Lista restaurantelor fara fum din Bucuresti

3 ianuarie 2015 | Noutati

Oamenii civilizati nu fumeaza in publicMulta lume ne-a cerut sa publicam pe Restograf o lista a restaurantelor din Bucuresti in care nu se fumeaza, sau care au spatii pentru nefumatori facute nu in bataie de joc. Le-am raspuns de fiecare data ca sunt atat de putine incat nu prea am avea ce lista sa facem.

Mie imi vin in minte doar trei astfel de restaurante in care nu se fumeaza in Bucuresti: Dominum Pizza, de la Bucur Obor, care a facut si un anunt public in aceasta privinta, bine primit, La Maison de Tradition Francaise, micul bistrou de la Piata Dorobantilor, si Urbanesc, un restaurant civilizat de la care am retinut afisul cu „Urban people smoke outdoors”. Sigur, or mai fi cateva, si vom vedea asta in curand…

Aseara am fost la La Belle Epoque, si statul acolo mi-a produs o sila teribila, imi venea sa vomit, in cel mai nemetaforic sens al termenului. A trebuit sa-mi pun toate hainele la spalat cand am ajuns acasa, dar toate-toate, si a trebuit sa ma spal si pe cap, desi ma mai spalasem o data si mai devreme. Plin de naduf, tocmai am scris un articol despre aceasta experienta.

Dupa resemnarea de pana acum, ne-am gandit sa abordam acest subiect din alta perspectiva, mai pragmatica: nu doar sa identificam aceste restaurante fara fum din Bucuresti si sa le punem intr-o lista – oricat de minuscula ar fi aceasta -, ci si sa incercam sa le sustinem cu tot ce ne sta in putinta. Ne vom gandi la niste actiuni sau campanii care sa le faca cat mai cunoscute si sa le promoveze, vom incerca sa indemnam cat mai multi oameni si firme sa mearga acolo sa manance si sa-si organizeze diverse evenimente (firmele de medicamente, de pilda), sa implicam si alte mass-media in acest proiect si orice alteva ar mai putea sa fie de folos.

Prin urmare, va rugam:

  • sa ne semnalati orice restaurant sau cafenea (localuri in care se mananca) in care nu se fumeaza DELOC in interior
  • sa ne dati idei de feluri in care sa sustinem aceste restaurante, si nu doar noi, cei de la restograf, ci orice fel de actiuni, campanii, initiative civice sau de orice alta natura care sa le aduca mai multa notorietate, recunoastere, si mai multi clienti, la urma urmei. Vom incerca sa recompensam si aceste initiative civice in sine si pe cei care le propun!
  • sa va ganditi la felurile in care aceasta initiativa poate sa fie sustinuta si promovata si sa va implicati cat puteti de mult in propagarea ei.

 

Asteptam comentariile si sugestiile cu cel mai mare interes. Va multumim anticipat pentru contributie!

Lista localurilor in care nu se fumeaza realizata in urma comentariilor voastre + informatii de aici:

Lente – cafeneaua de pe strada Praporgescu.

La Placinte in cele 4 restaurante deschise in Bucuresti: La Placinte Magheru, La Placinte Stefan cel Mare, La Placinte Dacia, La Placinte Nicolae Caranfil.

Zahana Zexe (spatiu nefumatori la etaj)

Acuarela Bufet

Simbio

Agra Palace (spatiu nefumatori)

Vatra (demisol pentru nefumatori)

Beca’s Kitchen

Royal Steak (salon nefumatori)

The Artist

Taverna Racilor

Frudisiac

Rue du Pain

Readers Cafe (zona nefumatori)

Shift (etaj nefumatori)

Casa Satya

Van Gogh Grand Cafe (etaj nefumatori)

Bistro Carusel

Uptown (salonul de sus, intrarea se face prin terasa de fumatori)

Cafenele:

Origo

M 60

Camera din fata

Tucano

The Coffee Shop

Starbucks

 

*Restograf

*

*

*

*

*

*