Incepe Arena Bucatarilor 2013

30 mai 2013 | Noutati

Selgros da START competitiei Arena Bucatarilor 2013, transformand gatitul in spectacol, pentru al cincilea an consecutiv

Incepand din aceasta saptamana, bucatari profesionisti de la cele mai bune restaurante din Romania sunt invitati sa se inscrie in cea mai mare competitie dedicata profesionistilor din domeniul gastronomiei, Arena Bucatarilor Selgros 2013.

Devenita deja traditie, competitia isi propune in cel de-al cincilea an de desfasurare sa premieze priceperea si maiestria celor mai pasionati Chefi care demonstreaza juriului, prin tehnici ingenioase de preparare a bucatelor, ca merita unul dintre cele trei mari premii oferite de Selgros Romania, in valoare totala de peste 30.000 de lei.

In premiera in acest an, cele trei etape preliminare ale competitiei Arena Bucatarilor Selgros 2013 vor avea loc online, prin intermediul aplicatiei dedicate de pe pagina de socializare Facebook/Selgros.Romania. Cei care doresc sa intre in competitie se pot inscrie in aplicatie, prima sesiune de inscriere fiind deschisa in intervalul 27 mai – 7 iunie. Urmatoarele doua etape preliminare vor gazdui inscrierile in perioada 10 – 21 iunie, respectiv 24 iunie – 5 iulie.

Trei personalitati cu renume in gastronomia romaneasca, Cezar Munteanu, Chef Rotisseurs du Bailliage de Roumanie, Senior Lecturer in Gastronomy, Ştefan Bercea, Maestru in Arta Culinara, Presedintele ANBCT si Adrian Hadean, blogger culinar, vor juriza atent fiecare concurent in parte, punctand, printre altele, acuratetea si coerenta retetelor, ingeniozitatea, aspectul produsului finit, modul de prezentare a ingredientelor, pregatirea profesionala si inovatia.

Noua dintre concurentii inscrisi care vor trece de exigenta juriului in etapele preliminare se vor califica automat in etapa finala, ce va avea loc in incinta magazinului Selgros Brasov, in data 20 august 2013.

In cadrul Arenei Bucatarilor 2013, cei mai priceputi profesionisti in domeniul gastronomiei inscrisi in concurs vor fi declarati castigatori ai locurilor I, II si III. De asemenea, vor mai fi acordate alte patru distinctii speciale: Premiul de popularitate, acordat in urma unui sondaj realizat in public, Premiul special al juriului, impreuna cu parteneri/furnizori Selgros, Premiul special “Cezar Munteanu” si Premiul special al ANBCT.

Toate detaliile despre desfasurarea competitiei se gasesc in regulamentul concursului, care poate fi consultat online, pe pagina de Facebook/Selgros.Romania prin intermediul aplicatiei Arena Bucatarilor.

Despre Selgros Romania

Selgros Cash&Carry Romania este una dintre cele mai importante companii din comertul romanesc, deschizand aici 19 magazine incepand cu anul 2001, cand s-a lansat in Romania. Selgros face parte din grupul elvetian TransGourmet.

(comunicat de presa)

*