Toate articolele (770 articole)

Sushilize
 (Jul 2017)
   1.601 vizite  0 comentarii   0 like

  Sushilize, cel mai nou concept de petrecere din oraș, revine pe Floreasca 55! Începând cu 27 iulie, în fiecare joi, de la ora 19:30, cei de la Chefs Experience te invită din nou să sushializezi! ;) Ce înseamnă asta? Pe scurt, atunci când iubitorii bucătariei ...

............................................citeste tot

Desertul verii: Melon Glace!
 (Jul 2017)
   1.106 vizite  0 comentarii   0 like

Dacă îți plac dulciurile, noul desert de vară de la Chefs Experience va deveni preferatul tău...încă de la prima linguriță! Restaurantul de pe Calea Floreasca nr. 55 ne surprinde din nou, cu un desert savuros și răcoritor, ideal pentru zilele toride: Melon Glace cu înghețată VEGAN...

............................................citeste tot

Garden party la tine acasă!
 (Jun 2017)
   1.692 vizite  0 comentarii   0 like

Ce poate fi mai potrivit în această perioadă a anului decât o petrecere în grădină, în aer liber alături de familie, prieteni sau colegi, una în care sa te bucuri de natură și de ultimele noutăți în materie de distracție? Imaginează-ți: Tu petreci, iar o echipa de profesioniș...

............................................citeste tot

Ce poti face sambata in Bucuresti?
 (Jun 2017)
   2.139 vizite  1 comentarii   2 like

Vara aceasta, SAMBATA se petrece la Chefs Experience la - Saturday Scoici vs Burgeri -  alaturi de prieteni si familie. Restaurantul de pe Calea Floreasca 55 a gasit ingredientele perfecte pentru a face dintr-o zi de weekend una memorabila. Cei care le vor trece pragul, pe parcursul intregii ...

............................................citeste tot

Summer treats
 (Jun 2017)
   777 vizite  0 comentarii   0 like

Vremea calduroasa vine cu pofta de inghetata, frozen drinks si vin roze! Probabil va amintiti de Burger si Scoici, restaurantul din Centrul Istroic care face furori de cateva luni in randul gurmanzilor si pofticiosilor de Burgeri savurosi si Scoici proaspete aduse de la Marea Neagra, gatite dupa ...

............................................citeste tot

Cele mai racoritoare frappe-uri pentru zilele toride de vara!
 (Jun 2017)
   963 vizite  0 comentarii   -1 Dislike

Ce faci cand ai bea o cafea pe terasa, insa afara sunt peste 25-30 grade? Optezi pentru un frappe, bineinteles! Dar parca ar merge foarte bine si ceva dulce langa...sau si mai bine... chiar in interior! Pe Floreasca la nr 55 gasesti cea mai racoritoare si delicioasa combinatie, ideala pentru ...

............................................citeste tot

Vine vara ...cu ce deserturi ne rasfatam?
 (May 2017)
   818 vizite  0 comentarii   0 like

Deserturile de vara trebuie sa indeplineasca cateva conditii: sa fie usoare, racoritoare, delicioase si daca se poate sa contina si ceva fructe proaspete, de sezon. Restaurantele s-au adaptat repede si au trecut deja la meniurile de sezon. Unul dintre restaurantele care si-a schimbat recent ...

............................................citeste tot

Ti-e dor de vacanta si de Grecia? Pana pleci, te poti bucura de experienta greceasca chiar in Bucuresti!
 (May 2017)
   1.864 vizite  0 comentarii   1 like

Grecia are o bucatarie cu traditie inradacinata in istorie si influentata timp de secole de culturile vecine din Turcia, Orientul Mijlociu si Balcani. Preferinta grecilor pentru o viata imbelsugata si dragostea pentru mancaruri simple, bine condimentate, sunt reflectate in modul in care ei prepara ...

