Leonardo DiCaprio a luat masa la un restaurant care ajuta persoanele fara adapost

22 noiembrie 2016 | Noutati

Leonardo DiCaprio se afla intr-un turneu european de promovare a documentarului sau Before the Flood, ce abordeaza problema incalzirii globale. Acesta este disponibil gratuit online pe canalul de YouTube al National Geographic.

De asemenea, celebrul actor a ajuns si in Scotia, pentru a tine un discurs in cadrul galei Scottish Business Awards, ce a avut loc pe 17 noiembrie.

Astfel, Leo a avut grija sa mai trimita un mesaj important si prin faptul ca a luat masa nu la un restaurant de fite, ci la Cafeneaua Home din Edinburgh, unde se serveste mancare cu specific scotian si care este recunoscuta mai ales pentru campaniile sale de strangere de fonduri pentru persoanele fara adapost.

Social Bite handout photo of Oscar winning actor and environmentalist Leonardo DiCaprio with (left to right) Colin Childs, Joe Hart, Biffy Mackay and Sonny Murray as he visits Home by Social Bite, a new restaurant in Edinburgh which was set up to provide food, training and employment opportunities for homeless people in Scotland.  PRESS ASSOCIATION Photo. Issue date: Thursday November 17, 2016. See PA story SHOWBIZ DiCaprio. Photo credit should read: Jeff Holmes/Social Bite/PA Wire NOTE TO EDITORS: This handout photo may only be used in for editorial reporting purposes for the contemporaneous illustration of events, things or the people in the image or facts mentioned in the caption. Reuse of the picture may require further permission from the copyright holder.
Photo credit: Jeff Holmes/Social Bite/PA Wire

Bineinteles, localul a fost luat cu asalt de fani.

Leonardo DiCaprio a declarat ca a luat pranzul la Home intr-o incercare de a a atrage atentia asupra necesitatii sprijinirii persoanelor fara adapost.

Anul trecut, in aceeasi perioada din an, un alt actor celebru lua masa aici, tot plin de intentii bune: George Clooney.

Localul Home a fost deschis de Josh Littlejohn, care detine si lantul de restaurante Social Bite, si de Dean Gassabi, care detine lantul de restaurante Maison Bleue.

Home ofera cursuri de 4 ani pentru formarea profesionala a persoanelor fara adapost. Totodata, Home este un restaurant non-profit, organizatii caritabile ce se ocupa de persoanele fara adapost primind profiturile inregistrate de acest restaurant.

Mai multe puteti vedea si in materialul video de mai jos: