Toate articolele (770 articole)

Sushilize
 (Jul 2017)
   1.607 vizite  0 comentarii   0 like

  Sushilize, cel mai nou concept de petrecere din oraș, revine pe Floreasca 55! Începând cu 27 iulie, în fiecare joi, de la ora 19:30, cei de la Chefs Experience te invită din nou să sushializezi! ;) Ce înseamnă asta? Pe scurt, atunci când iubitorii bucătariei ...

............................................citeste tot

Desertul verii: Melon Glace!
 (Jul 2017)
   1.111 vizite  0 comentarii   0 like

Dacă îți plac dulciurile, noul desert de vară de la Chefs Experience va deveni preferatul tău...încă de la prima linguriță! Restaurantul de pe Calea Floreasca nr. 55 ne surprinde din nou, cu un desert savuros și răcoritor, ideal pentru zilele toride: Melon Glace cu înghețată VEGAN...

............................................citeste tot

Garden party la tine acasă!
 (Jun 2017)
   1.697 vizite  0 comentarii   0 like

Ce poate fi mai potrivit în această perioadă a anului decât o petrecere în grădină, în aer liber alături de familie, prieteni sau colegi, una în care sa te bucuri de natură și de ultimele noutăți în materie de distracție? Imaginează-ți: Tu petreci, iar o echipa de profesioniș...

............................................citeste tot

Ce poti face sambata in Bucuresti?
 (Jun 2017)
   2.144 vizite  1 comentarii   2 like

Vara aceasta, SAMBATA se petrece la Chefs Experience la - Saturday Scoici vs Burgeri -  alaturi de prieteni si familie. Restaurantul de pe Calea Floreasca 55 a gasit ingredientele perfecte pentru a face dintr-o zi de weekend una memorabila. Cei care le vor trece pragul, pe parcursul intregii ...

............................................citeste tot

Summer treats
 (Jun 2017)
   780 vizite  0 comentarii   0 like

Vremea calduroasa vine cu pofta de inghetata, frozen drinks si vin roze! Probabil va amintiti de Burger si Scoici, restaurantul din Centrul Istroic care face furori de cateva luni in randul gurmanzilor si pofticiosilor de Burgeri savurosi si Scoici proaspete aduse de la Marea Neagra, gatite dupa ...

............................................citeste tot

Cele mai racoritoare frappe-uri pentru zilele toride de vara!
 (Jun 2017)
   967 vizite  0 comentarii   -1 Dislike

Ce faci cand ai bea o cafea pe terasa, insa afara sunt peste 25-30 grade? Optezi pentru un frappe, bineinteles! Dar parca ar merge foarte bine si ceva dulce langa...sau si mai bine... chiar in interior! Pe Floreasca la nr 55 gasesti cea mai racoritoare si delicioasa combinatie, ideala pentru ...

............................................citeste tot

Vine vara ...cu ce deserturi ne rasfatam?
 (May 2017)
   820 vizite  0 comentarii   0 like

Deserturile de vara trebuie sa indeplineasca cateva conditii: sa fie usoare, racoritoare, delicioase si daca se poate sa contina si ceva fructe proaspete, de sezon. Restaurantele s-au adaptat repede si au trecut deja la meniurile de sezon. Unul dintre restaurantele care si-a schimbat recent ...

............................................citeste tot

Ti-e dor de vacanta si de Grecia? Pana pleci, te poti bucura de experienta greceasca chiar in Bucuresti!
 (May 2017)
   1.867 vizite  0 comentarii   1 like

Grecia are o bucatarie cu traditie inradacinata in istorie si influentata timp de secole de culturile vecine din Turcia, Orientul Mijlociu si Balcani. Preferinta grecilor pentru o viata imbelsugata si dragostea pentru mancaruri simple, bine condimentate, sunt reflectate in modul in care ei prepara ...

............................................citeste tot

Schimbari fresh, sanatoase si colorate in meniurile restaurantelor din Bucuresti
 (May 2017)
   984 vizite  0 comentarii   0 like

Vara vine nu doar cu grade mai multe in termometre, ci si cu schimbari fresh, sanatoase si colorate in meniurile restaurantelor din Bucuresti.   Chefs Experience este unul dintre restaurantele care vine cu noutati in meniu, dar care pastreaza si preparate deja bine cunoscute celor care i-...

