Festivalul preparatelor din animale calcate de masini – un altfel de street food

18 octombrie 2016 | Noutati

Bineinteles, acest festival culinar ciudat are loc in Statele Unite, in oraselul Marlinton, situat printre dealurile din West Virginia.

Chiar daca are doar in jur de o mie de locuitori, la sfarsitul lunii septembrie aici se organizeaza unul dintre cele mai ciudate evenimente gastronomice anuale din lume, un street food festival in adevaratul sens al cuvantului, pentru ca mancarea e preparata din animale calcate de masini.

2
Roadkill Cookoff // sursa foto: pccocwv.com

Se numeste Roadkill Cookoff si, oricat de ciudat ni s-ar parea noua, se pare ca gatitul si mancatul animalelor lovite de masinile care circula pe soselele din State este un obicei destul de vechi in America, mai ales cand vine vorba de zonele muntoase din aceasta tara.

Acest lucru se intampla din cauza ca resursele de hrana sunt foarte limitate in aceste zone. De asemenea, West Virginia este unul dintre cele mai sarace state din SUA, din cauza prabusirii industriei miniere, iar acest festival culinar inedit reprezinta o sursa buna de reactivare a acestei zone.

Pentru turisti acest bizar festival reprezinta o atractie, pe acest lucru mizand si localnicii care organizeaza Roadkill Cookoff.

1
Roadkill Cookoff // sursa foto: theconstantrambler.com

Pentru a va face o imagine in legatura cu felurile de mancare pe care le puteti gasi aici, aflati ca se gatesc animale precum oposum, elan, veverite, mistret, urs sau reptile de toate felurile.

Roadkill Cookoff se afla la cea de-a 24-a editie si are si o competitie in care se intrec bucatarii amatori. Juriul noteaza gustul preparatelor, dar are grija sa scada puncte cand in mancare gasesc bucatele de asfalt sau de la masinile care au calcat animalele.

3
Roadkill Cookoff // sursa foto: pocahontastimes.com

Festivalul este o sursa de venit imensa pentru intregul comitat’‘, a declarat pentru BBC Ben Wilfong, organizatorul evenimentului.

In 2016, la Roadkill Cookoff au participat in jur de 12.000 de persoane.