Nu prea ne intereseaza studentii…

19 ianuarie 2014 | Noutati

Nu ne intereseaza studentii saraciLa Mia Musica e un restaurant mare cat o cantina studenteasca din Regie si a fost deschis in ultimele zile ale lui 2013 intr-o fosta cantina din Regie, R1 parca, cea de vizavi de Orhideea. La Mia Musica e foarte mare, deci, are o sala imensa, open space cu barul in mijloc. Nu stiu daca mai are si alte sali, insa sper ca nu, pentru ca si asa imi este greu sa imi imaginez cum o vor umple pe cea mare. In fata au desfiintat un spatiu verde, au turnat asfalt si au facut o parcare pentru destul de multe masini.

Interiorul e bine amenajat, modern, cu materiale de buna calitate, cu lumini calde care suplinesc bine putinatatea luminii naturale, care vine doar de pe o singura latura. Pe margini au banchete, ceea ce e un lucru foarte bun. In fata, chiar la intrare, au un fel de scena pe care vor sa puna sa cante diverse formatii, unele dintre ele cunoscute. De fapt, acesta pare sa fie « carligul » lui La Mia Musica, concertele pe care le promit acolo, destul de dese, se pare. Trimiterea la cele muzicale e intarita si de decoruri, cu diverse instrumente muzicale expuse ca la muzeu in diverse locuri.

Au adus doi bucatari straini la La Mia Musica, un argentinian (care pare sa fie si chef) si un italian. Meniul e scurt, bucatarie internationala, cu multe mancaruri italienesti, dar si cu unele mai apropiate de bucataria urbana, inclusiv romaneasca. Creed ca au si ceva snitele cu cartofi prajiti pentru studenti, desi mi-au spus foarte clar ca nu ii intereseaza clientela studenteasca – oricum, nu cea care traieste din burse sau din banii trimisi de niste parinti care mananca mai putin ca sa poata face asta. Asta cu toate ca denumirea, Ristorante La Mia Musica, pusa direct in italiana, te-ar face sa crezi putin altceva. Mancarea e rezonabila la La Mia Musica, cu cateva feluri destul de bune, dar si cu unele mai putin si cu niste calamari atat de cruzi incat si acum imi aduc aminte de strambaturile facute la prima inghititura. Oricum, La Mia Musica nu isi propune (sper) sa fie un restaurant de fine dining, si nici nu ar avea de ce, in conditiile descrise mai sus.

Clienti am vazut putini la La Mia Musica, insa nu e de mirare pentru un restaurant abia deschis. Serviciul a fost destul de bun, cu niste chelneri mai incepatori, muncitori dar cam neinspirati, si cu unii cu state vechi in bransa, mai dezinvolti. Preturile sunt asa si asa, ca pentru un restaurant mai mic din centru cu o mancare asemanatoare

Asadar, La Mia Musica e un restaurant serios, cu mancare destul de buna si cu promisiuni de concerte dese si diverse, pentru care nu stiu daca trebuie platit ceva in plus. Oricum, sper ca acestea sa fie suficient de atractive si sa le aduca clienti din tot Bucurestiul, pentru ca oameni care sa se suie in masina si sa mearga pana in Regie pentru o mancare pe care sa dea destui bani si pe care o pot gasi in multe alte locuri din oras nu cred sa fie prea multi.

(poza lui froggynaan si a lui Kinkosami de pe www.deviantart.com)