Un nou sezon MasterChef România ia startul din 12 ianuarie la ProTV

11 ianuarie 2022 | Noutati

Cel mai longeviv show culinar autohton debutează cu un nou sezon – MasterChef România revine din 12 ianuarie la ProTV și promite multe surprize, provocări de tot felul și farfurii surprinzătoare.

Cei trei jurați de la MasterChef România: Chef Radu Dumitrescu, Chef Foa (Florin Scripca) și Chef Joseph Hadad fotografiati in platoul emisiunii
Foto: MasterChef Romania

După ce a luat o pauză de doi ani și câteva luni (ultima ediție a început în septembrie 2019), MasterChef România revine cu al optulea sezon pe ecranele noastre. Iar de data aceasta, în rolurile principale îi regăsim pe Chef Joseph Hadad, Chef Foa și Chef Radu Dumitrescu (acesta aflându-se, de altfel, pentru prima oară în postura de jurat la o emisiune culinară). Ei sunt cei care vor gusta, vor analiza și vor „judeca” gustul și aspectul preparatelor pe care concurenții le așază în farfurie.

Pentru a avea o șansă la marele premiu, cei care s-au înscris în competiție trebuie să primească cel puțin doi de „da”. Apoi, odată trecuți de preselecții și ajunși în bucătăria MasterChef, va începe adevărata luptă culinară.

MasterChef România a debutat pe 20 martie 2012 şi a avut 7 sezoane până acum, iar printre jurați s-au numărat nume mari din gastronomia românească, precum Sorin Bontea, Cătălin Scărlătescu, Florin Dumitrescu, Adrian Hădean, Florin Scripcă, Samuel Le Torriellec, Patrizia Paglieri, Răzvan Exarhu, Silviu Chelaru și Cosmin Tudoran.

La ce să te aștepți de la noul sezon MasterChef România

După cum spune chiar Joseph Hadad într-un articol de pe site-ul emisiunii „sezonul MasterChef din acest an va fi unul spectaculos, plin de provocări și, mai ales, creativ! Veți vedea farfurii cu totul deosebite, concurenți înzestrați cu multă ambiție și energie. Nu vor lipsi nici momentele emoționante, cu zâmbete și lacrimi! De asemenea, ne vom delecta și cu prezența unor invitați speciali. Să fie cu pasiune și gust”.

Chimia dintre jurați a fost fantastică, iar Chef Foa spune că s-au distrat teribil la filmări. Cât despre concurenți, aceștia i-au impresionat prin modul în care s-au prezentat: „Pandemia pare-se că i-a ajutat să se perfecționeze în ale gătitului. Avem povești din bucătărie, din farfurie, dar și povești de viață care sunt sigur că îi vor ține cu sufletul la gură pe toți cei care ne vor privi”, a spus Chef Foa.

„Va fi un sezon cu de toate și abia aștept să vadă și cei de acasă ce a ieșit. Am întâlnit concurenți pasionați de bucătărie care vor evolua sub presiunea concursului. Vor trece prin momente și stări diferite, dar nici noi nu vom scăpa! Va fi cu multe provocări, povești de viață, invitați speciali, dar, nu în ultimul rând, cu rețete și farfurii de MasterChef!”, a adăugat Chef Radu Dumitrescu.

Două vorbe despre Chefi

Chef Joseph HadadChef Joseph Hadad

Este un artist absolut în pregătirea unor preparate senzaționale! Cu o poveste de viață impresionantă, plină de experiențe extraordinare, Hadad este una dintre figurile cele mai respectate din peisajul gastronomic românesc.

S-a născut la Ierusalim, în 1959, într-o familie cu tradiție în gastronomie. De la mama sa a învățat să gătească mâncarea tradițională, iar pasiunea pentru gastronomie și-a descoperit-o în adolescență, atunci când tatăl său, bucătar pe un vas de croazieră, l-a trimis la Școala de Bucătari din Haifa – una dintre cele mai exigente din lume.

