Restaurant La Conu' Iancu (inchis)

Vizualizari 4.155 Vizualizari 
Comentarii 0 Comentarii 
Tip: Restaurant
Pozitionare: Medie
Bucatarie: Romaneasca
Dominanta: Generalist
Pret/meniu: 50-100 RON
Evaluarea Restograf
(Jun-15)
 
Total
 
Mancare
Ambianta
Serviciu
Evaluarea cititorilor
( 0 voturi )
 
Total
 
Mancare
Ambianta
Serviciu
 
Galerie Foto

Autoportret

Fiind niste romantici incurabili, in primavara anului 2013 cutreierand vechile mahalale bucurestene am descoperit intre biserica Sf. Vineri si vechiul targ al "Mosilor", nu departe de casa in care a locuit poetul Mihai Eminescu, in mahalaua de la Hala Traian, o casa "art-nouveau" construita la 1907, monument istoric, parca desprinsa din opera lui I.L. Caragiale. Printr-un exercitiu de imaginatie imediat ne-au revenit in fata ochiului, ca intr-un film al vremurilor de mult apuse, boierii inzorzonati, domnitele venite de la Paris, musterii carciumilor si bodegilor de altadata, vechile zahanale cu scrumbie atarnata la soare si vinul galben de Mizil beut in oale de lut pentru "racorirea trupului si mintii", cum spunea si Brezeanu, actorul favorit si prietenul lui Nenea Iancu intr-o intalnire la bodega Tripovici: "lucrez coane Iancule..., cu o galbena de Mizil... de la Mares, sosita astazi... Ce sa zic? Te infioara..."

Gradina Stravi - Gradina de Vara Pariziana:

Cunoscand faptul ca, la vremea anilor 1880-1890, comediile lui I.L. Caragiale au putut fi vazute foarte des pe scenele gradinilor de vara bucurestene, autorul interzicand prezentarea pieselor sale pe scena Teatrului National, am creat pentru musterii nostri "jardin parisiene". O gradina de vara de 120 locuri, unde printre o mare diversitate de plante mediteraneene (portocali, lamai, mandarini) cu un mobilier din fier forjat, care inconjoara scena centrala, dedicata evenimentelor muzicale si teatrale, puteti poposi in zilele toride de vara pentru a urmarii atat spectacolele, cat si a lua pranzul sau cina la o discutie literara sau despre 'politichie', la fel cum si nenea Iancu poposea in gradina "Rasca" sau "La Union", povestind despre aceasta din urma cum jupan Dumitrache cu sotia sa Veta si cumnata sa Zita se ducea la 'varieteu' sa vaza comediile 'alea' pe care le juca Ionescu.

Micul Paris

Situat la parterul cladirii si decorat in stil 'Belle-Epoque' cu o capacitate de 50 locuri am creat acest spatiu influentati de Bucurestiul frantuzit al secolului XIX, de modul cosmopolit al boierilor si domnitelor traite la Paris, de literatura, moda si ambientul parizian. Pentru acest motiv calatorii au numit la acea vreme Bucurestiul "Micul Paris" sau "Parisul Balcanilor". Un loc creat pentru delectarea simturilor, cu mancaruri alese si vinuri fine si atent selectionate, la fel cum nenea Iancu in pelegrinarile lui prin carciumile bucurestene poposea la "Iancu din Blanari" pentru vestitele antricoate de vita in floare presarate cu cimbru, pentru icrele negre si muraturile cu vanilie si usturoi, delicii care au poposit si pe masa suveranului Carol al II -lea sau "la Gherghiceanu" pentru vestitele sale vinuri despre care dramaturgul spunea: " asta e Gherghiceanu! Farmacie, nu carciuma! ...drojdie ca la Gherghiceanu nici la Paris nu gasesti... sa vezi curatenie si om cinstit... parol!"

Pe scurt73260

Un restaurant neingrijit, cu mancare banala si preturi mici

La Conu' Iancu e un restaurant destul de mare in spatele Halei Traian, intr-o casa veche boiereasca, acolo unde inainte a fost alt restaurant, Bucurestiul Insular, catre care se indreptau multe asteptari la inceput. Zona e frumoasa, dupa cum stiti bine, e Bucurestiul vechi acolo. Casa nu e prea mare, insa e cu personalitate accentuata, uitandu-te la arhitectura, la culori, la amenajare. Curtea e mare, insa, cu copaci batrani, au facut o terasa acolo, care pare sa fie principalul punct de atractie - daca nu chiar unicul...

Locul nu pare prea ingrijit, mai ales terasa, care nu e bine intretinuta si nu era nici macar maturata de frunze si de praf cand am fost noi acolo. Multe elemente de decor nu mai erau chiar la locul lor, si parea ca aceasta deplasare nu era chiar de ieri, de azi. Fetele de masa si husele de la scaune erau murdare si, la fel, nu de dimineata.

Au mancare romaneasca La Conu' Iancu, evident, insa nu e ce ar trebui sa fie. Inutil de grasa si de sarata, facuta la repezeala. Supa cu galuste a fost buna, totusi... Noroc ca preturile sunt mici, insa aceasta micime a in intregime anulata de lipsa de grija pentru ce pune bucatarul in farfurie. In fond, cu aceiasi bani poti face si o mancare mai buna, daca chiar vrei si esti atent.

Serviciul a fost singurul lucru intr-adevar placut si de tinut minte La Conu' Iancu, o chelnerita inimoasa care incerca tot timpul sa faca imposibilul, adica sa iti distraga atentia de la toate care erau cum nu trebuie acolo. Clienti putini, dar pareau obisnuiti ai locului.

Asadar, La Conu' Iancu nu e un restaurant la care sa-i recomanzi cuiva sa mearga din alta parte a Bucurestiului. Poate doar celor care trec prin zona la ora la care omului incepe sa-i fie foame, dar nu mai mult. (GB - iunie 2015)

Localizare Restaurant La Conu' Iancu (inchis)

Prof. Dr. Mihail Georgescu 24, BUCURESTI,

               Restaurante evaluate Localuri evaluate    Restaurante neevaluate  Localuri neevaluate    Restaurante inchise  Localuri inchise

Tu ce parere ai?
Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.


+ 2 = nineTaguri: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,