Juan Amador la Heritage (comunicat)

28 martie 2011 | Noutati

Juan Amador, Chef 3 stele Michelin, a ales pentru primul său proiect gastronomic din Europa de Est restaurantul Heritage

Heritage se concentrează pe spectacolul gustului şi se redeschide în aprilie.

Bucureşti, 28 martie 2011 – Începând cu 12 aprilie 2011, Juan Amador, unul dintre cei 50 de bucătari din lume cotaţi cu 3 stele Michelin, va demara primul său proiect gastronomic din Europa de Est la restaurantul Heritage din Bucureşti. Astfel, cei pasionaţi de gastronomia ca artă vor putea profita, şi în România, de creaţiile unui Chef consacrat la nivel internaţional.

Juan Amador a decis să îşi dezvolte primul proiect gastronomic marca Amador la restaurantul Heritage din Bucureşti, după un demers de mai multe luni de sondare a pieţelor din regiunea Europei de Est.

“Consider că am făcut cea mai potrivită alegere pentru proiectul meu. Am găsit la Heritage spaţiul adecvat unde împreună cu echipa mea de bucătari să experimentez şi să ofer gustul perfect. Ne-am antrenat ca o echipă olimpică să surprindem pasionaţii de gust din Bucureşti cu creaţiile bucătăriei Amador” – Juan Amador, Chef 3 stele Michelin, Heritage.

Sub semnătura lui Juan Amador şi a echipei sale, restaurantul Heritage va propune meniuri care îmbină şi recompun trei arii gastronomice de referinţă ale lumii: bucătăria tradiţională spaniolă – savuroasă şi plină de culoare şi arome solare, bucătăria germană – riguroasă şi consistentă – şi bucătăria franceză – creativă şi surprinzătoare, considerată de Amador “mama tuturor bucătăriilor”.

Prima propunere de meniu pe care o face pasionaţilor de gastronomie din Bucureşti a fost concepută în 3 variante: classic, evolution şi vegetarian. Fiecare dintre aceste variante va include creaţii marca Amador care se vor succeda în etape menite să trezească, să incite şi să răsfeţe simţurile consumatorului în toate registrele – gustativ, olfactiv şi vizual. Impresia finală, în viziunea lui Juan Amador, trebuie să fie gustul perfect care se imprimă în memoria senzorială a consumatorului.

Pentru implementarea proiectului gastronomic Amador la Heritage, bucătarul german a selectat o echipă de 9 bucătari formaţi în atelierul Amador, condusă de un Head Chef şi un Sous Chef cotaţi cu o stea Michelin.

Cei care doresc să savureze, cu toate simţurile, creaţiile lui Juan Amador la Heritage, au la dispoziţie sistemul de rezervări al restaurantului, pe site-ul www.heritage-restaurant.eu. Restaurantul va fi deschis pentru cină, de marţi până sâmbătă.

Despre Juan Amador

Juan Amador este unul dintre cei mai buni 50 de bucătari ai lumii. Considerat de criticii din întreaga lume un artist al jocului cu arome şi texturi, Juan Amador este singurul Chef din Germania care deţine două restaurante cu stele Michelin, Amador şi Amesa. Bucătăria lui Juan Amador este un mix între: bucătaria franceză (“mama tuturor bucătăriilor”), bucătăria spaniolă (după originea mamei) şi bucătăria germană (foarte strictă – fără căi alternative, în căutarea formei şi gustului perfect. În procesul de creare al meniului, Juan Amador descompune felurile clasice în elemente individuale pentru a le reconstrui cu ajutorul tehnicilor elaborate.

Despre Heritage

Heritage este un restaurat premium, dedicat pasionaţilor de gust care doresc să experimenteze o bucătărie avangardistă. Începând cu luna aprilie 2011 Heritage se redeschide cu un nou proiect gastronomic, bucătăria perfecţionistă marca Juan Amador, Chef 3 stele Michelin. Contact Heritage: Str. Polonă nr.19, Bucureşti, telefon:  021 – 210.88.50,0736.886.886  web: http://www.heritage-restaurant.eu/

(comunicat de presa Heritage)

Nota: Cu ocazia redeschiderii din aprilie, Heritage va avea si un nou logo:

Noul logo Heritage