Jacques Melac cauta un partener pentru a-si copia Le Bistrot Melac la Bucuresti

14 aprilie 2015 | Noutati

Jacques Melac si tatal sau in bistroul lor din Paris
Jacques Melac si tatal sau in bistroul lor din Paris

Jacques Melac e un francez de 70 de ani cu o foarte mare mustata, producator de vinuri in Languedoc, care a ajuns un personaj aproape legendar in Paris prin bistroul sau din arondismentul 11, deschis de tatal sau in 1936, insa fiind acolo sub un alt nume inca din secolul al XIX-lea. Despre acest bistrou cu mancare ieftina si cu vin bun, in care au stat unul langa altul la masa mari politicieni, studenti saraci, miliardari, curtezane si artisti faimosi, s-a scris din America pana in Japonia.

Jacques Melac nu a deschis niciodata un al doilea bistrou, si nici nu avea de gand sa o faca, insa din motive inca necunoscute, in urma unei vizite ale sale in Romania anul trecut, la invitatia Institutului Francez, s-a hotarat sa deschida Le Bistrot Melac la Bucuresti, identic din toate punctele de vedere cu cel de la Paris, de la meniul traditional cuisine du terroir la vin, la amenajare, servicii si la tot restul.

Jacques Melac se va muta la Bucuresti pentru cateva luni si se va ocupa personal de deschiderea bistroului si de pornirea acestuia, dupa care va face naveta intre Paris si Bucuresti in proportii relativ egale.

Pentru deschiderea acestui bistrou frantuzesc traditional la Bucuresti, Jacques Melac cauta un partener. Cei care sunt interesati de o asociere cu dansul in acest proiect sunt rugati sa ne contacteze la adresa redactia@localhost pentru a-i pune in legatura.

Echipa Restograf urmareste acest proiect in egala masura gastronomic, cultural si social cu foarte, foarte mare interes…