Toate articolele (770 articole)

Sushilize
 (Jul 2017)
   1.408 vizite  0 comentarii   0 like

  Sushilize, cel mai nou concept de petrecere din oraș, revine pe Floreasca 55! Începând cu 27 iulie, în fiecare joi, de la ora 19:30, cei de la Chefs Experience te invită din nou să sushializezi! ;) Ce înseamnă asta? Pe scurt, atunci când iubitorii bucătariei ...

............................................citeste tot

Desertul verii: Melon Glace!
 (Jul 2017)
   919 vizite  0 comentarii   0 like

Dacă îți plac dulciurile, noul desert de vară de la Chefs Experience va deveni preferatul tău...încă de la prima linguriță! Restaurantul de pe Calea Floreasca nr. 55 ne surprinde din nou, cu un desert savuros și răcoritor, ideal pentru zilele toride: Melon Glace cu înghețată VEGAN...

............................................citeste tot

Garden party la tine acasă!
 (Jun 2017)
   1.469 vizite  0 comentarii   0 like

Ce poate fi mai potrivit în această perioadă a anului decât o petrecere în grădină, în aer liber alături de familie, prieteni sau colegi, una în care sa te bucuri de natură și de ultimele noutăți în materie de distracție? Imaginează-ți: Tu petreci, iar o echipa de profesioniș...

............................................citeste tot

Ce poti face sambata in Bucuresti?
 (Jun 2017)
   1.954 vizite  1 comentarii   1 like

Vara aceasta, SAMBATA se petrece la Chefs Experience la - Saturday Scoici vs Burgeri -  alaturi de prieteni si familie. Restaurantul de pe Calea Floreasca 55 a gasit ingredientele perfecte pentru a face dintr-o zi de weekend una memorabila. Cei care le vor trece pragul, pe parcursul intregii ...

............................................citeste tot

Summer treats
 (Jun 2017)
   695 vizite  0 comentarii   0 like

Vremea calduroasa vine cu pofta de inghetata, frozen drinks si vin roze! Probabil va amintiti de Burger si Scoici, restaurantul din Centrul Istroic care face furori de cateva luni in randul gurmanzilor si pofticiosilor de Burgeri savurosi si Scoici proaspete aduse de la Marea Neagra, gatite dupa ...

............................................citeste tot

Cele mai racoritoare frappe-uri pentru zilele toride de vara!
 (Jun 2017)
   806 vizite  0 comentarii   0 like

Ce faci cand ai bea o cafea pe terasa, insa afara sunt peste 25-30 grade? Optezi pentru un frappe, bineinteles! Dar parca ar merge foarte bine si ceva dulce langa...sau si mai bine... chiar in interior! Pe Floreasca la nr 55 gasesti cea mai racoritoare si delicioasa combinatie, ideala pentru ...

............................................citeste tot

Vine vara ...cu ce deserturi ne rasfatam?
 (May 2017)
   739 vizite  0 comentarii   0 like

Deserturile de vara trebuie sa indeplineasca cateva conditii: sa fie usoare, racoritoare, delicioase si daca se poate sa contina si ceva fructe proaspete, de sezon. Restaurantele s-au adaptat repede si au trecut deja la meniurile de sezon. Unul dintre restaurantele care si-a schimbat recent ...

............................................citeste tot

Ti-e dor de vacanta si de Grecia? Pana pleci, te poti bucura de experienta greceasca chiar in Bucuresti!
 (May 2017)
   1.719 vizite  0 comentarii   1 like

Grecia are o bucatarie cu traditie inradacinata in istorie si influentata timp de secole de culturile vecine din Turcia, Orientul Mijlociu si Balcani. Preferinta grecilor pentru o viata imbelsugata si dragostea pentru mancaruri simple, bine condimentate, sunt reflectate in modul in care ei prepara ...

............................................citeste tot

Schimbari fresh, sanatoase si colorate in meniurile restaurantelor din Bucuresti
 (May 2017)
   928 vizite  0 comentarii   0 like

Vara vine nu doar cu grade mai multe in termometre, ci si cu schimbari fresh, sanatoase si colorate in meniurile restaurantelor din Bucuresti.   Chefs Experience este unul dintre restaurantele care vine cu noutati in meniu, dar care pastreaza si preparate deja bine cunoscute celor care i-...