............................................citeste tot

Schimbari fresh, sanatoase si colorate in meniurile restaurantelor din Bucuresti
 (May 2017)
   984 vizite  0 comentarii   0 like

Vara vine nu doar cu grade mai multe in termometre, ci si cu schimbari fresh, sanatoase si colorate in meniurile restaurantelor din Bucuresti.   Chefs Experience este unul dintre restaurantele care vine cu noutati in meniu, dar care pastreaza si preparate deja bine cunoscute celor care i-...

............................................citeste tot

Cele mai frumoase restaurante din București
 (Apr 2017)
   3.965 vizite  0 comentarii   1 like

Continuam sa enumeram cele mai frumoase restaurante din Bucuresti, liste pe care sa le salvati si pe care sa le consultati ori de cate ori vreti sa mergeti intr-un loc deosebit din oras. Am adaugat restaurantele si bistro-urile cu aer văratic, locuri cu lumina calda si cu multe elemente ...

............................................citeste tot

Draga Mama, anul acesta pregatesc eu masa de Paste!
 (Apr 2017)
   772 vizite  0 comentarii   0 like

Aluat, dospit, crema, faina, sarmale, drob, friptura….parca o auzi pe mama cum pregateste mancarea pentru masa de Sarbatori, iar tu ai vrea sa petreca timpul cu voi. Suprinde-o si fa-i cadou timp alaturi de familie, fiindca anul acesta de Paste, Manacarea de Acasa iti pregateste nelipsitele ...

............................................citeste tot

Cele mai frumoase restaurante din Bucuresti - editia de primavara
Restograf (Mar 2017)
   10.623 vizite  0 comentarii   0 like

Continuam sa enumeram cele mai frumoase restaurante din Bucuresti, liste pe care sa le salvati si pe care sa le consultati ori de cate ori vreti sa mergeti intr-un loc deosebit din oras. Revenim acum cu editia de primavara, asta pentru ca in oras au mai aparut cateva locuri demne de cel putin o ...

............................................citeste tot

Cand barurile au umor, notele de plata arata asa
 (Mar 2017)
   1.585 vizite  0 comentarii   7 like

Probabil momentul cel mai putin asteptat atunci cand iesiti la masa sau la un bar este cel in care vine nota. Vestea amuzanta de azi e ca un bar din Hunedoara a reusit sa transforme acest moment in una dintre cele mai asteptate clipe ale experientei de la ei din pub. Desi stim toti ca nu e nimic...

............................................citeste tot

Ce am invatat de la cei mai tari bucatari din serialul Chef's Table
Restograf (Mar 2017)
   1.041 vizite  0 comentarii   0 like

Chef's Table e una dintre cele mai frumoase creatii Netflix, un documentar despre unii dintre cei mai captivanti bucatari din lume. Mini-seria prezinta nu doar mancaruri si restaurante, dar si povestile unor oameni care au ajuns celebri, povestile unor oameni care realmente iubesc mancarea si care ...

............................................citeste tot

Cu ce preparate defileaza vedetele in pozele de pe Instagram
Restograf (Mar 2017)
   756 vizite  0 comentarii   0 like

Daca aruncati un ochi pe Instagram, e imposibil sa nu va intersectati cu niste poze cu mancare apetisanta. Fie ca vorbim de retete gatite acasa sau de creatiile unui restaurant, Instagram-ul e un cufar plin de poze cu preparate cat mai aranjate si dichisite. Fix pe acestea le-am cautat si noi pe ...

............................................citeste tot

Ce au mancat vedetele la gala Oscar 2017
Restograf (Feb 2017)
   559 vizite  0 comentarii   0 like

Gala Oscar are glam de la un capat la altul,  mai exact din momentul in care se paseste pe covorul rosu pana la petrecerea de dupa unde are loc si ospatul. An de an, in ultimii 23 de ani, Chef Wolfgang Puck s-a ocupat de meniul de la gala Premiilor Oscar, creand mereu preparate pe placul tuturor ...

............................................citeste tot

Reclama care a suparat comunitatea creatorilor de cafea artizanala
 (Feb 2017)
   962 vizite  0 comentarii   0 like

Nu e nicio surpriza faptul ca tendinta in lumea cafelei se indreapta tot catre ce inseamna artizanat, respect pentru boabele de cafea si plantatii, dar si grija pentru oamenii care muncesc sa ne aduca noua bautura magica in cesti. Ii spune "al treilea val al cafelei"(third wave coffee) si am ...

