8 cele mai bune documentare gastronomice de pe Netflix, la care să ne uităm cât #stămacasă

Cred că nu am apreciat niciodată mai mult Netflixul ca în această perioadă de autoizolare impusă de COVID-19! Între lucrul de acasă, copiii plictisiți care te trag de mânecă, la joacă, mese puse și strânse în continuu, ceva exerciții fizice ca să nu ruginim de tot… mai avem nevoie și de timp personal, de relaxare. …

#ReteteDeChef: Paşte de poveste cu o rețetă de PASCĂ nouă, delicioasă și irezistibilă, dezvăluită de Chef Nico Lontras

Anul acesta, deși Pastele nu e așa cum ne-am fi dorit, toți suntem în căutarea celor mai bune rețete, acum că timpul ne permite. Astăzi dorim să te surprindem cu o altfel de rețetă de pască foarte bună, astfel încât acest simbol al sărbătorilor pascale să aducă și în acest fel înnoire. Chef Nico Lontras, …

Leadership: în căutarea viitorului succes

Acest articol nu este despre criza actuală și nu încearcă să ofere soluții pentru lucrul de acasă, regulile întâlnirilor virtuale sau investițiile financiare cât mai sigure. Încercă în schimb să ajute în a deveni mai pregătit pentru re-startul economic care începe deja să se întrezărească la orizont. Subiectul tratează, de fapt, universal și atemporal, tema …

#RețeteDeChef: Cozonac simplu, ca pe vremuri, de la István Deák

Zilele acestea, peste tot dai cu ochii de poze cu cozonaci, care mai de care mai umflați și aranjați. E și normal, doar vine Paștele! Dar pun pariu că un cozonac simplu și bun ca cel propus de chef István Deák, nu ai mâncat!

O poveste și o rețetă: cococi în tigaie, de la Chef Alexandru Dumitru

Când lumea ți se întoarce pe dos și nimic nu mai pare la locul lui, îți găsești alinarea în lucrurile familiare. Chef Alexandru Dumitru, de la restaurant Anika, ne propune o rețetă de cococi, care să ne aducă aminte de copilărie și să ne facă să ne simțim mai bine.

Burgerii de la FlipFlop vin la tine în bucătărie!

Ai încercat burgerii de la FlipFlop? Sunt mi-nu-nați! Până când ne vom putea revedea la terasa ascunsă din Dacia 139, FlipFlop ne aduce burgerii care i-au pus pe harta gusturilor din București, prin patru aplicații de delivery (UberEats, FoodPanda, Glovo și TakeAway). În plus, ne împărtășesc și o rețetă pe care o poți încerca acasă.

100+ restaurante de la care poți comanda mâncare acasă

Deși în această perioadă nu mai poți lua masa în oraș, multe dintre restaurantele clasice îți oferă acum posibilitatea de a comanda mâncare acasă. Astfel te poți bucura în continuare de preparatele tale preferate, dar faci și un mic gest pentru a ajuta acest segment atât de afectat de criza coronavirusului. Ce se întâmplă cu …

Cât de sigur e să comanzi mâncare acasă, în contextul COVID-19?

După ce autoritățile au decis închiderea localurilor în încercarea de a limita răspândirea coronavirusului, singura opțiune rămâne cea de a comanda mâncare acasă din restaurantele preferate. Iată ce trebuie să știi pentru a fi în siguranță.

Cum se acordă stelele Michelin unui restaurant?

Stelele Michelin sunt o distincție la care visează orice bucătar sau proprietar de restaurant. Și chiar dacă poate nu ai avut ocazia de a lua masa înt-un astfel de local, știi că e o treabă destul de serioasă. Dar cum au apărut și cum se obțin ele, mai exact?

10 alimente care combat răceala și gripa

Pe lângă vaccinul antigripal, una dintre cele mai bune metode de a ține virozele departe este să consumi cât mai multe alimente care combat răceala și gripa. Care sunt cele mai cele dintre ele și cum îți poți întări sistemul imunitar, îți spunem noi.

Top 10 food trends. Ce se va mânca în 2020?

