Toate articolele (770 articole)

Sushilize
 (Jul 2017)
   1.413 vizite  0 comentarii   0 like

  Sushilize, cel mai nou concept de petrecere din oraș, revine pe Floreasca 55! Începând cu 27 iulie, în fiecare joi, de la ora 19:30, cei de la Chefs Experience te invită din nou să sushializezi! ;) Ce înseamnă asta? Pe scurt, atunci când iubitorii bucătariei ...

............................................citeste tot

Desertul verii: Melon Glace!
 (Jul 2017)
   927 vizite  0 comentarii   0 like

Dacă îți plac dulciurile, noul desert de vară de la Chefs Experience va deveni preferatul tău...încă de la prima linguriță! Restaurantul de pe Calea Floreasca nr. 55 ne surprinde din nou, cu un desert savuros și răcoritor, ideal pentru zilele toride: Melon Glace cu înghețată VEGAN...

............................................citeste tot

Garden party la tine acasă!
 (Jun 2017)
   1.478 vizite  0 comentarii   0 like

Ce poate fi mai potrivit în această perioadă a anului decât o petrecere în grădină, în aer liber alături de familie, prieteni sau colegi, una în care sa te bucuri de natură și de ultimele noutăți în materie de distracție? Imaginează-ți: Tu petreci, iar o echipa de profesioniș...

............................................citeste tot

Ce poti face sambata in Bucuresti?
 (Jun 2017)
   1.964 vizite  1 comentarii   1 like

Vara aceasta, SAMBATA se petrece la Chefs Experience la - Saturday Scoici vs Burgeri -  alaturi de prieteni si familie. Restaurantul de pe Calea Floreasca 55 a gasit ingredientele perfecte pentru a face dintr-o zi de weekend una memorabila. Cei care le vor trece pragul, pe parcursul intregii ...

............................................citeste tot

Summer treats
 (Jun 2017)
   698 vizite  0 comentarii   0 like

Vremea calduroasa vine cu pofta de inghetata, frozen drinks si vin roze! Probabil va amintiti de Burger si Scoici, restaurantul din Centrul Istroic care face furori de cateva luni in randul gurmanzilor si pofticiosilor de Burgeri savurosi si Scoici proaspete aduse de la Marea Neagra, gatite dupa ...

............................................citeste tot

Cele mai racoritoare frappe-uri pentru zilele toride de vara!
 (Jun 2017)
   809 vizite  0 comentarii   0 like

Ce faci cand ai bea o cafea pe terasa, insa afara sunt peste 25-30 grade? Optezi pentru un frappe, bineinteles! Dar parca ar merge foarte bine si ceva dulce langa...sau si mai bine... chiar in interior! Pe Floreasca la nr 55 gasesti cea mai racoritoare si delicioasa combinatie, ideala pentru ...

............................................citeste tot

Vine vara ...cu ce deserturi ne rasfatam?
 (May 2017)
   741 vizite  0 comentarii   0 like

Deserturile de vara trebuie sa indeplineasca cateva conditii: sa fie usoare, racoritoare, delicioase si daca se poate sa contina si ceva fructe proaspete, de sezon. Restaurantele s-au adaptat repede si au trecut deja la meniurile de sezon. Unul dintre restaurantele care si-a schimbat recent ...

............................................citeste tot

Ti-e dor de vacanta si de Grecia? Pana pleci, te poti bucura de experienta greceasca chiar in Bucuresti!
 (May 2017)
   1.723 vizite  0 comentarii   1 like

Grecia are o bucatarie cu traditie inradacinata in istorie si influentata timp de secole de culturile vecine din Turcia, Orientul Mijlociu si Balcani. Preferinta grecilor pentru o viata imbelsugata si dragostea pentru mancaruri simple, bine condimentate, sunt reflectate in modul in care ei prepara ...

............................................citeste tot

Schimbari fresh, sanatoase si colorate in meniurile restaurantelor din Bucuresti
 (May 2017)
   928 vizite  0 comentarii   0 like

Vara vine nu doar cu grade mai multe in termometre, ci si cu schimbari fresh, sanatoase si colorate in meniurile restaurantelor din Bucuresti.   Chefs Experience este unul dintre restaurantele care vine cu noutati in meniu, dar care pastreaza si preparate deja bine cunoscute celor care i-...

............................................citeste tot

Cele mai frumoase restaurante din București
 (Apr 2017)
   3.726 vizite  0 comentarii   1 like

Continuam sa enumeram cele mai frumoase restaurante din Bucuresti, liste pe care sa le salvati si pe care sa le consultati ori de cate ori vreti sa mergeti intr-un loc deosebit din oras. Am adaugat restaurantele si bistro-urile cu aer văratic, locuri cu lumina calda si cu multe elemente ...