............................................citeste tot

Cele mai frumoase restaurante din București
 (Apr 2017)
   3.718 vizite  0 comentarii   1 like

Continuam sa enumeram cele mai frumoase restaurante din Bucuresti, liste pe care sa le salvati si pe care sa le consultati ori de cate ori vreti sa mergeti intr-un loc deosebit din oras. Am adaugat restaurantele si bistro-urile cu aer văratic, locuri cu lumina calda si cu multe elemente ...

............................................citeste tot

Draga Mama, anul acesta pregatesc eu masa de Paste!
 (Apr 2017)
   701 vizite  0 comentarii   0 like

Aluat, dospit, crema, faina, sarmale, drob, friptura….parca o auzi pe mama cum pregateste mancarea pentru masa de Sarbatori, iar tu ai vrea sa petreca timpul cu voi. Suprinde-o si fa-i cadou timp alaturi de familie, fiindca anul acesta de Paste, Manacarea de Acasa iti pregateste nelipsitele ...

............................................citeste tot

Cele mai frumoase restaurante din Bucuresti - editia de primavara
Restograf (Mar 2017)
   10.364 vizite  0 comentarii   0 like

Continuam sa enumeram cele mai frumoase restaurante din Bucuresti, liste pe care sa le salvati si pe care sa le consultati ori de cate ori vreti sa mergeti intr-un loc deosebit din oras. Revenim acum cu editia de primavara, asta pentru ca in oras au mai aparut cateva locuri demne de cel putin o ...

............................................citeste tot

Cand barurile au umor, notele de plata arata asa
 (Mar 2017)
   1.483 vizite  0 comentarii   7 like

Probabil momentul cel mai putin asteptat atunci cand iesiti la masa sau la un bar este cel in care vine nota. Vestea amuzanta de azi e ca un bar din Hunedoara a reusit sa transforme acest moment in una dintre cele mai asteptate clipe ale experientei de la ei din pub. Desi stim toti ca nu e nimic...

............................................citeste tot

Ce am invatat de la cei mai tari bucatari din serialul Chef's Table
Restograf (Mar 2017)
   957 vizite  0 comentarii   0 like

Chef's Table e una dintre cele mai frumoase creatii Netflix, un documentar despre unii dintre cei mai captivanti bucatari din lume. Mini-seria prezinta nu doar mancaruri si restaurante, dar si povestile unor oameni care au ajuns celebri, povestile unor oameni care realmente iubesc mancarea si care ...

............................................citeste tot

Cu ce preparate defileaza vedetele in pozele de pe Instagram
Restograf (Mar 2017)
   670 vizite  0 comentarii   0 like

Daca aruncati un ochi pe Instagram, e imposibil sa nu va intersectati cu niste poze cu mancare apetisanta. Fie ca vorbim de retete gatite acasa sau de creatiile unui restaurant, Instagram-ul e un cufar plin de poze cu preparate cat mai aranjate si dichisite. Fix pe acestea le-am cautat si noi pe ...

............................................citeste tot

Ce au mancat vedetele la gala Oscar 2017
Restograf (Feb 2017)
   501 vizite  0 comentarii   0 like

Gala Oscar are glam de la un capat la altul,  mai exact din momentul in care se paseste pe covorul rosu pana la petrecerea de dupa unde are loc si ospatul. An de an, in ultimii 23 de ani, Chef Wolfgang Puck s-a ocupat de meniul de la gala Premiilor Oscar, creand mereu preparate pe placul tuturor ...

............................................citeste tot

Reclama care a suparat comunitatea creatorilor de cafea artizanala
 (Feb 2017)
   892 vizite  0 comentarii   0 like

Nu e nicio surpriza faptul ca tendinta in lumea cafelei se indreapta tot catre ce inseamna artizanat, respect pentru boabele de cafea si plantatii, dar si grija pentru oamenii care muncesc sa ne aduca noua bautura magica in cesti. Ii spune "al treilea val al cafelei"(third wave coffee) si am ...