............................................citeste tot

Evenimente de Valentine's Day la restaurantele din Bucuresti
 (Feb 2017)
   2.191 vizite  0 comentarii   0 like

Marti, 14 februarie: un nou Valentine's Day, o noua ocazie de a va scoate jumatatea mai buna in oras la o cina romantica. Si, slava romantismului, exista destule evenimente in orasul asta la care puteti sa mergeti. Mai jos va prezentam cateva dintre cinele si evenimentele speciale de Valentine's ...

............................................citeste tot

Restaurante si cafenele in care puteti iesi la gustari bune cu prietenii
 (Feb 2017)
   3.557 vizite  0 comentarii   0 like

Gustarile sunt o componenta importanta a meniului unui restaurant, mai ales pentru grupurile de prieteni care vor sa iasa la o bere sau la un pahar cu vin si nu vor o cina ca la carte. Astfel, un platou cu gustari sau partea de "aperitive" e fix zona de interes pentru situatiile in care ati vrea "o...

............................................citeste tot

Cine este Salt Bae, bucatarul turc care a innebunit internetul
 (Jan 2017)
   5.689 vizite  0 comentarii   2 like

Bucatarul si proprietarul lantului de restaurante Nusr-et, Nusret Gökçe, a devenit un adevarat fenomen pe internet dupa ce a postat un clip in care sareaza o friptura. Clipul urcat pe contul sau de Instagram a strans peste 9 milioane de vizualizari in 3 saptamani, iar internetul s-a ...

............................................citeste tot

Cine este cea mai buna femeie chef din lume pe anul 2017
 (Jan 2017)
   995 vizite  0 comentarii   0 like

In mod surprinzator, titlul de The World’s Best Female Chef 2017 a fost castigat de o femeie dintr-o tara la care nu v-ati fi gandit nici intr-o mie de ani: Slovenia. Este vorba de talentata Ana Roš, chef la restaurantul Hiša Franko din Kobarid, Slovenia. Ea va primi titlul de The World’s...

............................................citeste tot

Primul restaurant in care toate preparatele au la baza AVOCADO
Restograf (Jan 2017)
   2.295 vizite  0 comentarii   3 like

Era doar o chestiune de timp pana cand cineva se hotara se deschida un restaurant cu preparate doar pe baza de avocado. Iar inceputul lui 2017 aduce si un candidat pentru aceasta miscare curajoasa: The Avocado Show, primul restaurant din Europa al carui intreg meniu e gandit in jurul acestui super...

............................................citeste tot

9 restaurante din Bucuresti in care te poti opri la o supa
Restograf (Jan 2017)
   7.059 vizite  0 comentarii   0 like

E sezonul supelor si al ciorbelor, momentul ala din an cand vrem sa intram intr-un loc calduros si sa ne bucuram de o supa fierbinte si aromata. Cumva e o pofta cu radacini din copilaria noastra, dar si o nevoie reala de a-i oferi corpului un cocktail de vitamine sub forma unor legume pasate sau ...

............................................citeste tot

Cele mai scumpe tipuri de branza
Restograf (Jan 2017)
   1.195 vizite  0 comentarii   -1 Dislike

Branza creeaza dependenta. Daca n-ati simtit asta pana acum sau nu v-ati dat seama, puteti sa va incredeti in specialisti, mai exact in oamenii de stiinta care au folosit Yale Food Addiction Scale si au ajuns la concluzia ca branzeturile chiar pot deveni un fel de drog. Asta pentru ca au in ...

............................................citeste tot

Jamie Oliver inchide sase restaurante din Marea Britanie, din cauza Brexit
 (Jan 2017)
   1.118 vizite  0 comentarii   2 like

Jamie Oliver intentioneaza sa inchida 6 dintre restaurantele sale cu specific italienesc din Marea Britanie. Celebrul bucatar a mentionat ca a luat aceasta decizie ca urmare a efectelor dezastruoase cauzate de #Brexit, printre care deprecierea lirei sterline ce a crescut costurile pentru ...

