Toate articolele (770 articole)

Sushilize
 (Jul 2017)
   1.696 vizite  0 comentarii   0 like

  Sushilize, cel mai nou concept de petrecere din oraș, revine pe Floreasca 55! Începând cu 27 iulie, în fiecare joi, de la ora 19:30, cei de la Chefs Experience te invită din nou să sushializezi! ;) Ce înseamnă asta? Pe scurt, atunci când iubitorii bucătariei ...

............................................citeste tot

Desertul verii: Melon Glace!
 (Jul 2017)
   1.185 vizite  0 comentarii   0 like

Dacă îți plac dulciurile, noul desert de vară de la Chefs Experience va deveni preferatul tău...încă de la prima linguriță! Restaurantul de pe Calea Floreasca nr. 55 ne surprinde din nou, cu un desert savuros și răcoritor, ideal pentru zilele toride: Melon Glace cu înghețată VEGAN...

............................................citeste tot

Garden party la tine acasă!
 (Jun 2017)
   1.779 vizite  0 comentarii   0 like

Ce poate fi mai potrivit în această perioadă a anului decât o petrecere în grădină, în aer liber alături de familie, prieteni sau colegi, una în care sa te bucuri de natură și de ultimele noutăți în materie de distracție? Imaginează-ți: Tu petreci, iar o echipa de profesioniș...

............................................citeste tot

Ce poti face sambata in Bucuresti?
 (Jun 2017)
   2.256 vizite  1 comentarii   2 like

Vara aceasta, SAMBATA se petrece la Chefs Experience la - Saturday Scoici vs Burgeri -  alaturi de prieteni si familie. Restaurantul de pe Calea Floreasca 55 a gasit ingredientele perfecte pentru a face dintr-o zi de weekend una memorabila. Cei care le vor trece pragul, pe parcursul intregii ...

............................................citeste tot

Summer treats
 (Jun 2017)
   811 vizite  0 comentarii   0 like

Vremea calduroasa vine cu pofta de inghetata, frozen drinks si vin roze! Probabil va amintiti de Burger si Scoici, restaurantul din Centrul Istroic care face furori de cateva luni in randul gurmanzilor si pofticiosilor de Burgeri savurosi si Scoici proaspete aduse de la Marea Neagra, gatite dupa ...

............................................citeste tot

Cele mai racoritoare frappe-uri pentru zilele toride de vara!
 (Jun 2017)
   1.005 vizite  0 comentarii   -1 Dislike

Ce faci cand ai bea o cafea pe terasa, insa afara sunt peste 25-30 grade? Optezi pentru un frappe, bineinteles! Dar parca ar merge foarte bine si ceva dulce langa...sau si mai bine... chiar in interior! Pe Floreasca la nr 55 gasesti cea mai racoritoare si delicioasa combinatie, ideala pentru ...

............................................citeste tot

Vine vara ...cu ce deserturi ne rasfatam?
 (May 2017)
   846 vizite  0 comentarii   0 like

Deserturile de vara trebuie sa indeplineasca cateva conditii: sa fie usoare, racoritoare, delicioase si daca se poate sa contina si ceva fructe proaspete, de sezon. Restaurantele s-au adaptat repede si au trecut deja la meniurile de sezon. Unul dintre restaurantele care si-a schimbat recent ...

............................................citeste tot

Ti-e dor de vacanta si de Grecia? Pana pleci, te poti bucura de experienta greceasca chiar in Bucuresti!
 (May 2017)
   1.923 vizite  0 comentarii   1 like

Grecia are o bucatarie cu traditie inradacinata in istorie si influentata timp de secole de culturile vecine din Turcia, Orientul Mijlociu si Balcani. Preferinta grecilor pentru o viata imbelsugata si dragostea pentru mancaruri simple, bine condimentate, sunt reflectate in modul in care ei prepara ...

............................................citeste tot

Schimbari fresh, sanatoase si colorate in meniurile restaurantelor din Bucuresti
 (May 2017)
   1.017 vizite  0 comentarii   0 like

Vara vine nu doar cu grade mai multe in termometre, ci si cu schimbari fresh, sanatoase si colorate in meniurile restaurantelor din Bucuresti.   Chefs Experience este unul dintre restaurantele care vine cu noutati in meniu, dar care pastreaza si preparate deja bine cunoscute celor care i-...