............................................citeste tot

Evenimente de Valentine's Day la restaurantele din Bucuresti
 (Feb 2017)
   2.115 vizite  0 comentarii   0 like

Marti, 14 februarie: un nou Valentine's Day, o noua ocazie de a va scoate jumatatea mai buna in oras la o cina romantica. Si, slava romantismului, exista destule evenimente in orasul asta la care puteti sa mergeti. Mai jos va prezentam cateva dintre cinele si evenimentele speciale de Valentine's ...

............................................citeste tot

Restaurante si cafenele in care puteti iesi la gustari bune cu prietenii
 (Feb 2017)
   3.364 vizite  0 comentarii   0 like

Gustarile sunt o componenta importanta a meniului unui restaurant, mai ales pentru grupurile de prieteni care vor sa iasa la o bere sau la un pahar cu vin si nu vor o cina ca la carte. Astfel, un platou cu gustari sau partea de "aperitive" e fix zona de interes pentru situatiile in care ati vrea "o...

............................................citeste tot

Cine este Salt Bae, bucatarul turc care a innebunit internetul
 (Jan 2017)
   4.695 vizite  0 comentarii   2 like

Bucatarul si proprietarul lantului de restaurante Nusr-et, Nusret Gökçe, a devenit un adevarat fenomen pe internet dupa ce a postat un clip in care sareaza o friptura. Clipul urcat pe contul sau de Instagram a strans peste 9 milioane de vizualizari in 3 saptamani, iar internetul s-a ...

............................................citeste tot

Cine este cea mai buna femeie chef din lume pe anul 2017
 (Jan 2017)
   917 vizite  0 comentarii   0 like

In mod surprinzator, titlul de The World’s Best Female Chef 2017 a fost castigat de o femeie dintr-o tara la care nu v-ati fi gandit nici intr-o mie de ani: Slovenia. Este vorba de talentata Ana Roš, chef la restaurantul Hiša Franko din Kobarid, Slovenia. Ea va primi titlul de The World’s...

............................................citeste tot

Primul restaurant in care toate preparatele au la baza AVOCADO
Restograf (Jan 2017)
   2.082 vizite  0 comentarii   3 like

Era doar o chestiune de timp pana cand cineva se hotara se deschida un restaurant cu preparate doar pe baza de avocado. Iar inceputul lui 2017 aduce si un candidat pentru aceasta miscare curajoasa: The Avocado Show, primul restaurant din Europa al carui intreg meniu e gandit in jurul acestui super...

............................................citeste tot

9 restaurante din Bucuresti in care te poti opri la o supa
Restograf (Jan 2017)
   5.854 vizite  0 comentarii   0 like

E sezonul supelor si al ciorbelor, momentul ala din an cand vrem sa intram intr-un loc calduros si sa ne bucuram de o supa fierbinte si aromata. Cumva e o pofta cu radacini din copilaria noastra, dar si o nevoie reala de a-i oferi corpului un cocktail de vitamine sub forma unor legume pasate sau ...

............................................citeste tot

Cele mai scumpe tipuri de branza
Restograf (Jan 2017)
   1.034 vizite  0 comentarii   -1 Dislike

Branza creeaza dependenta. Daca n-ati simtit asta pana acum sau nu v-ati dat seama, puteti sa va incredeti in specialisti, mai exact in oamenii de stiinta care au folosit Yale Food Addiction Scale si au ajuns la concluzia ca branzeturile chiar pot deveni un fel de drog. Asta pentru ca au in ...

............................................citeste tot

Jamie Oliver inchide sase restaurante din Marea Britanie, din cauza Brexit
 (Jan 2017)
   1.026 vizite  0 comentarii   2 like

Jamie Oliver intentioneaza sa inchida 6 dintre restaurantele sale cu specific italienesc din Marea Britanie. Celebrul bucatar a mentionat ca a luat aceasta decizie ca urmare a efectelor dezastruoase cauzate de #Brexit, printre care deprecierea lirei sterline ce a crescut costurile pentru ...

