McVatican sau cum fast-food-ul a scandalizat lumea catolica

5 ianuarie 2017 | Noutati

La doar 5 zile dupa Craciun, McDonald’s a deschis un nou restaurant chiar la Vatican, in districtul Pio Borgo, la o aruncatura de bat de Bazilica Sfantul Petru.

Deschiderea a fost facuta aproape pe furis, fara mare fast, pentru a nu atrage si mai multe reactii negative, pentru ca, la aflarea vestii, multi dintre locuitorii Vaticanului si-au manifestat indignarea.

Asa se face si ca noul restaurant McDonald’s si-a primit porecla McVatican.

mc
sursa foto: foxnews.com

Restaurantul mai este controversat si pentru faptul ca se afla in cladirea in care-si au locuinta mai multi inalti oficiali catolici, precum cardinalul Gerhard Ludwig Muller. In acelasi timp, pentru noua unitate, McDonald’s va plati Vaticanului peste 30.000 de dolari pe luna.

Printre cei nemultumiti de aparitia restaurantului de fast-food s-a numarat si Cardinalul Elio Sgreccia, presedinte emerit al Academiei Pontificale pentru Viata. El a declarat ca „nu exista pret suficient de mare pentru a justifica rusinea de a vinde mancare nesanatoasa„.

Insa, in ciudat tuturor acestor critici, in interiorul restaurantului au fost vazute chiar si maicute si alti angajati ai Vaticanului.

Reprezentanti ai McDonald’s au declarat ca restaurantul a fost deschis in aceasta zona pentru a satisface nevoile turistilor si ca a fost adaptat pentru a nu face nota discordanta cu monumentele si cladirile istorice ale Vaticanului.

mc2
Sursa foto: ktiv.com

Nu este prima controversa cu care se confrunta McDonald’s in Italia. De exemplu, lantul de restaurante este implicat intr-un proces indreptat impotriva Florentei, dupa ce primarul a refuzat sa permita deschiderea unui restaurant in Piazza del Duomo. Pentru acest lucru, McDonald’s cere Florentei despagubiri de 20 de milioane de dolari.