............................................citeste tot

Cele mai frumoase restaurante din București
 (Apr 2017)
   4.121 vizite  0 comentarii   1 like

Continuam sa enumeram cele mai frumoase restaurante din Bucuresti, liste pe care sa le salvati si pe care sa le consultati ori de cate ori vreti sa mergeti intr-un loc deosebit din oras. Am adaugat restaurantele si bistro-urile cu aer văratic, locuri cu lumina calda si cu multe elemente ...

............................................citeste tot

Draga Mama, anul acesta pregatesc eu masa de Paste!
 (Apr 2017)
   820 vizite  0 comentarii   0 like

Aluat, dospit, crema, faina, sarmale, drob, friptura….parca o auzi pe mama cum pregateste mancarea pentru masa de Sarbatori, iar tu ai vrea sa petreca timpul cu voi. Suprinde-o si fa-i cadou timp alaturi de familie, fiindca anul acesta de Paste, Manacarea de Acasa iti pregateste nelipsitele ...

............................................citeste tot

Cele mai frumoase restaurante din Bucuresti - editia de primavara
Restograf (Mar 2017)
   10.790 vizite  0 comentarii   0 like

Continuam sa enumeram cele mai frumoase restaurante din Bucuresti, liste pe care sa le salvati si pe care sa le consultati ori de cate ori vreti sa mergeti intr-un loc deosebit din oras. Revenim acum cu editia de primavara, asta pentru ca in oras au mai aparut cateva locuri demne de cel putin o ...

............................................citeste tot

Cand barurile au umor, notele de plata arata asa
 (Mar 2017)
   1.683 vizite  0 comentarii   7 like

Probabil momentul cel mai putin asteptat atunci cand iesiti la masa sau la un bar este cel in care vine nota. Vestea amuzanta de azi e ca un bar din Hunedoara a reusit sa transforme acest moment in una dintre cele mai asteptate clipe ale experientei de la ei din pub. Desi stim toti ca nu e nimic...

............................................citeste tot

Ce am invatat de la cei mai tari bucatari din serialul Chef's Table
Restograf (Mar 2017)
   1.105 vizite  0 comentarii   0 like

Chef's Table e una dintre cele mai frumoase creatii Netflix, un documentar despre unii dintre cei mai captivanti bucatari din lume. Mini-seria prezinta nu doar mancaruri si restaurante, dar si povestile unor oameni care au ajuns celebri, povestile unor oameni care realmente iubesc mancarea si care ...

............................................citeste tot

Cu ce preparate defileaza vedetele in pozele de pe Instagram
Restograf (Mar 2017)
   804 vizite  0 comentarii   0 like

Daca aruncati un ochi pe Instagram, e imposibil sa nu va intersectati cu niste poze cu mancare apetisanta. Fie ca vorbim de retete gatite acasa sau de creatiile unui restaurant, Instagram-ul e un cufar plin de poze cu preparate cat mai aranjate si dichisite. Fix pe acestea le-am cautat si noi pe ...

............................................citeste tot

Ce au mancat vedetele la gala Oscar 2017
Restograf (Feb 2017)
   585 vizite  0 comentarii   0 like

Gala Oscar are glam de la un capat la altul,  mai exact din momentul in care se paseste pe covorul rosu pana la petrecerea de dupa unde are loc si ospatul. An de an, in ultimii 23 de ani, Chef Wolfgang Puck s-a ocupat de meniul de la gala Premiilor Oscar, creand mereu preparate pe placul tuturor ...

............................................citeste tot

Reclama care a suparat comunitatea creatorilor de cafea artizanala
 (Feb 2017)
   1.011 vizite  0 comentarii   0 like

Nu e nicio surpriza faptul ca tendinta in lumea cafelei se indreapta tot catre ce inseamna artizanat, respect pentru boabele de cafea si plantatii, dar si grija pentru oamenii care muncesc sa ne aduca noua bautura magica in cesti. Ii spune "al treilea val al cafelei"(third wave coffee) si am ...

............................................citeste tot

Evenimente de Valentine's Day la restaurantele din Bucuresti
 (Feb 2017)
   2.234 vizite  0 comentarii   0 like

Marti, 14 februarie: un nou Valentine's Day, o noua ocazie de a va scoate jumatatea mai buna in oras la o cina romantica. Si, slava romantismului, exista destule evenimente in orasul asta la care puteti sa mergeti. Mai jos va prezentam cateva dintre cinele si evenimentele speciale de Valentine's ...