............................................citeste tot

  1   2  3  4  5  6
Afiseaza

Inaugurarea Centrului Cultural & Restaurantului-Muzeu «Vatra Neamului»



Mihaela Serban  (Feb 2011)
21.086 Vizualizarivizualizari
7 Comentariicomentarii
9 placut 
8 displacut 

 

Stiti cum e atunci cand un anticar incearca sa iti vanda un ceas pentru ca e din aur iar tu il cumperi doar pentru ca seamana cu al bunicului?…

Ce pompos si desuet suna „vatra neamului”, imi spuneam privind cas invitatia. Ce sa mai spun de cuvantul „dineu” si „program cultural- artistic”. Si tocmai undeva la Balotesti, trebuie sa fie ceva de un prost gust desavarsit. Dar ce placut este atunci cand se dovedeste ca nu esti asa de intuitiv cum te crezi si ca etichetarile tale sunt de-a dreptul ieftine. In fine, placut daca nu se intampla zilnic…Si daca poti fi putin autoironic.

Uniunea Culturala a Romanilor Basarebeni, in colaborare cu Ambasada Moldovei, a inaugurat Centrul Cultural in cadrul Resaurantului-Muzeu Vatra Neamului. Evenimentul a avut loc in Salonul Galerie, numit asa datorita celor cateva zeci de tablouri cu personalitati din cultura romana. Din cate am inteles, pictorul este, paradoxal, un italian. In fine, expozitia te face sa fii mandru ca esti roman, ceea ce, nu-i asa, nu e putin lucru. Primirea a fost una fastuoasa, cum dadeai coltul, cum urcai o scara, cum faceai la dreapta, cum faceai la stanga, peste tot erau domnisoare, domni, duduite si cavaleri care iti spuneau „bine ati venit”, „buna seara”, sau „pe aici”. Masa noastra, caci fiecare avea locul lui dinainte stabilit (sau oricum, au fost atat de rapizi, incat asa mi-au dat impresia) era rotunda si mare. Aperitivul era deja pe masa sau, din nou, a venit atat de repede, incat asa mi s-a parut. Ce mi-a placut a fost ca niciodata nu ne-au lasat sa mancam si atat. Asa incat abia la sfarsit mi-am dat seama ca mancarea nu a fost aproape deloc traditional romaneasca sau moldoveneasca. Asta daca strabunicii nostri nu obisnuiau sa manance rucola cu brie sau clatite cu inghetata. Atat de mult s-au straduit cei care au organizat evenimentul sa tina ochiul si mintea invitatilor treze, incat mancarea, invariabil, cadea pe locul doi. Pesonalitatile din sala erau figuri reprezentative din toate domeniile. Inca o grija pentru detaliu demna de remarcat. Nu au chemat pur simplu oameni cu caruta, ci au ales. Florin Piersic era presedintele de onoare, tot din lumea teatrului mai erau invitati Traian Stanescu, Ion Caramitru, Puiu Serban, Alexandra Velniciuc, Irina Cojar; din lumea televiziunii Iuliana Marciuc, Horia Moculescu, Cristian Tabara; din lumea sportului Ivan Pataichin; dintre fostii presedinti, Emil Constantinescu, dintre fostii ministri, Alexandru Mironov si Theodor Paleologu; dintre printi si printese, Paul si Lia. Toate aceste personalitati au dat suflet si greutate acestui eveniment.

Programul „cultural-artistic” a fost impresionant. Vasile Iovu, primul profesor la catedra de nai a Institului de Arte „G. Musicescu” din Chisinau, in prezent solist instrumentist la Filarmonica, Mihai Munteanu, celebru tenor al Operei din Chisinau, posesor al Medaliei „Verdi”, Catalin Josan, un interpret de 24 de ani originar din Chisinau, deja celebru prin rezultatele obtinute la concursuri din Romania, care s-a incumetat sa cante o piesa a lui Aurelian Andreescu, lasand audienta feminia efectiv cu gura cascata sau Maria Craciun, o fetita de zece ani care are, cred, mai multe premii la activ decat toti cei mai de sus la un loc, cu un glas si o prezenta scenica de neinchipuit pentru varsta ei. Asadar, seara a fost plina si coplesitoare. Mancarea foarte buna si frumos pusa in pagina (in special porcul la protap pe care l-a fotografiat toata lumea).

Dar nu mancarea a fost punctul forte al acestei seri. De altfel ei insisi isi dau numele de centru cultural si restaurant-muzeu. Jos palaria, asadar, pentru Vatra Neamului, acest loc improbabil de intalnire a cunoscutilor, avand in vedere distanta de Bucuresti. Insa locurile frumoase cheama la ele, indiferent de distanta.