............................................citeste tot

Cele mai frumoase restaurante din București
 (Apr 2017)
   3.969 vizite  0 comentarii   1 like

Continuam sa enumeram cele mai frumoase restaurante din Bucuresti, liste pe care sa le salvati si pe care sa le consultati ori de cate ori vreti sa mergeti intr-un loc deosebit din oras. Am adaugat restaurantele si bistro-urile cu aer văratic, locuri cu lumina calda si cu multe elemente ...

............................................citeste tot

Draga Mama, anul acesta pregatesc eu masa de Paste!
 (Apr 2017)
   777 vizite  0 comentarii   0 like

Aluat, dospit, crema, faina, sarmale, drob, friptura….parca o auzi pe mama cum pregateste mancarea pentru masa de Sarbatori, iar tu ai vrea sa petreca timpul cu voi. Suprinde-o si fa-i cadou timp alaturi de familie, fiindca anul acesta de Paste, Manacarea de Acasa iti pregateste nelipsitele ...

............................................citeste tot

Cele mai frumoase restaurante din Bucuresti - editia de primavara
Restograf (Mar 2017)
   10.630 vizite  0 comentarii   0 like

Continuam sa enumeram cele mai frumoase restaurante din Bucuresti, liste pe care sa le salvati si pe care sa le consultati ori de cate ori vreti sa mergeti intr-un loc deosebit din oras. Revenim acum cu editia de primavara, asta pentru ca in oras au mai aparut cateva locuri demne de cel putin o ...

............................................citeste tot

Cand barurile au umor, notele de plata arata asa
 (Mar 2017)
   1.585 vizite  0 comentarii   7 like

Probabil momentul cel mai putin asteptat atunci cand iesiti la masa sau la un bar este cel in care vine nota. Vestea amuzanta de azi e ca un bar din Hunedoara a reusit sa transforme acest moment in una dintre cele mai asteptate clipe ale experientei de la ei din pub. Desi stim toti ca nu e nimic...

............................................citeste tot

Ce am invatat de la cei mai tari bucatari din serialul Chef's Table
Restograf (Mar 2017)
   1.042 vizite  0 comentarii   0 like

Chef's Table e una dintre cele mai frumoase creatii Netflix, un documentar despre unii dintre cei mai captivanti bucatari din lume. Mini-seria prezinta nu doar mancaruri si restaurante, dar si povestile unor oameni care au ajuns celebri, povestile unor oameni care realmente iubesc mancarea si care ...

............................................citeste tot

Cu ce preparate defileaza vedetele in pozele de pe Instagram
Restograf (Mar 2017)
   757 vizite  0 comentarii   0 like

Daca aruncati un ochi pe Instagram, e imposibil sa nu va intersectati cu niste poze cu mancare apetisanta. Fie ca vorbim de retete gatite acasa sau de creatiile unui restaurant, Instagram-ul e un cufar plin de poze cu preparate cat mai aranjate si dichisite. Fix pe acestea le-am cautat si noi pe ...

............................................citeste tot

Ce au mancat vedetele la gala Oscar 2017
Restograf (Feb 2017)
   559 vizite  0 comentarii   0 like

Gala Oscar are glam de la un capat la altul,  mai exact din momentul in care se paseste pe covorul rosu pana la petrecerea de dupa unde are loc si ospatul. An de an, in ultimii 23 de ani, Chef Wolfgang Puck s-a ocupat de meniul de la gala Premiilor Oscar, creand mereu preparate pe placul tuturor ...

............................................citeste tot

Reclama care a suparat comunitatea creatorilor de cafea artizanala
 (Feb 2017)
   962 vizite  0 comentarii   0 like

Nu e nicio surpriza faptul ca tendinta in lumea cafelei se indreapta tot catre ce inseamna artizanat, respect pentru boabele de cafea si plantatii, dar si grija pentru oamenii care muncesc sa ne aduca noua bautura magica in cesti. Ii spune "al treilea val al cafelei"(third wave coffee) si am ...

