecut, se deschidea in Bucuresti primul centru Domino Pizza. Intr-un interval de sase luni au urmat inca alte doua iar anul acesta urmeaza o extindere solida constand in sase noi unitati si o linie de productie, anunta revista "Food & Bar". Reprezentantii masterfrancizei Domino...

............................................citeste tot

S-a deschis Paris 17 Bistro
(Mar 2011)
   6.418 vizite  1 comentarii   

Saptamana trecuta s-a deschis un nou bistrou in apropierea sediului Guvernului, pe strada Paris - si de aici ii vine si numele. Paris 17 Bistro; apartine lui Sorin Dumea si e situat la subsolul unei vile, cu intrarea direct din strada. E foarte frumoas amenajat, intr-un spatiu redus, destul de intim...

............................................citeste tot

Campionatul International de Gatit in Aer Liber 2011
(Feb 2011)
   6.984 vizite  2 comentarii   

Asociaţia Culturală Euro Est Alternativ organizeaza anul acesta o noua editie a Campionatului International de Gatit in Aer Liber. Evenimentul se va desfasura in Iasi, Bucuresti, Pitesti, Timisoara si Cluj. Cupa Bucurestiului va avea loc intre 27 si 29 mai. Competitia culinara se adreseaza atat ...

............................................citeste tot

"La Mama" se extinde
(Feb 2011)
   5.936 vizite  0 comentarii   

Odata cu implinirea a 12 ani de la inaugurarea brandului "La Mama", Catalin Mahu, proprietarul retelei, anunta deschiderea a inca trei restaurante in acest an. Intr-un interviu acordat revistei "Food&Bar", Catalin Mahu spune: "Traversam aceasta perioada in care ne luptam cu criza, dar consider ...

............................................citeste tot

Scandia Sibiu, un nou lant de restaurante
(Feb 2011)
   8.284 vizite  1 comentarii   

Sub sloganul "Bucatarie cu dichis", Scandia Food lanseaza un lant de restaurante cu servire rapida axat pe produse din bucataria traditionala romaneasca. Baneasa Shopping Center este locatia aleasa pentru primul restaurant Scandia Sibiu. Robert Redeleanu, CEO Scandia Food, declara ca extinderea ...

............................................citeste tot

Wienerwald deschide restaurante in Romania
(Feb 2011)
   5.440 vizite  0 comentarii   

Friedrich Jahn inaugura in anul 1955 primul restaurant Wienerwald in Munchen. De atunci afacerea s-a dezvoltat rapid, astfel incat in 1978 existau deja 1600 de restaurante in Europa. Meniul este, in mare parte, alcatuit din produse pe baza de pui. Franciza Wienerwald este adusa in anul acesta in ...

............................................citeste tot

Inaugurarea Centrului Cultural Basarabean “Vatra Neamului”
(Feb 2011)
   7.275 vizite  0 comentarii   

Uniunea Culturala a Romanilor Basarabeni, in parteneriat cu Ambasada Republicii Moldova  au organizat vineri, 11 februarie, inaugurarea Centrului Cultural al Uniunii in cadrul Restaurantului-Muzeu "Vatra Neamului". Asa cum a subliniat presedintele Uniunii, compozitorul Nicolae Caragia, acesta ...

............................................citeste tot

Restaurantele Subway intra pe piata romaneasca
(Feb 2011)
   5.691 vizite  0 comentarii   

Subway, lantul american de restaurante tip fast-food, va avea, incepand cu anul acesta, 34.000 de francize in 95 de tari, printre care si Romania. Astfel, Subway poate deveni cea mai mare retea fast-food la nivel mondial. Primele restaurante ale retelei vor fi deschise in Romania, cel mai probabil, ...

............................................citeste tot

Lansarea oficiala a restaurantului Istria
(Feb 2011)
   5.910 vizite  0 comentarii   

Joi, 3 februarie, a avut loc lansarea restaurantului cu specific pescaresc, Istria. Locatia se afla in Calea Victoriei 163, in acelasi loc in care se afla si restaurantul Marul de Aur, devenit acum salon de evenimente. Petrecerea de inaugurare a adunat oameni de afaceri si vedete, care au fost ...