............................................citeste tot

Restaurante si cafenele in care puteti iesi la gustari bune cu prietenii
 (Feb 2017)
   3.697 vizite  0 comentarii   0 like

Gustarile sunt o componenta importanta a meniului unui restaurant, mai ales pentru grupurile de prieteni care vor sa iasa la o bere sau la un pahar cu vin si nu vor o cina ca la carte. Astfel, un platou cu gustari sau partea de "aperitive" e fix zona de interes pentru situatiile in care ati vrea "o...

............................................citeste tot

Cine este Salt Bae, bucatarul turc care a innebunit internetul
 (Jan 2017)
   6.746 vizite  0 comentarii   2 like

Bucatarul si proprietarul lantului de restaurante Nusr-et, Nusret Gökçe, a devenit un adevarat fenomen pe internet dupa ce a postat un clip in care sareaza o friptura. Clipul urcat pe contul sau de Instagram a strans peste 9 milioane de vizualizari in 3 saptamani, iar internetul s-a ...

............................................citeste tot

Cine este cea mai buna femeie chef din lume pe anul 2017
 (Jan 2017)
   1.035 vizite  0 comentarii   0 like

In mod surprinzator, titlul de The World’s Best Female Chef 2017 a fost castigat de o femeie dintr-o tara la care nu v-ati fi gandit nici intr-o mie de ani: Slovenia. Este vorba de talentata Ana Roš, chef la restaurantul Hiša Franko din Kobarid, Slovenia. Ea va primi titlul de The World’s...

............................................citeste tot

Primul restaurant in care toate preparatele au la baza AVOCADO
Restograf (Jan 2017)
   3.184 vizite  0 comentarii   3 like

Era doar o chestiune de timp pana cand cineva se hotara se deschida un restaurant cu preparate doar pe baza de avocado. Iar inceputul lui 2017 aduce si un candidat pentru aceasta miscare curajoasa: The Avocado Show, primul restaurant din Europa al carui intreg meniu e gandit in jurul acestui super...

............................................citeste tot

9 restaurante din Bucuresti in care te poti opri la o supa
Restograf (Jan 2017)
   7.927 vizite  0 comentarii   0 like

E sezonul supelor si al ciorbelor, momentul ala din an cand vrem sa intram intr-un loc calduros si sa ne bucuram de o supa fierbinte si aromata. Cumva e o pofta cu radacini din copilaria noastra, dar si o nevoie reala de a-i oferi corpului un cocktail de vitamine sub forma unor legume pasate sau ...

............................................citeste tot

Cele mai scumpe tipuri de branza
Restograf (Jan 2017)
   1.341 vizite  0 comentarii   -1 Dislike

Branza creeaza dependenta. Daca n-ati simtit asta pana acum sau nu v-ati dat seama, puteti sa va incredeti in specialisti, mai exact in oamenii de stiinta care au folosit Yale Food Addiction Scale si au ajuns la concluzia ca branzeturile chiar pot deveni un fel de drog. Asta pentru ca au in ...

............................................citeste tot

Jamie Oliver inchide sase restaurante din Marea Britanie, din cauza Brexit
 (Jan 2017)
   1.167 vizite  0 comentarii   2 like

Jamie Oliver intentioneaza sa inchida 6 dintre restaurantele sale cu specific italienesc din Marea Britanie. Celebrul bucatar a mentionat ca a luat aceasta decizie ca urmare a efectelor dezastruoase cauzate de #Brexit, printre care deprecierea lirei sterline ce a crescut costurile pentru ...

............................................citeste tot

  1   2  3  4  5  6
Afiseaza

Nu-i frumos sa-ti umpli carciuma cu oameni pe care nu-i poti hrani…



George Butunoiu  (Jan 2014)
14.976 Vizualizarivizualizari
26 Comentariicomentarii
4 placut 
9 displacut 

 

Coada la placinte in Piata RomanaNu stiu cum s-a facut, dar patronul moldovean de La Placinte, un moldovean de peste Prut, a fost necivilizat exact in ziua si la ora in care ne-am dus noi acolo. Era la putin timp dupa deschiderea din septembrie, pe la pranz. Restaurantul aproape plin, si dupa ce ne-am asezat noi s-au ocupat si celelalte mese libere; ba, vreo doi sau trei stateau afara, la intrare, si trageau cu ochiul sa vada cand pleaca cineva, ca sa le ia locul. Foarte bine, ne-am zis noi, iata, rar vezi ca un restaurant deschis de cateva zile sa aiba clienti care stau la coada ca sa intre. Am stat mai mult de o ora (pe ceas!) pana sa ne vina prima mancare. Bineinteles ca la fiecare intrebare primeam previzibilul raspuns « … 5 minute! ». O inghetata a venit dupa mai mult de jumatate de ora. O inghetata, deci, nu vreo placinta sau altceva ce ar fi trebuit sa fie preparat. Cu totul, o masa simpla, cu nimic special in ea, ne-a tinut pe scaunele incomode de la La Placinte aproape trei ore. Si asta la pranz, nu seara, cand se presupune ca oamenii au mai mult timp de pierdut.

