Nu te uiti la cabaret, nu mananci bine!

3 august 2013 | Noutati

Am mers la Bordello convinsi ca vom avea un pranz de fine dining :), asa cum ne anuntasera intr-un e-mail sau ceva cu PR. Insa cei de acolo, chelneri si ce or mai fi fost, fie ridicau din umeri, din sprancene, sau pur si simplu opinau ca ce e in meniu or fi acele faindaininguri – oricum, niste cuvinte pe care acum le auzeau pentru prima data, fara indoiala. Misterul a fost lamurit la un moment dat de catre chef – cel din poza – care ne-a spus ca doar din toamna vom putea avea asa ceva in farfurie, si numai pentru clientii spectacolelor de cabaret. Restul vor manca ce am mancat si noi, adica ceva destul de mediocru. Sigur, nici nu e cazul de mai mult in Centrul Istoric, atata vreme cat preturile raman rezonabile, adica pe masura a ceea ce primesti.

Luand-o in ordine, Bordello – sau Bordello’s, cum am mai vazut pomenindu-se de acest restaurant – bar – club – cabaret din Centrul Istoric, e un loc cunoscut petrecaretilor, cred ca e dat si ca exemplu si luat ca referinta pentru distractia din aceasta parte a Bucurestiului vechi. Ocupa etajul si parterul unei foste case boieresti, poate si mai mult decat atat. E frumos amenajat, exact ce trebuie si ceea ce te astepti sa gasesti intr-un asemenea loc.

Mancarea e destul de banala la Bordello, desi se straduiesc sa faca si din meniul foarte cosmopolit un oarecare argument. Au cate putin din toate, in portii mici, sistemul acela cu gustatul din cat mai multe, care poate ca prinde bine la liceeni, la turisti sau la altii pentru care mancatul nu are mare legatura cu mersul in Centrul Vechi. Au fost cateva lucruri bunicele, altele asa si asa, unele de lasat in farfurie daca nu esti prea infometat sau cu mintea in cu totul alta parte.

S-au ocupat mai multi oameni de noi; unii mai osteniti si mai apatici, altii foarte dezinvolti si placuti, cu chef de vorba si de destainuiri. Clienti erau, evident, atmosfera de vacanta, ca peste tot acolo, in Centrul Istoric, de altfel. Preturile normale, nimic special de spus in aceasta privinta.

Noua ne-a placut la Bordello, chiar daca a trebuit sa ne uitam pe poze peste cateva minute, ca sa ne aducem aminte ce am mancat. Nu am fost la multe restaurante sau cluburi din Centrul Vechi, pentru a face comparatii, insa Bordello mi se pare un lucru bine facut, serios, in care primesti ceea ce te astepti pentru banii pe care ii lasi acolo.

(poza e a lui Olivier Ramonteau de pe www.deviantart.com)

***