Intr-un bar din Romania se poate fuma legal, fara sanctiuni sau amenzi

1 aprilie 2016 | Noutati

In barul Beer Hunter din Constanta se poate fuma fara amenzi sau sanctiuni, chiar si dupa 17 martie, ziua in care a intrat in vigoare legea antifumat.

Acest lucru este posibil deoarece barul s-a transformat in sediu pentru o asociatie non-profit, pentru a putea ocoli legea antifumat. Astfel, cei 60 de membri ai asociatiei pot merge in acest local si pot fuma fara sa fie sanctionati, cel putin asa spun ei.

Beer Hunter // sursa foto: Facebook
Beer Hunter // sursa foto: Facebook

Beer Hunter a speculat faptul ca in lege este precizat ca fumatul este permis in locuinta sau orice alt spatiu in care nu se desfasoara o activitate economica.

Astfel, cu doar cateva zile inainte de 17 martie, barul Beer Hunter a fost transformat in sediul Asociatiei Comunitatii Rock Constanta.

Comunitatea Rock Constanta // sursa foto: Facebook
Comunitatea Rock Constanta // sursa foto: Facebook

Insa, in acest local pot intra doar membrii asociatiei sau invitatii membrilor.

Oricine dorește sa fie membru trebuie sa aibă cel puțin o recomandare din partea actualilor membrii. De restul sincer, nici nu ma interesează. Sa se umilească mai departe si sa rămână fara coloana vertebrală asa cum au fost pana acum si vor fi. Trebuie sa intelegem odată ca sunt persoane al caror caracter este sa stea in picioare altii in genunchi. Sa meargă mai departe la barurile lor de cocalari si sa fumeze afara ca Asa vrea stapanul si patronul barului. Ieși si du-te unde ai fost si pana azi. Multi vor sa trăiască ca in fume , viata de rebel dar stau in banca lor ca un miel la tăiere„, scrie, printre altele, in mesajul postat de Beer Hunter pe pagina lor de Facebook.

Beer Hunter // sursa foto: Facebook
Beer Hunter // sursa foto: Facebook

Legea antifumat sau orice lege vor ei sa-ti impuna nu se aplica pentru ca efectiv asta ar insemna sa intre cu bocancii murdari la tine in casa”, a declarat Antonio Popescu, presedintele Asociatiei Comunitatea Rock Constanta.

De asemenea, se pare ca membrii pot consuma fara sa plateasca, dar trebuie sa contribuie lunar cu o suma de bani care intra in bugetul asociatiei.

Ce este oarecum ironic, este ca Beer Hunter are la cover foto o poza de la protestele aparute in urma tragediei de la clubul Colectiv, produsa tocmai din cauza nerespectarii legii si din cauza smecheriilor facute pentru a ocoli legea.

Beer Hunter // sursa foto: Facebook
Beer Hunter // sursa foto: Facebook

In orice caz, se pare ca Asociatia Comunitatea Rock Constanta tot a fost amendata pentru nerespectarea legii antifumat. In urma cu putin timp, pe pagina Beer Hunter a aparut urmatoarea postare:

Beer Hunter // sursa foto: Facebook
Beer Hunter // sursa foto: Facebook

Va reamintim ca legea antifumat a intrat in vigoare pe 17 martie, dar la nici doua saptamani de atunci, senatorii vor sa modifice legea, cel mai probabil din cauza lobbyului puternic facut de marii producatori de tutun. Potrivit noilor amendamente, fumatul ar putea fi permis in camere special amenajate, dar si pe terase, eliminand interdictia de a se fuma in spatii care au acoperis si doi pereti.

Sursa articol: digi24.ro