Sigur, oricine stie ca intr-un restaurant, in care se fac atatea lucruri, se poate intampla oricand ceva neprevazut: nu-ti mai merge o masina, s-au terminat niste stocuri, nu a putut veni un angajat la lucru si ceilalti trebuie sa-l suplineasca si sa gaseasca solutii, s-a rupt nu stiu ce si cate si mai cate… Insa, in cazul acesta, nu mai umpli restaurantul, nu-i mai lasi pe toti sa intre, le spui ca nu-i mai poti primi pentru ca azi nu mai poti face fata, insa ca maine ii astepti cu bratele deschise, sau ii avertizezi ca o sa aiba mult de asteptat si le promiti o bomboana la safrsit, din partea casei, sau un cubulet cu zahar drept compensatie sau orice altceva care sa le arate ca e o situatie exceptionala si ca nu va fi la fel de fiecare data.

Noi am presupus ca ce ni s-a intamplat atunci La Placinte a fost pentru ca inca nu erau toate puse la punct, fiind deschisi de curand (pe 13 septembrie) si neasteptandu-se la atatia clienti sau cine stie ce alta nenorocire. Daca nu a fost asa si acela e mersul normal al lucrurilor La Placinte, atunci nu recomandam cuiva sa se duca acolo decat daca isi ia o zi de concediu pentru asta.

In rest, La Placinte pare un restaurant serios. L-au pus la parterul unei cladiri noi de birouri din Piata Romana, e luminos, amenajat dupa obiceiurile moldovenesti, cu un amestec de traditional si modern, cu mese mici si bancute de lemn, incomode, cu decoruri cu tot felul de insemne nationale.

Meniul de La Placinte e din bucataria basarabeana, pentru ca patronul e din Moldova de dincolo de Prut si am auzit ca are un restaurant similar, sau chiar mai multe, la Chisinau. Coada la placinte in Piata RomanaMancarea e destul de buna, mai ales felurile care nu par aduse de la Metro, cum ar fi niste coltunasi mici umpluti cu carne (pelmeni, cred ca le spune) despre care bag mana in foc ca erau adusi de undeva de la supermarket, atat de perfect simetrici erau, ca nici cu sublerul nu ai fi putut gasi vreo diferenta intre unul si altul. Si au mai fost cateva lucruri despre care as baga si cealalta mana in foc, in egala masura: o placinta cu branza cu foi subtiri si altele… Daca luati vreo friptura, ar fi bine sa veniti cu un cutit de carne in buzunar, pentru ca de La Placinte nu veti primi unul.

Preturile sunt rezonabile La Placinte, nu stiu daca vor ramane asa in continuare, mai ales ca le vine multa lume. Serviciul ar fi primit o nota mult mai mare daca nu ne-ar fi lasat sa asteptam atat de mult. Sigur, problemele erau prin bucatarie, fara indoiala, nu la chelnerite – pentru ca am vazut numai fete – insa tot serviciu e si acela, la urma urmei.

Una peste alta, La Placinte e un restaurant moldovenesc in care se mananca bine, sper sa-si fi rezolvat intre timp problemele si sa enerveze pe cat mai putina lume.

(pozele lui amrodel si a lui ChrissieCool de pe www.deviantart.com)


E folositor? Da-i SHARE!

Tu ce parere ai?







Am fost “La placinte” de la Unirii -Bd.IC Bratianu-si la fel ca ceilalti am ramas dezamagita. Placintele sunt gen Forneti, de exemplu învârtita cu dovleac e oribila-dovleacul era crud(scrâșnea in gură) fără zahar sau scortisoara, zaharul era presarat deasupra, nu le-am putut manca.

