Nou trend in lumea cafegiilor: cafea la cornet

5 octombrie 2016 | Noutati

Instagramul este reteaua de socializare care anticipeaza urmatoarele trenduri, mai ales pe cele din lumea culinara. Asa a fost si cazul cu trendul din lumea cafelei care a invadat Instagramul, dovada fiind hashtag-ul #coffeeinacone si cele cateva mii de poze care stau marturie faptului ca e o noua tendinta-n oras.

cafea

Da, e vorba de cafea la cornet, un latte pus intr-un cornet ca de inghetata, cu marginea invelita in ciocolata sau bomboane. Nebunia a inceput la o cafenea mica din Johannesburg, Africa de Sud, la The Grind Coffee Company.

Aici, barista Dayne Levinrad a vrut sa gaseasca acel mecansim care sa-i umple cafeneaua instant, atat fizic, cat si online, pe canalele de socializare. Experienta de consultant in cafea si specialist in comunicarea digitala si-a spus cuvantul, ajutandu-l pe Dayne sa gaseasca cea mai delicioasa si apetisanta solutie pentru a-si promova cafeneaua: #coffeeinacone.

Desi pare simplu de facut, ideea lui Dayne a avut nevoie de ceva cercetare si dezvoltare. Un cornet simplu de inghetata nu rezista atunci cand torni cafea fierbinte; asadar, a fost nevoie sa conceapa un cornet mai rezistent si a gasit si trucul de a-l tapeta cu ciocolata pe margini astfel incat contactul direct al cafelei cu cornetul sa nu dureze atat de mult. Plus ca asa arata mai bine si oamenii castiga cateva secunde ca sa traga #coffeeinacone in poze.

Conceptul nu a ramas doar in Africa, cafeaua la cornet castigand teren si in alte tari din lume. Ce ziceti, gasim si noi o cafenea din Bucuresti care sa faca asta?

[UPDATE]:

Doua cafenele din Bucuresti s-au decis sa incerce aceasta reteta. E vorba de Black Eye Coffee, iar cafeaua lor la cornet arata cam asa + Creamier, poza lor e un pic mai jos.

black eye black eye 2

cremier

Si acum sa lasam vorbele si sa va aratam unele dintre cele mai frumoase poze cu cafea la cornet.

 

These people totally get me. #coffeeinacone ☕️🍦👊🏼 #meetthefarbers A photo posted by Nicky Bari Wyman (@nickywyman) on

Zaznamenali jsme nový hit instagramu, co Vy na kafe v kornoutku? #coffeetimecz by @ziavalentinala #coffeeinacone A photo posted by COFFEETIMEcz (@coffeetimecz) on

 

  The most Instagrammed coffee in the world can be found at @thegrindza at @melrosearch #coffeeinacone   A photo posted by Joburg | Johannesburg | Jozi (@joburg.co.za) on