Lokal Gastropub

Vizualizari 12.814 Vizualizari 
Comentarii 2 Comentarii 
Tip: Cafe/Pub/Club
Pozitionare:  
Bucatarie: Internationala; Urbana
Dominanta: Healthy/ Slow food; Sandviciuri & salate; Steak & grill
Pret/meniu: 100-150 RON
Evaluarea Restograf
(neevaluat)
 
Total
 
Mancare
Ambianta
Serviciu
Evaluarea cititorilor
( 0 voturi )
 
Total
 
Mancare
Ambianta
Serviciu
 
Galerie Foto

Autoportret

Un corcodus rosu intre trandafiri in fata unei case negustoresti de inceput de secol XX.

O Dacie 1310 prabusita sub un nuc, intre o anexa neo-vernaculara si un garaj lasat in paragina.

Langa anexa, rampe de beton pentru reparatii auto astupate cu pamant din care cresc buruieni; peste tot buruienile reconfigureaza relatia cu aleile de beton fisurat, mancat, rupt. O harta a lipsei oricarei interventii in care urmele s-au suprapus natural.

Atitudinea fata de gradina se reflecta in interior. Sobe vechi de faianta alba de secol XIX langa birouri de secretariat din toate deceniile de dupa WW II. Scaune adunate fara criterii asezate in spatele birourilor langa sobe de teracota montate si ulterior “remaiate” pe genunchi, strambe, sparte dar inca functionale.

Fisete de tabla ambutisata sub lampi de neon pe holuri ale caror vopsitorie a inghitit tot; detalii, tamplarii, intrerupatoare, desenele decorative de pe tavan. si peste vopsitorie lambriu din stinghii “fine” de brad, trecut peste peretii originali, peretii falsi, usi.

Toate fac parte din Eminescu 57. In timp fiecare urma si-a facut loc, s-a integrat intr-o istorie in care totul este coprezenta.

Starea de coprezenta fundamenteaza proiectului. Nu aruncam nimic, transformam numai atat cat trebuie ca sa facem locul sa functioneze. Raman fisurile, buruienile, mobilierul, lambriul. Aducem cat mai putine obiecte noi pentru ca nu vrem sa alteram rezultatul acumularii de urme. Lucram cu ceea ce avem. Bricolam mult si construim putin.

Dincolo de orice interventie corcodusul rosu ramane in fata casei, in mijlocul buruienilor, punctul de reper de la Eminescu 57. Daca e primavara e rosu, pana toamna tarziu, dar asta e alta poveste pe care o sa o scriem cand va veni timpul.
Recenzii & Articole

Lokal   
(May 2015)


........................................................................................................ citeste tot


Localizare Lokal Gastropub

Eminescu 57A, Bucuresti,

               Restaurante evaluate Localuri evaluate    Restaurante neevaluate  Localuri neevaluate    Restaurante inchise  Localuri inchise

Tu ce parere ai?
Nu cred ca se poate descrie starea de delasare slinoasa in care am gasit acest spatiu, o gradina (?!?) neingrijita si murdara, in care se serveste burger (sic!) printre masini. Ca doar asta iti doresti cand iesi in oras, pt a te distanta de mizeria bucuresteana – sa stai intr-o curte amarata, pe niste europaleti si sa admiri cat de bine parcheaza unii cu spatele, printre copaci.

Reply

Doar se intituleaza gastropub, nicio legatura cu gastro

Reply

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.


8 − = twoTaguri: , , , , , , , , , , ,