............................................citeste tot

  1   2  3  4  5  6
Afiseaza

Isabelle Legeron despre vinurile « bio »



VinDeVie  (Oct 2013)
4.706 Vizualizarivizualizari
2 Comentariicomentarii
1 placut 
0 displacut 

 

Isabelle Legeron este singura femeie din Franta ce poseda prestigioasa diploma Master of Wine din Londra. Cea mai prestigioasa diploma din lumea vinurilor, Master of Wine din Londra, pregateste cei mai importanti specialisti mondiali din domeniu (doar 358 titluri din 1953 incoace). Dupa ce a castigat la Paris titlul de ’’Wine Woman of the Year 2009’’, Isabelle Legeron obtine diploma de Master of Wine. Au urmat emisiuni la TV, Radio, jurizari (Decanter Magazine), consultanta pentru restaurante cu stele Michelin si un festival de vinuri artizanale in Londra: the RAW Fair. Isabelle iubeste vinurile autentice si are calitatile necesare pentru a fi inteleasa de orice amator sau profesionist.

* * * *

Interviu cu Isabelle Legeron

Isabelle LegeronVINDEVIE (VDV)- Buna Isabelle, multumim pentru ca ai acceptat sa ne acorzi putin din timpul tau pretios ! Cum esti?

Isabelle Legeron (IL) Toate bune, multumesc. Ca intr-o vineri dupa amiaza, week- end in curand…bucuroasa !

VDV – Cand am venit (VINDEVIE) in mai anul acesta la Londra la salonul tau RAW (NR « the Artisan Wine Fair »), am simtit pasiunea pe care o pui pt vinurile naturale si am fost impresionati. Care sunt principalele convingeri legat de vinul natural? DE CE vinul natural?

Isabelle – Sigur, in primul rand sunt vinuri ce imi plac sa le beau. Cred ca vinurile naturale exprima mai bine, intr-un mod autentic locul de unde provin. Din punctul de vedere al buvabilitatii, cred ca sunt vinuri cu adevarat delicioase; viticultorii, cei ce le produc, pun atat de multa energie (agricultura, cultivarea pamantului ..) si in asemenea masura in vinificarea strugurilor. Acesti oameni au nevoie de sustinere, si trebuie sa vorbim despre ei, despre povestea lor si sa gasim oameni care sa aprecieze si sa bea vinurile lor.

VDV – Spun asta pentru ca exista si persoane ce considera ca vinul natural nu exista, pentru ca legea nu il defineste. Chiar si vinul bio ‘’exista’’ dpdv al legii, deci cum se face ca vinul natural nu este recunoscut de lege?

Isabelle – Cred ca e o intrebare foarte buna. Stii ca nu exista o recunoastere oficiala a ‘’vinului natural’’, dar cred ca acest lucru se va intampla in curand. Sunt mai multe asociatii ce definesc deja ce este un vin natural, ca vorbim de Association des Vins Naturels in Franta sau Vinnatur in Italia, ele spun foarte clar ce conditii trebuiesc indeplinite si, e adevarat ca inafara unui grup de viticultori ce nu respecta nici o regula, la salonul RAW incercam sa punem versiunea noastra asupra ce insemna un vin natural. Asta include, agricultura biologica, fermentatii cu drojdii naturale, si altele… Oamenii pot sa spuna ca vinul natural nu exista si pot sa spuna ce vor, dar bineinteles ca el exista ! Daca se doreste o definitie simpla a ceea ce inseamna vinul natural, atunci acesta este o evolutie, o versiune mai constrangatoare a vinului bio, a celor biodinamice, etc..Din pacate, ( si de altfel este si motivul pentru care eu folosesc termenul de vin natural), ‘’bio’’, ‘’biodinamic’’ au insuficente constrangeri, si de ex nu legifereaza pentru folosirea obligatorie a drojdiilor naturale (extrem de importante pentru a putea vorbi de un vin de ‘’terroir’’). De aceea prefer termenul de vin natural..