............................................citeste tot

Evenimente de Valentine's Day la restaurantele din Bucuresti
 (Feb 2017)
   2.193 vizite  0 comentarii   0 like

Marti, 14 februarie: un nou Valentine's Day, o noua ocazie de a va scoate jumatatea mai buna in oras la o cina romantica. Si, slava romantismului, exista destule evenimente in orasul asta la care puteti sa mergeti. Mai jos va prezentam cateva dintre cinele si evenimentele speciale de Valentine's ...

............................................citeste tot

Restaurante si cafenele in care puteti iesi la gustari bune cu prietenii
 (Feb 2017)
   3.563 vizite  0 comentarii   0 like

Gustarile sunt o componenta importanta a meniului unui restaurant, mai ales pentru grupurile de prieteni care vor sa iasa la o bere sau la un pahar cu vin si nu vor o cina ca la carte. Astfel, un platou cu gustari sau partea de "aperitive" e fix zona de interes pentru situatiile in care ati vrea "o...

............................................citeste tot

Cine este Salt Bae, bucatarul turc care a innebunit internetul
 (Jan 2017)
   5.724 vizite  0 comentarii   2 like

Bucatarul si proprietarul lantului de restaurante Nusr-et, Nusret Gökçe, a devenit un adevarat fenomen pe internet dupa ce a postat un clip in care sareaza o friptura. Clipul urcat pe contul sau de Instagram a strans peste 9 milioane de vizualizari in 3 saptamani, iar internetul s-a ...

............................................citeste tot

Cine este cea mai buna femeie chef din lume pe anul 2017
 (Jan 2017)
   997 vizite  0 comentarii   0 like

In mod surprinzator, titlul de The World’s Best Female Chef 2017 a fost castigat de o femeie dintr-o tara la care nu v-ati fi gandit nici intr-o mie de ani: Slovenia. Este vorba de talentata Ana Roš, chef la restaurantul Hiša Franko din Kobarid, Slovenia. Ea va primi titlul de The World’s...

............................................citeste tot

Primul restaurant in care toate preparatele au la baza AVOCADO
Restograf (Jan 2017)
   2.307 vizite  0 comentarii   3 like

Era doar o chestiune de timp pana cand cineva se hotara se deschida un restaurant cu preparate doar pe baza de avocado. Iar inceputul lui 2017 aduce si un candidat pentru aceasta miscare curajoasa: The Avocado Show, primul restaurant din Europa al carui intreg meniu e gandit in jurul acestui super...

............................................citeste tot

9 restaurante din Bucuresti in care te poti opri la o supa
Restograf (Jan 2017)
   7.131 vizite  0 comentarii   0 like

E sezonul supelor si al ciorbelor, momentul ala din an cand vrem sa intram intr-un loc calduros si sa ne bucuram de o supa fierbinte si aromata. Cumva e o pofta cu radacini din copilaria noastra, dar si o nevoie reala de a-i oferi corpului un cocktail de vitamine sub forma unor legume pasate sau ...

............................................citeste tot

Cele mai scumpe tipuri de branza
Restograf (Jan 2017)
   1.202 vizite  0 comentarii   -1 Dislike

Branza creeaza dependenta. Daca n-ati simtit asta pana acum sau nu v-ati dat seama, puteti sa va incredeti in specialisti, mai exact in oamenii de stiinta care au folosit Yale Food Addiction Scale si au ajuns la concluzia ca branzeturile chiar pot deveni un fel de drog. Asta pentru ca au in ...

............................................citeste tot

Jamie Oliver inchide sase restaurante din Marea Britanie, din cauza Brexit
 (Jan 2017)
   1.118 vizite  0 comentarii   2 like

Jamie Oliver intentioneaza sa inchida 6 dintre restaurantele sale cu specific italienesc din Marea Britanie. Celebrul bucatar a mentionat ca a luat aceasta decizie ca urmare a efectelor dezastruoase cauzate de #Brexit, printre care deprecierea lirei sterline ce a crescut costurile pentru ...