............................................citeste tot

Draga Mama, anul acesta pregatesc eu masa de Paste!
 (Apr 2017)
   702 vizite  0 comentarii   0 like

Aluat, dospit, crema, faina, sarmale, drob, friptura….parca o auzi pe mama cum pregateste mancarea pentru masa de Sarbatori, iar tu ai vrea sa petreca timpul cu voi. Suprinde-o si fa-i cadou timp alaturi de familie, fiindca anul acesta de Paste, Manacarea de Acasa iti pregateste nelipsitele ...

............................................citeste tot

Cele mai frumoase restaurante din Bucuresti - editia de primavara
Restograf (Mar 2017)
   10.372 vizite  0 comentarii   0 like

Continuam sa enumeram cele mai frumoase restaurante din Bucuresti, liste pe care sa le salvati si pe care sa le consultati ori de cate ori vreti sa mergeti intr-un loc deosebit din oras. Revenim acum cu editia de primavara, asta pentru ca in oras au mai aparut cateva locuri demne de cel putin o ...

............................................citeste tot

Cand barurile au umor, notele de plata arata asa
 (Mar 2017)
   1.490 vizite  0 comentarii   7 like

Probabil momentul cel mai putin asteptat atunci cand iesiti la masa sau la un bar este cel in care vine nota. Vestea amuzanta de azi e ca un bar din Hunedoara a reusit sa transforme acest moment in una dintre cele mai asteptate clipe ale experientei de la ei din pub. Desi stim toti ca nu e nimic...

............................................citeste tot

Ce am invatat de la cei mai tari bucatari din serialul Chef's Table
Restograf (Mar 2017)
   962 vizite  0 comentarii   0 like

Chef's Table e una dintre cele mai frumoase creatii Netflix, un documentar despre unii dintre cei mai captivanti bucatari din lume. Mini-seria prezinta nu doar mancaruri si restaurante, dar si povestile unor oameni care au ajuns celebri, povestile unor oameni care realmente iubesc mancarea si care ...

............................................citeste tot

Cu ce preparate defileaza vedetele in pozele de pe Instagram
Restograf (Mar 2017)
   676 vizite  0 comentarii   0 like

Daca aruncati un ochi pe Instagram, e imposibil sa nu va intersectati cu niste poze cu mancare apetisanta. Fie ca vorbim de retete gatite acasa sau de creatiile unui restaurant, Instagram-ul e un cufar plin de poze cu preparate cat mai aranjate si dichisite. Fix pe acestea le-am cautat si noi pe ...

............................................citeste tot

Ce au mancat vedetele la gala Oscar 2017
Restograf (Feb 2017)
   501 vizite  0 comentarii   0 like

Gala Oscar are glam de la un capat la altul,  mai exact din momentul in care se paseste pe covorul rosu pana la petrecerea de dupa unde are loc si ospatul. An de an, in ultimii 23 de ani, Chef Wolfgang Puck s-a ocupat de meniul de la gala Premiilor Oscar, creand mereu preparate pe placul tuturor ...

............................................citeste tot

Reclama care a suparat comunitatea creatorilor de cafea artizanala
 (Feb 2017)
   895 vizite  0 comentarii   0 like

Nu e nicio surpriza faptul ca tendinta in lumea cafelei se indreapta tot catre ce inseamna artizanat, respect pentru boabele de cafea si plantatii, dar si grija pentru oamenii care muncesc sa ne aduca noua bautura magica in cesti. Ii spune "al treilea val al cafelei"(third wave coffee) si am ...

............................................citeste tot

Evenimente de Valentine's Day la restaurantele din Bucuresti
 (Feb 2017)
   2.118 vizite  0 comentarii   0 like

Marti, 14 februarie: un nou Valentine's Day, o noua ocazie de a va scoate jumatatea mai buna in oras la o cina romantica. Si, slava romantismului, exista destule evenimente in orasul asta la care puteti sa mergeti. Mai jos va prezentam cateva dintre cinele si evenimentele speciale de Valentine's ...

............................................citeste tot

Restaurante si cafenele in care puteti iesi la gustari bune cu prietenii
 (Feb 2017)
   3.367 vizite  0 comentarii   0 like

Gustarile sunt o componenta importanta a meniului unui restaurant, mai ales pentru grupurile de prieteni care vor sa iasa la o bere sau la un pahar cu vin si nu vor o cina ca la carte. Astfel, un platou cu gustari sau partea de "aperitive" e fix zona de interes pentru situatiile in care ati vrea "o...