În 1989 este numit Executive Chef la faimosul King David Hotel, din Ierusalim, iar în decursul timpului a lucrat în bucătării faimoase din întreaga lume – precum Savoy Hotel din Londra sau Ritz-Carlton din Boston –, dar și în restaurante cu stele Michelin. A avut ocazia să gătească pentru mari personalități politice ale lumii (George Bush, Bill Clinton, Regele Juan Carlos, Francois Mitterand sau M. Gorbaciov), dar și pentru staruri precum Michael Jackson, Frank Sinatra, Robert de Niro sau Madonna.

În 1997 Joseph Hadad vine în București ca Executive-Chef la Restaurantul Casa Vernescu, unde imprimă stilul de „gourmet cuisine” timp de 14 ani. În 2012 s-a alăturat juriului din emisiunea culinară Top Chef, de la Antena 1, și a dobândit aprecierea a milioane de români.

Astăzi este unul dintre cei mai respectați chefi din România, iar restaurantele sale, Mace și Caju, se plasează în topul localurilor din București.

Citește mai multe în interviul Restograf.

 

Chef Foa Florin ScripcăChef Foa 

Florin Scripcă, a știut de mic exact ce-și dorește să facă: să gătească. Acum, la 38 de ani, este unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați bucătari din țară, cu o carte de vizită impresionantă. A lucrat pentru Jamie Oliver și în restaurante Michelin, este printre primii care a dezvoltat conceptul street-food în România și are o super afacere de succes, care numără mai multe restaurante și cafenele. 

Pe chef Foa îl cunoaștem de prin 2005, atunci când a apărut pentru prima dată pe TV, cu emisiunea „Flavours, 3 bucătari”. Însă drumul său în această lume a gastronomiei a început mult mai devreme… Pasionat de gătit încă din copilărie, după ce a terminat liceul s-a angajat într-un restaurant italian, unde a făcut… de toate – de la spălat oale și tigăi, până la etapa în care a ajuns să gătească pentru oaspeți. A urmat apoi școli de profil la Paris și Londra, a lucrat pentru mari lanțuri de catering din lume, în restaurante cu stele Michelin, a gătit pentru Regele Mihai, politicieni, actori, sportivi și personalități. A fost gazda mai multor emisiuni TV, a lansat o carte (Street Food: Asia) și se implică mereu în tot felul de proiecte.

Sub umbrela Flavours a dezvoltat un adevărat business de succes, care înseamnă catering, street-food, tailor-made events, dar și un lanț de mai multe restaurante și coffes shops.

Citește mai multe în interviul Restograf.

 

Chef Radu DumitrescuChed Radu Dumitrescu 

A urmat ASE-ul și facultatea de jurnalism, dar a renunțat la ele și s-a dus să lucreze în radio. Mai departe viața l-a purtat către domeniul bancar, dar nu i-a fost pe plac așa că a plecat să lucreze în Spania, să tundă grădini. Acolo și-a descoperit, de fapt, pasiunea pentru gătit. Și-a cumpărat o mulțime de cărți, a citit mult, a gătit pentru prieteni și, până la urmă, a ajuns să lucreze în restaurante. La primul job de bucătar a trebuit să prăjească cartofi timp de o săptămână – nu i-a plăcut, așa că a fugit de acolo. Însă soarta i-a zâmbit și a ajuns să conducă bucătăria unui restaurant vegetarian din Madrid. Și-a deschis un blog COOKatar și a împărtășit cu toată lumea ideile sale gastronomice.

După un timp a revenit în țară și a fost îndrumat într-ale gastronomiei de Răzvan Exarhu, mentorul și prietenul său, alături de care a și gătit la Escargot. În 2014 a preluat bistroul Voilà Bistro care a ajuns unul dintre restaurantele care se bucură de un renume foarte bun în București, un loc frumos unde lumea revine cu mare plăcere, unde s-a format o comunitate minunată. Aici, Radu „meșterește” în bucătărie și vine de fiecare dată cu ceva nou – pentru că meniul se schimbă constant, în funcție de ce ingrediente sunt proaspete, de la piață sau de la producători locali.

În ceea ce privește apariția pe cameră, Chef Radu Dumitrescu nu e la prima sa experiență cu televiziunea – a mai prezentat emisiuni culinare la Paprika TV și s-a bucurat de un real succes. Și suntem convinși că și la MasterChef va face o figură frumoasă!

 

Show-ul revine la Pro TV în serile de miercuri și joi, de la 20.30.