............................................citeste tot

  1   2  3  4  5  6
Afiseaza

Nicoresti, file de poveste… (prezentare)



Ioana  (Nov 2011)
34.786 Vizualizarivizualizari
17 Comentariicomentarii
536 placut 
33 displacut 

 

Intr-o zi discutam la o masa cu un client care imi povestea despre Bufetul Muscel… “Asa se numea pe atunci, spunea el, prin 1976, cand imi numaram gologanii prin buzunar si veneam aici sa mananc doi mici pe o felie de paine unsa cu mustar. Era mizerie, isi amintea el, erau niste scaune mici, mese de fier acoperite cu fete de masa murdare si fum sa-l tai cu cutitul… Nu era decat acest salon de la strada, in rest era o casa de locuit in care stateau cateva familii.

Asta era de pe vremea din care eu abia ma nascusem… Tata stia insa bine aceasta carciuma… Strugurelu’, Visina, Gradina cu Tei, Baneasa, Bolta Rece, iar mai apoi Clubul Diplomatilor erau trecute in “fisa lui de cadre” – pe care astazi am numi-o CV…. Stia cu ce se mananca carciumaria, stia cum se face meseria asta, dar mai presus de toate ii placea mancarea buna… Asa ca prin 1991 a vrut sa aiba propria afacere, iar soarta i-a scos in cale Nicorestiul… N-a fost usor. A vrut sa fie ceva pe sufletul lui: un loc unde se mananca bine, ieftin si unde lautarul sa-ti cante la ureche ca vinul sa curga mai usor pe grumaz. N-a pus mare pret pe decoruri, asa cum tot romanul de clasa medie nu se ingrijea de astfel de lucruri in acele vremuri; asta era pentru tata chiar ultimul lucru care sa-l intereseze… Povestile pe care le aud acum sunt fascinante: oamenii cereau sa li se puna o masa in gura bucatariei ca sa manance ciolanul cu fasole pentru ca tot restaurantul era plin; lautarii cantau pana dimineata iar doamnele cu tocuri cui gaureau mesele din lemn de brad. Era pe vreamea in care romanul nu auzise de tratorii, mancare libaneza sau frantuzeasca… El cauta bucatica de carne neaosa sau ciorbele de stevie si loboda, asa cum numai romanul de la tara stie sa le pregateasca.

S-au creat adevarate legende despre Nicoresti, iar internetul e plin de asemenea povestioare; cred ca putine locuri din Bucuresti au nascut atatea povesti emotionante. Aici e doar una dintre ele… http://www.dob.ro/Articole/Editorial/1765/La-salul-cel-negru

S-a dus nea Nicu Stan si s-a dus si tata… Nicorestiul e mai sarac fara el… Au ramas insa bucatarii pe care i-a invatat toate secretele lui. Am ramas noi ceilalti care vrem ca la Nicoresti sa va simtiti mult mai bine ca acasa… Si tata a mai lasat ceva: pasiunea lui pentru arta… Vrem sa impartasim cu toti oaspetii nostri aceasta pasiune: fie ca e vorba de tablourile sculptate primitiv in lemn ce stau marturie trecerii timpului in Crama, fie ca e vorba de tablourile din saloanele Rustice de la etaj sau de mica galerie deschisa in Salonul Boieresc de la parter.

Nicorestiul nu a fost si nu va fi niciodata un restaurant de bucatarie fina…. Filosofia acestui restaurant este 100% reflectata de ceea ce Radu Anton Roman spunea extraordinar de frumos in cartea lui de bucate : Cine n-a mâncat intracarpatic fudulii, mãduvioare si momite la grãtar, creier si lapti pane n-a-nteles o realitate româneascã: snobismul provocator al bucãtãriei mioritice nu vine din tehnologiile savante si asocierile paradoxale, ca la frantuji si chinezi, ci din insolitul bucãticii principale, al straneitãtii (vai ce barbarism!) sufocante a materiei prime, altfel extrem de simplu, aproape primitiv prelucratã.”

Daca uneori mai gresim, fie-ne iertat! Dar o facem cu pasiune, pentru ca asa s-a nascut legenda Nicorestiului si asa va merge mai departe… cu pasiune…

Ioana, Bucuresti, 2011


E folositor? Da-i SHARE!

Tu ce parere ai?