Care sunt principalele food trends la care să ne așteptăm anul acesta? Specialiștii fac predicții în privința celor mai importante tendințe culinare care vor domina peisajul gastronomic în acest an. Iar noi vi le prezentăm pe cele mai importante. De la alternative la carne, plant-based, la preferința pentru produse obținute în mod sustenabil și până …

10 alimente care taie pofta de mâncare

„De mâine intru la dietă!”. Îți sună cunoscut? Dar pentru asta ar trebui mai întâi să reușim cumva să ne ținem sub control pofta de mâncare… După mesele mai mult decât îndestulătoare pe care le-am servit cu toții de Sărbători, câți dintre noi nu am jurat pe roșu că, gata, din ianuarie intrăm la cură …

Codul bunelor maniere la masă. Tu știi cum să așezi tacâmurile după ce ai terminat de mâncat?

De codul bunelor maniere la restaurant ar trebui să țină cont toată lumea, indiferent de statut social, vârstă sau de locul în care se ia masa. Așa că ne-am gândit să facem o trecere în revistă a bunelor maniere pentru toți cei care fie le-au uitat, fie nu le-au știut pentru că nimeni nu le-a …

Restograf te trimite la cel mai bun restaurant din lume!

Ce ai zice de o cină în doi, pe Coasta de Azur, la cel mai bun restaurant din lume? Tu doar intră în concurs Restograf, iar de restul ne ocupăm noi! Și să ne înțelegem de la început… vorbim de trei zile petrecute în sud-estul Franței, cu bilete de avion și cazare oferite de Restograf. …

9 indicii că ai ales un restaurant bun

Știi sentimentul acela când intri într-un restaurant și îți dă imediat o stare de bine? De la decor, muzică, ambianță, până la atitudinea personalului, toate contează! La polul opus, sunt și localuri în care, de cum intri, ceva… nu se leagă. Și nici măcar nu trebuie să fie ceva evident. Sunt o mulțime de detalii …

Zahărul din cocos, o alternativă mai sănătoasă?

Tot mai multă lume alege să renunțe la zahărul din alimentație. Însă cum pofta de dulce rămâne, căutăm substituenți, variante mai sănătoase. Iar una dintre cele mai recente de pe piață este zahărul din cocos. Ulei de cocos, fulgi de cocos… cocosul este în trend zilele astea. Căci da, se pare că în unele privințe …

Ce înseamnă, de fapt, conceptul Slow Food?

Slow Food este un concept, un mod de a trăi și de a mânca. Este o încercare de a menține vie tradiția și cultura gastronomică locală, o reamintire a ceea ce înseamnă plăcerea de a lua masa în tihnă, un manifest împotriva vieții trăită pe repede înainte. Pe scurt, plăcerea gustului, combinată cu grija față de …

Dovleacul, vedeta lunii 🎃

Astăzi este Halloween și oriunde întorci privirea, dai de câte un dovleac fioros. Dar dacă te uiți dincolo de rolul său decorativ, ai să descoperi că este și un aliment foarte sănătos. N-o fi Halloween-ul o sărbătoare autohtonă, dar a prins tare bine și pe la noi. E adevărat că n-ai să vezi copii colindând …

Comandă vinul ca un adevărat cunoscător

Dacă îți place să bei vin dar nu ești ceea ce s-ar putea numi „un expert”, e posibil să nu știi pentru ce să optezi din meniul unui restaurant. De aceea, noi vrem să-ți ușurăm alegerea. Pentru cei care nu sunt chiar profesioniști în domeniu, alegerea unui vin bun la restaurant se face de multe …

5 mese ideale după antrenamentul la sală

Indiferent de restaurantul la care preferi să mergi, avem câteva recomandări de preparate numai bune după un work-out intens, la sală. Da, știm – ești o persoană extrem de ocupată. Iar simplul fapt că reușești să ajungi în mod regulat la sală, este ceva de lăudat. Și cum nu prea mai ai timp deloc, nici …

Restograf on Instagram
Ai un restaurant?

Înscrie-l în Restograf pentru a atrage clienți noi și a-i fideliza pe cei actuali

Află mai multe