............................................citeste tot

Cine este Salt Bae, bucatarul turc care a innebunit internetul
 (Jan 2017)
   4.714 vizite  0 comentarii   2 like

Bucatarul si proprietarul lantului de restaurante Nusr-et, Nusret Gökçe, a devenit un adevarat fenomen pe internet dupa ce a postat un clip in care sareaza o friptura. Clipul urcat pe contul sau de Instagram a strans peste 9 milioane de vizualizari in 3 saptamani, iar internetul s-a ...

............................................citeste tot

Cine este cea mai buna femeie chef din lume pe anul 2017
 (Jan 2017)
   918 vizite  0 comentarii   0 like

In mod surprinzator, titlul de The World’s Best Female Chef 2017 a fost castigat de o femeie dintr-o tara la care nu v-ati fi gandit nici intr-o mie de ani: Slovenia. Este vorba de talentata Ana Roš, chef la restaurantul Hiša Franko din Kobarid, Slovenia. Ea va primi titlul de The World’s...

............................................citeste tot

Primul restaurant in care toate preparatele au la baza AVOCADO
Restograf (Jan 2017)
   2.088 vizite  0 comentarii   3 like

Era doar o chestiune de timp pana cand cineva se hotara se deschida un restaurant cu preparate doar pe baza de avocado. Iar inceputul lui 2017 aduce si un candidat pentru aceasta miscare curajoasa: The Avocado Show, primul restaurant din Europa al carui intreg meniu e gandit in jurul acestui super...

............................................citeste tot

9 restaurante din Bucuresti in care te poti opri la o supa
Restograf (Jan 2017)
   5.891 vizite  0 comentarii   0 like

E sezonul supelor si al ciorbelor, momentul ala din an cand vrem sa intram intr-un loc calduros si sa ne bucuram de o supa fierbinte si aromata. Cumva e o pofta cu radacini din copilaria noastra, dar si o nevoie reala de a-i oferi corpului un cocktail de vitamine sub forma unor legume pasate sau ...

............................................citeste tot

Cele mai scumpe tipuri de branza
Restograf (Jan 2017)
   1.036 vizite  0 comentarii   -1 Dislike

Branza creeaza dependenta. Daca n-ati simtit asta pana acum sau nu v-ati dat seama, puteti sa va incredeti in specialisti, mai exact in oamenii de stiinta care au folosit Yale Food Addiction Scale si au ajuns la concluzia ca branzeturile chiar pot deveni un fel de drog. Asta pentru ca au in ...

............................................citeste tot

Jamie Oliver inchide sase restaurante din Marea Britanie, din cauza Brexit
 (Jan 2017)
   1.027 vizite  0 comentarii   2 like

Jamie Oliver intentioneaza sa inchida 6 dintre restaurantele sale cu specific italienesc din Marea Britanie. Celebrul bucatar a mentionat ca a luat aceasta decizie ca urmare a efectelor dezastruoase cauzate de #Brexit, printre care deprecierea lirei sterline ce a crescut costurile pentru ...

............................................citeste tot

  1   2  3  4  5  6
Afiseaza

La Iasi, Bolta Rece e un muzeu trist, dar restaurantul Hotelului Traian face cinste



Cristian Gheorghe  (Nov 2011)
20.156 Vizualizarivizualizari
11 Comentariicomentarii
20 placut 
1 displacut 

 

Ajuns dupa mai bine de 14 ani in Iasi, abia asteptam sa merg la cina la Bolta Rece, sa mananc bine si sa beau vestitele vinurile ale Moldovei sub privirile junimistilor din tablourile de pe pereti. M-am imaginat in fata unei mese imbelsugate, cu chelneri roind in jurul meu, dornici sa isi arate devotamentul pentru restaurant, meserie si clienti. O experienta de neuitat, clar.

Restaurantul se afla intr-o zona frumoasa, cu case, iar cladirea in sine se prezinta conform asteptarilor: bine intretinuta, cu tablourile junimistilor la locul lor si cu citate de duh potrivite momentului. Prima surpriza neplacuta a fost insa faptul ca sala in care intri normal si te astepti sa vezi lume era aproape goala, doar doi clienti asezati de curand la o masa incercand sa se acomodeze cu locul. Curat muzeu! Am inteles mai tarziu ca acela era locul pentru nefumatori.

M-am invartit cateva minute admirand peretii si astptand sa vina un chelner pe care sa-l intreb de meniu, pentru ca deja imi faceam griji ca am ratat cina. A aparut cineva val-vartej, cu o tava pe brat si preocupat de ganduri, s-a indreptat repede spre masa cu cei doi si i-a grabit sa comande ceva. Oamenii au intrebat ce pot manca si le-a recitat cateva feluri comune – ceafa, vita la gratar, pui. La intrebarea cu vrabioare sau momite, a spus intrigat ca nu mai au de ceva vreme si le-a recomandat sa se uite in meniu si sa se hotarasca, pentru ca jos e plin si trebuie sa duca comenzi.

