Coronavirus │Statul ia măsuri în sprijinul HORECA

Statul va suporta șomajul tehnic pentru angajații din companiile afectate în mod direct de măsurile restrictive adoptate de autorități. În această categorie intră restaurantele, cafenelele, barurile sau hotelurile.

Coronavirus │ Se închid restaurantele și barurile

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a anunțat marți seară că se închid restaurantele și barurile.

Coronavirus │ Informații și resurse pentru restaurante

Restaurantele se află într-un moment de impas, care afectează întreagă industrie. Situația este instabilă și lucrurile se pot schimba de la o zi la alta. Pentru a ne asigura că aveți acces la cele mai noi date despre coronavirus, am creat acest ghid pe care îl vom actualiza mereu cu noi informații utile.

Coronavirus│Ce poți face pentru a gestiona situația în restaurant

Într-o situație de criză, cum este cea pe care o trăim zilele acestea în contextul coronavirusului, te vezi confruntat cu o mulțime de decizii pe care, ca manager de restaurant, trebuie să le iei. Noi îți venim în ajutor cu unele sugestii care sperăm să te ajute.

Restaurantele, puternic afectate de coronavirus

Industria HoReCA este una în care se resimt profund consecințele crizei provocate de COVID-19. Iar restaurantele sunt printre cele mai afectate de coronavirus. În condițiile în care scăderea vânzărilor este drastică, companiile cer măsuri din partea autorităților.

Restaurantele vs. coronavirus, în România. Cum abordezi situația?

Cu tot mai multe cazuri de coronavirus confirmate în România și un număr în creștere al celor aflați în carantină, starea de panică se răspândește rapid în rândul populației. Ceea ce, evident, ridică îngrijorări pentru toți cei aflați în industria ospitalității.

Metode eficiente de a reduce costurile directe în restaurantul tău

Costurile directe într-un restaurant reprezintă cea mai mare cheltuială. Și cum pentru a avea succes vei fi nevoit să faci tot felul de investiții, n-ar strica să afli despre câteva metode de a reduce costurile cu materia primă și cu forța de muncă.

Cum se calculează costul primar într-un restaurant

Costul primar este un reper important, în funcție de care ar trebui să-ți desfășori activitatea zilnică așa încât să ai o marjă bună de profit, fără ca asta să afecteze calitatea preparatelor pe care le oferi oaspeților tăi. Mulți proprietari de restaurante se axează pe creșterea vânzărilor ca o metodă de a îmbunătăți marja de …

9 metode de a crește profitul unui restaurant

Deși nu există o metodă magică, simplă și rapidă, de a crește profitul unui restaurant, există însă câteva măsuri pe care le poți lua dacă pui la punct o strategie în acest sens.

Cum gestionezi plângerile clienților din restaurant?

Este inevitabil ca, uneori, să primești plângeri din partea clienților, oricât de tare ai încerca să faci totul perfect în restaurant. Pornind de la premiza că un client are întotdeauna dreptate (chiar și când nu are), care este abordarea corectă? Ține cont că, deși mâncarea excelentă și o locație bună sunt esențiale pentru succesul unui …

Ghidul începătorului pentru organizarea Revelionului în restaurant

Dacă este pentru prima dată când te ocupi de organizarea Revelionului în restaurantul tău, atunci ar trebui să treci în revistă câteva aspecte importante. Nu de alta, dar n-ai vrea să pierzi ceva din vedere tocmai acum! Așa că noi am făcut un scurt ghid care să îți fie de ajutor în pregătirea petrecerii dintre …

Scurt ghid de organizare în perioada sărbătorilor

Sezonul sărbătorilor de iarnă poate însemna o creștere semnificativă în profit, pentru restaurante, dar și mai multe complicații când vine vorba de organizare și planificare. Ține cont de câteva ponturi și idei dacă vrei să treci mai ușor peste această perioadă din an și să te bucuri, totodată, de mai multe încasări.

Ce trebuie să conțină planul de afaceri pentru un restaurant

Dacă ești la început de drum în deschiderea unui restaurant, primul lucru pe care ar trebui să-l faci este să pui la punct un business plan. Aceasta va fi „harta” după care te vei ghida în creșterea afacerii tale. Indiferent de cât de mult ai stat și te-ai gândit la fiecare aspect pe care-l implică …

9 metode de a crește marja de profit

La o privire de ansamblu, în industria restaurantelor marja medie de profit se situează undeva între 3 și 5%. Însă poate varia între 0 și 15%. Cu toate acestea, ca în cazul celor mai multe aspecte legate de acest business, nu există o singură măsură care să se potrivească tuturor. Deși cifrele propuse de experți …

Cum (și de ce) ar trebui să faci un forecast de vânzări

Un forecast de vânzări făcut ca la carte are potențialul de a influența major deciziile pe care le iei pentru restaurantul tău. Când e momentul potrivit să deschizi o nouă locație? E momentul sau nu pentru investiții noi? Și tot așa…   În acest articol vom intra în detalii despre cum să faci corect un …

Cei mai importanți metrici de performanță și cum îi calculezi

Ca manager de restaurant trebuie să urmărești și să analizezi câțiva metrici de performanță pentru a-ți da seama dacă afacerea ta este pe drumul cel bun. Noi îți spunem cum. Urmărind în mod regulat anumiți indici (sau KPI, dacă vrei), poți depista din timp un trend descendent și identifica acele segmente care ar trebui îmbunătățite.

Cum poți evita cheltuielile neașteptate

Gestionarea unui restaurant este și așa destul de dificilă, fără a mai lua în calcul și cheltuielile neașteptate la care trebuie să faci față. Deși astfel de situații nu pot fi evitate complet, îți poți face în schimb o strategie de a le aborda. O parte importantă din ceea ce înseamnă planificarea bugetului presupune a …

De ce dau faliment restaurantele? 6 greșeli de evitat

Cu siguranță ai auzit de diverse localuri care s-au închis. De ce? Ce n-a mers? Și ce e de făcut să n-ajungi în aceeași situație? Afacerile în lumea restaurantelor nu sunt deloc treabă ușoară. Și poate ai auzit și tu zicala aceea cum că majoritatea restaurantelor noi nu supraviețuiesc primului an. Un sâmbure de adevăr …

Cum poți deveni un lider mai bun?

De cele mai multe ori când se vorbește despre îmbunătățirea stilului de management în lumea restaurantelor, se face referire la aspecte care țin strict de organizare și logistică. Dar cum rămâne cu tine, managerul, cel care dictează direcția? Pentru un profesionist, „școala” nu se termină niciodată. Iar dacă citești aceste rânduri, înseamnă că ești interesat …

21 de întrebări care vă vor îmbunătății afacerea

Schimbările în industria de ospitalitate sunt aproape la fel de dese ca cele din industria modei. Și aici trandurile vin și pleacă, tehnologia este însă în permanență îmbunătățire, însă schimbările cele mai dese vin din zona de personal. Având, deci, o astfel de fluctuație, orice afacere din domeniul Horeca are nevoie de piloni stabili pe …

Restograf on Instagram
Ai un restaurant?

Înscrie-l în Restograf pentru a atrage clienți noi și a-i fideliza pe cei actuali

Află mai multe