VDV – Da, sunt termeni cu spuneai, ‘’natural’’, ‘’bio’’, ‘’organic’’, ‘’more than organic’’, ‘’biodinamic’’…Ce crezi ca ar trebui sa faca un amator de vinuri pentru a putea face diferenta intre atatea tipuri de vinuri?

Isabelle – Cred ca aici intrati voi in fata, ca jucatori ai pietei de vinuri, ce cunoasteti foarte bine viticultorii. Pe acei ce detin restaurante, wine shop-uri, ii puteti consilia, iar cei ce iubesc vinul le puteti explica ce ar putea bea si trebuie sa le oferim posibilitatea de a ALEGE ; si asta punem in fata si la RAW, adica sa fie transparenta in modul in care au fost produse aceste vinuri : filtrare sau nu, sulfitate (si la ce nivel )… Este meseria noastra, impreuna, ca si profesionisti in domeniu, sa fim cat mai transparenti posibil legat de aceste vinuri si astfel amatorii de vinuri sa aleaga ce vor sa bea. Voi sunteti foarte importanti pentru ca voi transmiteti mesajul viticultorilor si vinurile naturale au nevoie sa fie in restaurante ( ..) Da, trebuie sa vorbim cu oameni, sa transmiti informatia ( si de aceea este si mai multa de munca) pentru ca NU poti pur si simplu sa mergi si sa-ti cumperi de la supermarket o sticla de vin natural, dar si asta face parte din frumusetea acestui vin…

VDV – Legat de Romania .. ce te-a convins sa accepti invitati noastra de a veni la Cluj Napoca, pe 25 oct? (eveniment pe care VINDEVIE il organizeaza cu Hotelul Golden Tulip si am fost f bucurosi sa anuntam venirea ta !) Deci, DE CE?

isabelle_legeronIsabelle – Uite, in primul rand, ce faceti voi e foarte important. E nevoie de oameni ca voi peste tot pentru ca sunteti principalii mesageri ai acestor viticultori. Si este important si pentru mine sa sustin ce faceti voi, e un efort comun, si spus ca exista un potential enorm al acestor tip de vinuri ; si de altfel, cu cat vor exista mai multe vinuri de acest tip cu atat mai mult oamenii le vor bea si cu atat mai mare va fi impactul catre mediul inconjurator, ceea ce este de asemenea, foarte important. In plus cand am fost in Romania, sa filmam ‘’Journey to wine’’ (NR in 2008, pe Travel Channel), mi-a placut foarte mult, si mi s-a parut o tara foarte frumoasa ; si nu stiu suficiente despre ea; acum 2 ani am fost in Transilvania si am cules ciuperci in padure.. chiar cred ca Romania este o tara foarte frumoasa. Si cumva, sper sa fie si putin ca o mica iesire, o mini vacanta !

VDV – Cand ai fost in Romania, ai auzit sau intalnit producatori de vinuri naturale?

Isabelle – Acum 2 ani am fost cu un producator ungur, Imre Kaló, si el m-a dus pe frontiera romano-ungara, unde am vizitat un mic grup de producatori, agricultura bio, fara drojdii selectionate, cu un nivel de sulfiti adaugati cam mare dar un grup ce produce acolo vinuri interesante. Sunt sigur ca exista si altii ce produc vinuri naturale, pentru ca grupul de care vorbeam nu vindea aceste vinuri sau nu erau disponibile la vanzare..Am fost (NR acum 5 ani) si la domeniul Clos des Colombes ce producea vinuri foarte bune, desi nu mai stiu daca acum sunt vinuri naturale sau cum lucreaza.. Sunt sigura ca exista multi producatori doar trebuie gasiti.

VDV – Multumesc pentru timpul acordat si ne vedem in Cluj!

Isabelle – Cu placere. Si da, stiu, ne vedem cu totii in Cluj!

(interviu realizat de catre Adrian Doroftei – VinDeVie)


E folositor? Da-i SHARE!

Tu ce parere ai?







un articol interesant, felicitari !
chiar au fost cateva informatii interesante si noi …

Reply

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.


6 − = four