Mergand mai departe cu analogia de la inceput, pot sa spun ca noi am cumparat ceasul si pentru ca era de aur si pentru ca semana cu al bunicului. Cine a fost acolo stie ce vreau sa spun.


E folositor? Da-i SHARE!

Tu ce parere ai?







Jurnalism sau nu pentru un site ca asta exista un standard care trebuie cel putin atins. Articolul este scris execrabil: “Masa noastra era mare si rotunda”!!!! si altele…
Un sfat ptr. tine… stiu ca esti f. aproape de lansare dar poate intr-o versiune ulterioara. Prima pagina contine articole: Cele mai comentate, Cele mai noi, Cele mai votate! Ai putea ajunge sa ai pe cel putin 2 coloane articole identice – informatie redondanta! (Acum infos sunt indentice pe cele 3 coloane!!!)

Reply

GB,

Cel mai comentat articol are…3 comentarii. And no wonder! GB, de ce lasi articole de genul asta sa apara pe site? Dna Mihaela care se considera civilizate (LOL LOL LOL!!!) habar nu are sa scrie! “Stiti cum e atunci cand un anticar incearca sa iti vanda un ceas pentru ca e din aur iar tu il cumperi doar pentru ca seamana cu al bunicului?…” Da e o experienta atat de comuna ca toti ne putem identifica cu ea.. Eu cumpar in fiecare zi ceasuri vechi de la anticari!!!!

Reply

    Site-ul nu a fost inca lansat oficial, asta se va intampla joi. Avem inca putini vizitatori, asa ca nici comentarii nu au de unde sa vina. E un cerc vicios aici, pe care sper sa-l rupem odata cu lansarea, cand va creste audienta. Nu vad cum ar putea aparea altfel comentariile, trebuie sa incepem de undeva… Noi nu suntem profesionisti in ale jurnalismului si nici nu vreau sa dau bani pe asa ceva acum, si asa am investit destul in partea tehnica si in contentul de “core business” (evaluarea restaurantelor, poze, informatii la zi etc.). Sper ca, odata cu dezvoltarea site-ului, sa vina singur contentul catre noi – si informatiile despre restaurante si articole si stiri. GB

    Reply

Mihaela, eu nu am spus asta, si nici asa de sigur nu sunt de felul meu. Dar o vatra culturala la Balotesti, este ca o simfonie de Ceaikovski in albul Siberiei. Sunt mai multi lupii care urla in ritm cu ea, decat rusi care se imbata cu ea. Sigur ca trebuie sa fii de acord cu mine ca puteau sa o mute mai aproape, desi ar fi avut mai multe controale de la fisc, de la fortele de munca si de la Sanepid, si unde nu s-ar fi putut spala banii mafiei moldovenesti asa de usor. De asta, sadly, sunt chiar sigur.

Reply

Dar daca numai cine a fost acolo va sti, si daca asta este inca unul din evenimentele mondene de genul “sa ne adunam noi intre noi ca sa nu ne imprastiem”, nu cred ca actul culinar intregit cu cel artistic au vreo valoare. Inca un demers intelectual si romanesc, prin care nu se civilizeaza natia, ci doar cei deja civilizati. Sorry, eu preferam sa imi spui ca Vatra muzeu este la Universitate, in drumul tuturor, si la fel de accesibila ca si Hanul Ancutei. Daca celebram romanismul in cerc restrans, sa stim totusi ca romanii din vatra tarii mananca tot ca la birt, si tot ca acolo se exprima, si personal, si culinar, si artistic, si politic.

Reply

    Sigur ca este de datoria noastra, a celor civilizati sa civilizam la randul nostru. Si sigur ca trebuie sa facem cat mai usor accesibila cultura , asa incat sa nu fie nevoie decat sa intinzi mana, sa ajungi la ea si sa te numesti civilizat si culturalizat. Si sigur ca ar trebui sa lasam la o parte separeurile si sa ne coboram in multime. Si sigur ca ai dreptate si iti respect punctul de vedere. Dar cu toate acestea, chiar si in aceste conditii atat de departate de ideal, iata ca actul culinar intregit cu cel artistic, cum spui tu, au avut valoare. Pentru cine, unde si de ce, este mai putin important.

    Reply

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.


4 + = seven