Muzeu Restaurant Pe Intuneric

Vizualizari 1.806 Vizualizari 
Comentarii 2 Comentarii 
Tip: Restaurant
Pozitionare: Informal
Bucatarie: Internationala
Dominanta: Generalist
Pret/meniu: 50-100 RON
Evaluarea Restograf
(neevaluat)
 
Total
 
Mancare
Ambianta
Serviciu
Evaluarea cititorilor
( 1 voturi )
 
Total
 
Mancare
Ambianta
Serviciu
 
Galerie Foto

Autoportret

Momentan restaurantul nu mai este la aceeasi adresa pentru ca sunt in cautarea unui spatiu mai mare unde se vor muta.

Muzeul-Restaurant PE INTUNERIC este o intreprindere sociala cu statut de Unitate Protejata Autorizata, cu angajati persoane nevazatoare, care isi propune sa va introduca in lumea nevazatorilor, constientizand intr-o masura mai mare problemele cu care se confrunta acestia. Dorim sa ne implicam in sprijinirea acestora si speram sa va avem si pe voi drept parteneri!

Beneficiile crearii si functionarii acestei inreprinderi sociale sunt multiple si, practic, sunt rezultatele indeplinirii urmatoarelor obiective pe care si le propune:

- sa creasca gradul de constientizare a publicului larg cu privire la problemele nevazatorilor;

- sa contribuie la insertia pe piata muncii a unui nr de 7 persoane nevazatoare, 3 persoane care provin din familii cu mai mult de 2 copii si alte 2 persoane de etnie roma;

- sa sprijine financiar copii nevazatori supusi unor operatii chirurgicale pentru recuperarea vederii.

Activitatile economice ce vor contribui la reallizarea acestor obiective vor consta in:

- turul muzeului, respectiv, vizitarea tuturor sectiilor. In cadrul turului, vizitatorii vor fi in permanenta ghidati de persoane nevazatoare si vor avea parte, pe intuneric, de experiente senzoriale caracteristice fiecarui simt. Turul se va incheia cu sectia rezervata gustului care este, de fapt, un spatiu in care vizitatorii vor servi masa in intuneric deplin;

- servirea mesei in intuneric in restaurant, ca activitate independenta de turul muzeului;

- sesiuni de teambuilding organizate pentru clienti corporate si alte categorii interesate de clienti.

Poti opta fie pentru vizitarea intregului muzeu, turul finalizandu-se cu servirea mesei Pe Intuneric, fie doar pentru restaurant. Indiferent de optiunea aleasa, prin renuntarea voluntara la simtul vederii vei constata cat de mult de poti ajuta de celelalte simturi. Simti o adiere. Simti obiectele de pe masa: farfurii, tacamuri, pahare. Lasa-ti mirosul sa exploreze orizonturi nebanuite, rasfatandu-te cu miresme placute. Experimenteaza gustul pur, identifica diferitele ingrediente ale mancarii fara a te folosi de vedere. Vei simti prezenta partenerilor de masa si vei fi placut surprins cat de usor si placut puteti comunica. Un adevarat regal al simturilor!

Menuiurile oferite sunt astfel concepute incat sa satisfaca toate gusturile si pretentiile. Bucatarul-sef are o experienta de peste 30 ani, incepandu-si cariera ca bucatar la restaurantul Capsa, continuand cu o perioada de peste 15 ani ca bucatar si bucatar-sef pe insula Ischia (Italia).

Vei avea posibilitatea sa optezi pentru unul din urmatoarele menu-uri:

vegetarian

carne

peste

traditional romanesc

Meniu

In momentul in care faci rezervarea, utilizand una dintre metodele pe care le ai la dispozitie (formular on-line, e-mail sau telefon), va trebui sa optezi pentru una din variantele de menu la dispozitia ta, astfel vom fi in masura sa reducem la maximum timpul de asteptare pana cand ti se va servi masa.
Localizare Muzeu Restaurant Pe Intuneric

Str Alecu Russo nr 4, Bucuresti,

               Restaurante evaluate Localuri evaluate    Restaurante neevaluate  Localuri neevaluate    Restaurante inchise  Localuri inchise

Tu ce parere ai?
Conceptul e confuz. Mai precis, mie mi s-a parut confuza combinatia intre scopul restaurantului ‘sa creasca gradul de constientizare a publicului larg cu privire la problemele nevazatorilor’ si ideea ca in un restaurant te duci sa ai o experienta placuta, nu sa constientizezi probleme sociale. Da, problemele exista! dar parca nu te duci ‘de mila’, te duci sa vezi ca poti trai si tu in intuneric, si, socant de-a binelea, poate fi chiar interesant.
Eu m-am gandit la Borges, care orbise total dar care continua sa conduca biblioteca nationala din Argentina, si sa predea cursuri de literatura la universitate. Orice e posibil. Ori, daca experienta de a sta in intuneric se limiteaza la ‘sa constientizam problemele’, proprietarii nu fac din asta o experienta completa, ci doar una amara, la care nu te mai intorci a doua oara.

Bon, terminand cu teoria:

Servirea a fost cea mai ok- angajatii mi-au placut, au fost comunicativi si draguti, greu de gasit oameni asa in Bucuresti.

Mancarea… mediocra at best.

Experienta mancatului in intuneric complet: faina, mie mi-a placut ideea. Overall – duceti-va o data, merita.

Apropo – nu evaluez si muzeul, care nu e deschis inca.

Reply

O idee emotionanta! Poate o experienta dureroasa pentru cei care pot empatiza, insa cu siguranta o experienta prin care putem intelege nevoile altora, plecand de la propria persoana pusa in contexte diferite fata de cele in care traim. Transmit ganduri frumoase echipei care a initiat acest proiect splendid!

Reply

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.


9 − three =Taguri: , , , , , , ,