............................................citeste tot

David Contant si-a deschis propriul restaurant
(Dec 2010)
   13.186 vizite  3 comentarii   

David Contant si-a deschis propriul restaurant marti, 7 decembrie, in Str. Mihai Eminescu 80, unde a preluat micul restaurant care a functionat pana de curand sub numele Escoffier. David Contant este fostul chef al Heritege, adus in Romania dupa ce a lucrat in mai multe restaurante cotate ...

............................................citeste tot

Semifinala concursului de gastronomie
(Nov 2010)
   9.046 vizite  0 comentarii   

Semifinala concursului de gastronomie "Bucatarul de Aur al Bucurestiului", desfasurata ieri la Centrul Aroma, a adus la start 6 chefi de la restaurante si hoteluri din Capitala, care si-au demonstrat maiestria si talentul in fata unui juriu de profesionisti. Ashlie Dias Tomas si Dorel Saru (Crowne ...

............................................citeste tot

  23 
Afiseaza

Festival Italian – la plimbare in restaurantele cu specific italian



(May 2015)
1.844 Vizualizarivizualizari
0 Comentariicomentarii

 

In cadrul festivalului italian sunteti invitati la degustari speciale la restaurantele participante, dar si la cele alte cateva evenimente pregatite pentru acest festival.

Cele mai bune restaurante italiene din Bucuresti va ofera spre degustare adevaratele produse ale bucatariei “del Belpaese”.

Italia are o traditie culinara unica in lume. Fiecare din cele 20 de regiuni prezinta o varietate foarte bogata de retete, vinuri, ingrediente si produse tipice. Multe tipuri de preparate care erau odata cunoscute doar in cadrul unei regiuni anume au devenit cunoscute ulterior in toata tara si in intreaga lume. Ajunge sa ne gandim la pastele alla matriciana sau carbonara. Exista, in plus, branzeturile si nenumaratele vinuri a caror calitate deosebita este certificata DOC. Si cafeaua espresso este apreciata si raspandita in Romania si oriunde. Peste 70.000 retete bazate pe dieta mediterana sunt sinonim al sanatatii si al starii de bine.

Teritoriul nostru, cu miile de varietati de clima si bogatia solurilor, a permis cultivarea multor specialitati de produse tipice precum si cresterea diferitelor animale. Fiecare preparat, fiecare reteta, reprezinta sinteza multor factori geografici, istorici si culturali, un minunat amestec de talent, inventivitate si know-how.

Si in Romania? Aici produsele alimentare italiene sunt din ce in ce mai iubite de catre consumatorii care stiu sa aprecieze calitatea si varietatea lor regionala si teritoriala Numarul restaurantelor italiene este in continua crestere in toata tara: numai in capitala Bucuresti, sunt prezente peste o suta de restaurante, trattorii si pizzerii. Chiar si in restaurantele romanesti, este din ce in ce mai frecventa oferta culinara de inspiratie italiana.

festival italian

La masa…in restaurantele italiene

Va asteptam, asadar, in perioada 29 mai – 4 iunie in principalele restaurante italiene din Bucuresti care au aderat la initiativa la invitatia Agentiei ICE si care va vor oferi posibilitatea de a servi un meniu italian tipic la un pret promotional, insotit de un pahar de vin bun italian!

Care sunt restaurantele din cadrul evenimentului “La masa…in restaurantele italiene”:

Cantina Verde

Da Giulio

Gallo Nero

Il Giardino Segreto

Trattoria Il Calcio

Isoletta

Modigliani

Unico Vero

Nonna Mia

Osteria Gioia

Roberto’s

Silk

Terra e Fuoco

Food&Wine day: 

Italian Wine and Food Day va alea loc pe 28 mai, de la ora 10, la Hotel Marshal Garden din Bucuresti. Evenimentul include o prezentare cu degustare de vinuri si produse alimentare “Made in Italy” si se adreseaza operatorilor specializati (importatori, distribuitori, reprezentanti restaurante, wine baruri, magazine specializate de vinuri si gourmet, F&B managers, buyers retail, etc.), precum si jurnalistilor din presa specializata si generala. In deschidere va avea loc seminarul “Prezentarea Raportului de constatare a cazurilor de imitare de produse italiene in sectorul de retail alimentar din România – editia 2015”

Participarea este gratuita, cu inregistrare prealabila.

Pentru informatii si inregistrare, cei interesati pot contacta: [email protected]

Mai multe despre acest festival italian, la ei pe site.


E folositor? Da-i SHARE!

Tu ce parere ai?







Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.


six × = 48