Flori comestibile în gastronomie

15 ianuarie 2019 | Noutati

Folosirea florilor în gastronomie nu e un mister al lumii moderne; acest tip de ingredient și-a început cariera aromată în antichitate, iar de, atunci și până acum, chefi și bucatari din întreaga lume și dintr-o multitudine de culturi și-au înflorat preparatele cu arome neașteptate.

Aromele acestor flori comestibile diferă în preparate: unele au un gust condimentat, altele fresh și proaspăt. Practica gătitului floral era în vogă în vremea romanilor, care adorau să își răsfețe simturile cu tot ce avea natura mai bun de oferit.

Nu toate florile sunt pretabile mâncatului, unele având efecte toxice, însa iată mai jos o listă de flori numai bune pentru o ședință de gastronomie florală:

 

1. Hibiscusul: perfect pentru ceaiuri aromate, hibiscusul poate contribui la succesul unui ice tea delicios de vară, gata sa te răcorească de cate ori deschizi frigiderul.

 

 

2. Trandafirul: delicios în dulcețuri, dar la fel de surprinzător si în alte deserturi, salate sau combinații de brânză.

 

 

3. Levănțica: daca nu știi cum să îndulcești și să aromezi un desert sănătos, florile de lavandă îi vor da exact aroma de care are nevoie: văratică și visătoare.

 

 

4. Floarea de usturoi: aproape neștiut, florile de usturoi au un gust surpinzător și se comportă diferit în funcție de preparat și de aromele cu care se combină.

 

 

5. Liliacul: recomandat de chefi pentru salate neconvenționale, liliacul are o aromă citrico-florală care poate reinventa gustul banalelor salate.