Jamie Oliver inchide sase restaurante din Marea Britanie, din cauza Brexit

10 ianuarie 2017 | Noutati

Jamie Oliver intentioneaza sa inchida 6 dintre restaurantele sale cu specific italienesc din Marea Britanie. Celebrul bucatar a mentionat ca a luat aceasta decizie ca urmare a efectelor dezastruoase cauzate de #Brexit, printre care deprecierea lirei sterline ce a crescut costurile pentru intretinerea restaurantelor sale.

jamie 3
Jamie Oliver // sursa foto: aib.edu.au

In primul trimestru al anului 2017 se vor inchide restaurantele din Aberdeen, Exeter, Cheltenham, Richmond, Tunbridge Wells si Ludgate Hill, din Londra.

Un purtator de cuvant a mentionat ca printre motive se numara si cresterea costurilor de achizitie a unor produse de import precum uleiul de masline, in urma Brexit-ului.

jamie
Trattoria Jamie’s Italian // sursa foto: dailymail.co.uk

Este o piata dura, iar presiunile post-Brexit si incertitudinile nu au facut decat sa inrautateasca situatia„, a afirmat directorul general Simon Blagden intr-un comunicat de presa.

Totusi decizia de a inchide cele 6 restaurante nu afecteaza prea mult afacerile lui Jamie Oliver, pentru ca localurile ce urmeaza a fi inchise genereaza sub 5% din vanzarile retelei lui Oliver.

jamie 2
Jamie’s Italian // sursa foto: dailymail.co.uk

In acelasi timp, Jamie a decis ca in 2017 sa se concentreze mai mult pe dezvoltarea lantului international de restaurante Barbecoa. Si ca va deschide 22 de noi restaurante in tari precum Australia, Brazilia si Rusia.

In momentul de fata, Oliver are in Marea Britanie 42 de restaurante Jamie’s Italian si alte 36 de reataurante care-i poarta numele (sub diverse forme) in alte tari.

Dintre toate aceste restaurante Jamie Oliver amintim 3 care merita vizitate, daca va nimeriti printr-unul dintre orasele in care se afla, deoarece sunt printre cele mai apreciate restaurante ce poarta numele celebrului bucatar:

Barbecoa, Londra

barbecoa
Sursa foto: Facebook

Barbecoa are o priveliste minunata, fiind situat in Londra la adresa One New Change, adica peste drum de St. Paul’s Cathedral. Este locul perfect pentru toti iubitorii de fripuri sau preparate la gratar. De asemenea, preturile nu sunt chiar atat de mari, avand in vedere ca va aflati in Londra. Puteti consulta meniul aici

 

Jamie’s Italian, Dubai

Capture
Sursa foto: Instagram

Unul dintre cele 2 restaurante Jamie’s Italian din Dubai a castigat in 2013 premiul pentru Cel mai bun restaurant International la GoodFood Awards. Deci, pe langa privelistea care arata ca in poza de mai sus, adaugati si acest lucru la motivele pentru care ar trebui sa-i treceti pragul daca va aflati in Dubai.

Jamie’s Italian, Hong Kong

hk
sursa foto: Facebook

Si in Hong Kong exista tot 2 restaurante Jamie’s Italian: unul in Harbour City, celalalt in Causeway Bay. Ambele atrag foarte multi clienti si fani Jamie Oliver. Poate acesta este si motivul pentru care preturile sunt atat de mari. De exemplu, un pranz cu doua feluri de mancare costa 98 de dolari (in restaurantul din Causeway Bay).