Aici am intervenit si eu, cu riscul de a fi repezit, sa intreb ce e jos. Crama! mi se raspunde cu o ridicare de spranceana. Aha, deci. Ma duc jos, unde era plin, si de oameni si de fum, la mese aflate sub bolte de pivnita acoperite cu caramida rosie. Ba, se producea si o orchestra cu folclor. Foamea care m-a cuprins m-a indemnat sa stau si sa comand pana la urma un somon la gratar si un pahar de vin alb de Bucium, greu de mancat si de baut. Acestea plus o portie de clatite cu dulceata, au fost aproape 50 de lei. Am iesit cat de rapid am putut, gandindu-ma la Caru’ cu Bere din Bucuresti, inainte si dupa preluare. Sper ca si Bolta Rece sa aiba parte de un management mai inspirat in viitor.

Ajuns inapoi la Hotelul Traian (restaurat frumos, aflat in cea mai buna locatie din Iasi, proiectat de Gustav Eiffel in persoana), am revazut un afis caruia nu i-am dat atentie initial: restaurantul ofera pranz all-you-can-eat la 25 de lei. Mi-am zis ca pot sa incerc, mai rau decat Bolta Rece nu poate fi.

Asa ca, inarmat cu asteptari joase, m-am prezentat a doua zi la pranz. Sala superba, serviciul impecabil, iar bufetul – mult peste asteptari. Trei feluri de supe-ciorbe, 12 feluri principale, 12 salate! Toate aratand bine si avand gust decent, avand printre ele si feluri traditionale moldovenesti. Unde mai pui deserturile si, alta surpriza, indemnul amabil al chelnerului de a cere o caserola in care sa mai pui ceva si la pachet!! Va indemn sa mergeti sa testati, daca nu ma credeti. Mancarea a fost gustoasa, atmosfera inveselita de doua mese mari, de cate 8 persoane, pline cu studenti romani si straini (vobeau frantuzeste) tonici. Las fotografiile sa va convinga si, daca aveti drum la Iasi, mergeti cu incredere: Hotelul Traian face cinste cu masa de pranz.


E folositor? Da-i SHARE!

Tu ce parere ai?







Tocmai despre asta e vorba. Turistii nu pot sa bata in poarta sa ceara de mancare, de obicei cauta un restaurant.

Reply

Pe langa plaiurile moldovenesti si dealurile Iasului se pot gasi timide si cateva pensiuni…unde va asigur ca mancarea este extraordinara. Este drumul intre Iasi si Codrii Pascaniului/ pana in Targu Frumos.
Din pacate sau din fericire se poate manca mult mai bine la oamenii din zona decat in restaurant. Si apoi mancare moldoveneasca e renumita…

Reply

La hotelul Traian inca nu am ajuns, dar suna promitator. Din experienta am constatat ca in Iasi in general se mananca foarte prost. Sunt mai multe sanse la hoteurile de la marginea orasului. O surpriza placuta a fost un restaurant italian, Dopo Poco, undeva langa televiziune.

Reply

    Daca la Dopo Poco ai mincat bine, inseamna ca experienta ta este total irelevanta. Next time incearca Ralet, Onyx, Casa Bilius, Casa Lavric, Little Texas, Expo, Buena Vista… Cind termini lista asta, iti mai dau citeva… Si vei vedea ca se maninca bine in Iasi. Doar sa stii unde sa mergi, nu la Dopo Poco… Asta este chiar o gluma.

    Reply

      Multumesc de recomandari. Abia m-am mutat in Iasi si sfaturile imi sunt folositoare. Dar doar ca sa fim siguri, sa stii ca ma refeream la Dopo Poco trattorie de langa TVR si nu pizzerie.
      Am mai incercat in cateva randuri Little texas si Bellaria.

      Reply

        Domnule Radu, daca ai fost impresionat de Dopo Poco atunci mai mult decat o shawarma la Warda nu iti trebuie pentru a fi fericit. Nu mai cauta restaurante ca oricum ti se vor parea scumpe. Fugi la Warda baiatule!

        Reply

Depinde, cel mai bine te duci prin agentie.

Reply

Bine de stiut in cazul in care ajung la Iasi. Inteleg ca Hotelul Traian e un nume in Iasi, cat costa cazarea?

Reply

Da, are un aer special si iesenii pe care ii intrebam de diverse locuri de vazut raspundeau bucuros si cu amanunte.

Reply

Am fost ultimadata in dulcele targ al Iesilor in luna iunie 2011…la Bolta Rece nu m-am incumetat sa intru iar Hotelul Traian m-a facut sa fiu mandra ca sunt ieseanca…..

Reply

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.


1 × = five