Am fost zilele trecute la un eveniment la Nicoresti; a fost prima data cand am intrat in acest restaurant. Am avut sentimentul ca intru intr-una dintre sutele de carciumioare din Paris, cu un aer destins si multa, multa viata. Cred ca mai erau doar doua mese libere in salonul in care am stat, cel cu pian, si toata lumea parea ca se cunoaste acolo. Mancarea mult peste medie (“excelent” am mancat intr-un restaurant din Lisabona, iar acela ramane pentru mine referinta). Serviciu degajat.
N.B. Am preferat sa postez acest comentariu la articolul de prezentare si nu la cronica restaurantului pentru ca am simtit aici sufletul pus in cuvinte de Ioana. Mi-a placut faptul ca nu perfectiunea e pusa pe primul plan, asa cum pretind o groaza de restaurante, ci pasiunea.

Reply

O BOMBA ORDINARA DE MAHALA!!! RUSINE!!!
Este frumos ce se povesteste aici despre ciorbe, tocanita si alte bucate “ca la mama acasa”, insa eu voi relata altceva. Aseara am fost cu un amic sa luam masa de seara la cunoscutul Nicoresti, unde chiar dupa ce am luat loc atentia ne-a fost atrasa de un personaj, altminteri cica client cunoscut al localului, aflat intr-o extrem avansata stare de ebrietate, care facea eforturi serioase sa “socializeze” cu ceilalti clienti prin injuraturi, comentarii de mahala, cuvinte jignitoare adresate personal celorlalti clienti si schimonoseli faciale asociate de gesturi triviale. Doua perechi la mese diferite si trei doamne la alta masa au decis sa paraseasca prematur localul. Din acel moment atentia acestui derbedeu s-a concentrat asupra noastra. Rugamintile mele adresate personalului sa-l convinga pe scandalagiu sa plece acasa au fost in zadar, iar la scurt timp s-a ajuns la un conflict direct corporal, cu greu controlat de mine si de un chelner. La cateva minute a sosit un echipaj de politie, format din 4 politisti. Show-ul a continuat cu acestia, si ei primind aceeasi portie de trivialitati si injuraturi. Iar totul s-a terminat cu rugamintea politistilor ca NOI sa parasim localul pentru a-l nu mai provoca pe golanul scandalagiu. Personalul nici macar nu s-a scuzat, iar eu le-am promis ca nu mai calc pe acolo toata viata. Halal Politie, halal Nicoresti.
O BOMBA ORDINARA DE MAHALA!!! O RUSINE!!!

Reply
    Restaurant Nicoresti October 10, 2012 at 9:06 am

    Draga Matei,
    Daca personalul nu si-a cerut scuze o facem aici, chiar daca este putin tardiv. Incidentul este real si sincer si il regretam. Din pacate ne este foarte greu sa controlam reactiile clientilor, cu atat mai mult cu cat, asa cum ai relatat, si politiei i-a fost greu sa o faca. Ce putem face insa este sa trecem acest gen de personaje pe „lista neagra” si sa ne asiguram ca nu vor mai trece nicioadata pragul restaurantului. Pot sa te asigur cu toata sinceritatea ca a fost un incident izolat, iar atmosfera de la Nicoresti, la pranz sau la cina, este una foarte destinsa si placuta. Am fi foarte bucurosi daca vei putea trece peste suparare si ne vei mai fi oaspete, sa te bucuri nu numai de mancarea buna ci si de o atmosfera placuta.

    Restaurant Nicoresti.

    Reply

Graznica experienta! Cea mai proasta mancare din cele mai proaste ingrediente…
Asa ceva…sa ridici farfuriile pline de la masa si sa nu intrebi daca este o problema la felul 1…dar apoi si la felul 2 la fel?????
Clar si servirea a fost buna nu???

Reply

Citeam articolul lui George despre vechile restaurante ale Bucurestiului si vedeam ca le imparte in 2 categorii: cele care au avut noroc si cele care si-au pierdut faima. Cred ca Nicorestiul poate fi pus azi intr-o a treia categorie – cele care s-au reinventat. Stiu acest restaurant demult. Il stiu si pe dl Piros, cel caruia ii este dedicata in mare parte prezentarea. Era nelipsit de pe scaunul din terasa si supraveghea atent tot ce se intampla acolo. Mai stiu ca mancarea a fost intotdeauna foarte buna, cu scaparile inerente unor restaurante care au mizat pe segmentul mediu, cu volume mari si preturi accesibile.
Azi Nicorestiul este intradevar altceva fata de ce era acum 10 ani, de exemplu. Nu numai ca schimbare de look, care este evidenta, dar si ca mancare as putea spune. Pe vremuri mancam aici de la fructe de mare si paste, la celebrul ciolan cu fasole. Azi lucrurile par aranjate total altfel. Chiar daca meniul a ramas generos, vad ca s-a concentrat pe “filonul” romanesc. Mie imi place mult mai mult cum e acum, chiar daca am auzit prieteni care mergeau destul de des acolo si care spun ca acel aer vechi era mai autentic.. Succes!

Reply

E o poveste frumoasa…Merita sa fie explorata

Reply

Am incercat si noi acest restaurant zilele trecute…dezamagire totala.
Din 5 feluri demancare nu s-a consmat nimic.
Cea mai proasta mancare…fara gust, carne veche,peste aproape stricat, salata uscata,etc.
Pur si simplu nu inteleg cumputeti sa recomandati un asa restaurant???? Sa va fie rusine nu o sa mai citesc sau sa iau in seama recomandarile voastre niciodata.

Reply

Care condei????? Niste cuvinte frumoase insirate fara logica. Jenanta prezentarea.
Dupa asa ceva, nu m-as mai duce nici cu pistolul la tampla aici, pentru ca nu mi se spune nimic de mancarea de acum. Nici eu nu dau doi bani pe decor, dar vreau sa stiu ce-i cu mancarea.

Ce sa ma zic despre restul greselilor…… ca nu stiu unde sa ma opresc.
Grumaz inseamna ceafa si nu interiorul gatului. Adica imi torn vinul pe spate?
La un momendat se zice de Nicu Stan de parca pana atunci ar fi fost vorba numai despre el?
Si cica “lui tata” nu-i pasa de cum arata locul, dar l-a impanzit cu arta. Este drept lucrurile acestea diferite pot coexista intr-un om, dar nu ni se zice pana atunci nimic de pasiunea acelui om pentru arta si de ceea ce-ar fi facut in acest sens.
Nu mai zic de punctuatie ca zau mi se face rau de la stomac.
Textul asta este pe locul trei la cele mai votate??? Inaintea unor texte de zece ori mai bune, corecte gramatical si ortografic, precum si mai consistente ca informatie?!!!!!
Ioana asta a avut si alta ocupatie decat sa-si voteze propriul text de 115 ori, in doua luni? Tot atatea voturi cat un text din aprilie sau mai? Poate ar fi cazul sa va revizuiti sistemul de clasare si sa nu mai permiteti ca prezentarile sa fie votate sau sa nu mai intre in top. Nu de alta, dar devin irelevante top-urile, atat pentru site, cat si pentru restaurante, ce sa mai zic pentru cititori… ca m-am umplut de nervi.

Reply

    Draga Mihai,
    M-am distrat pe seama comentariului tau si de aceea m-am decis sa iti raspund :). Daca vei reciti, poate vei prinde si esenta. Fara eforturi, in principiu… Apoi, iata un citat din DEX: GRUMÁZ s. v. beregată, gâtlej.
    Mihai, succes in analizele literare, insa poate altele ar fi punctele tale forte:).
    N.B. O prezentare foarte frumoasa. Bravo Ioana!

    Reply

Era o vreme cand respectul fata de parinti facea parte din normalitate iar modestia era o virtute. Articolul asta ma face sa cred ca mai avem o sansa retraim acele vremuri. Felicitari!

Reply

Felicitari pentru cele scrise. Miha il avem pe Nelutu in fata urcand scara reusitei. Succes in continuarea celor incepute de el.

Reply

Bun condei, Ioana! La buna vedere la Nicoresti, mai ales la o portie de maduvioare, de s-or gasi!

Reply

Sublim si frumos.Putem scrie ca sunt “file de poveste”

Reply

Desi nu o cunosc pe Ioana, autoarea articolului, e emotionant. Cred ca sunt destul de rare la noi aceste restaurante (foarte raspandite in vest) in care poti vedea pe pereti pozele de familie ale proprietarilor din generatie in generatie. Poate ar fi o idee!

Reply

Mult succes in continuare, va doresc.

Reply

buuun, de vizitat !

Reply

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.


three × = 12