Reply

O experienta fff neplacuta ieri in La Placinte AFI. Am comandat 2 ciorbe. Am primit doar una. Nici pana acum nu stim de ce. Am primit palinca calda si vinul rece … in acelasi timp. Pana am jauns la vin acesta era cald deja. Rose cald ! Apoi a venit felul doi. Cartofii cu branza erau reci. I- am refuzat din acest motiv. au fost reincalziti rapid la microunde si returnati. Mamaliga beton de rece. Costita de porc si reincalzita. Si un chelner care ne- a tot repetata ca este prim lui zi acolo. Din pacate era “aruncat” pe un post fara a fi pregatit inainte. In concluzie o experienta total neplacuta. Noi sigur nu mai revenim acolo. Comandam si mancam casa.

Reply
Va Recomand sa Evitati Localurile Astea May 8, 2015 at 6:26 am

Slabut rau de tot, este o alta afacere cu semipreparate/semifabricate de fapt e un fel de Fornetti mai scump.

Reply

@bucatar de meserie,poti sa imi dai mai multe detalii?Am fost chemata la interviu vineri..tips se face?Salariu?

Reply

Cele mai bune rabdari le gasesti la moldovenii astia.
Unde va grabiti asa de tare?! … asteptat + mancat + platit in 3 – 4 ore este foarte bine, desi in unele cazuri, cu un mic efort din partea localului, ai putea prinde si masa urmatoare.
Asta inseamna traditional moldovenesc, nu asta cautati acolo?! … mai intai au deschis, iar apoi si-au dat seama ca le trebuie aprovizionare si personal suficient … daca pentru voi timpul inseamna bani, dati fuguta la capitalisti, nu la placintarii cei vestiti, ce isi vor aminti zambind ce de clienti aveau candva, care mai si plateau.
Astazi eu nu m-am numarat printre contribuabilii locatiei de la AFI … am avut dorinta, dar ospatarii m-au evitat cu dibacie pret de peste 30 min.
Dupa efectuarea unui calcul capitalist, probabilistica mi-a spus ca va mai dura inca atat pana dam comanda, iar apoi vom deveni captivi intr-o lume unde nu exista ceas, timp … asa ca am renuntat la momentul oportun, ramanand doar cu uitatul dupa chelneri, batut cu degetele in masa, navigat pe net si cam ce mai face omul sa mai treaca timpul … pe banii lui.
Inchei prin a recomanda cu drag acest local celor ce vor un raport pret / timp stat la masa foarte bun, celor ce vor sa fie surprinsi de ceea ce li se serveste, pentru ca au si uitat ce au comandat, celor ce tocmai au mancat si li se va face foame peste ore bune, celor ce vor sa stea gratis la caldurica, cu internet, fara sa fie in pericol de a consuma ceva si ar mai fi de scris, dar pentru mine timpul conteaza, si deja am risipit cam mult pentru … NIMIC.

Reply

Cand veniti cu odraslele la restaurant, nu le mai lasati sa alerge si sa urle peste tot. Pe mine unul ma deranjeaza. Educati-va naibii copii, nu mai fiti carpe de parinti. Plus, nu inteleg de ce ti-ai aduce copilul intr-un bar plin de fum?

Reply

Am incercat astazi sa comand la ora 11.30 (adica cand se fac comenzile pentru pranz de obicei), intai telefonic, apoi pe site. Problema e ca dupa jumatate de ora de apeluri in sir, nu am primit niciun raspuns (suna ori ocupat, ori in gol). Desigur, asta nu ar fi fost o problema, daca as fi putut sa dau comanda online, dar din cine stie ce motiv tehnic de ei stiut, nu functiona butonul “In cos”…asa ca am pierdut in total cam o ora aiurea si am ramas si fara mancare. Nu meritati deloc faima din jurul numelui!

Reply

Nu e vorba de obiectivitate aici, tocmai ca trebuie sa fii un pic subiectiv si sa-ti expui experienta personala culinara…vad ca si altii au votat negativ. Eu am fost in fuga acolo, in pauza de masa- 45 de min si n-am putut sa ma infrupt cu nimic. Am luat doar un ceai si m-am uitat la lume. E chestie de management…Poate ar merge comadata acasa.

Reply

Am fost la Placintele de pe Stefan Cel Mare. Nimic deosebit.

Muzica: doar de peste Prut, poate fi placuta pana la momentul Anastasia Lazariuc, care e chiar prea mult pentru urechile mele incercate.

Ambientul: motive traditionale, arata putin a atelier de tamplarie, dar e ok. Din cauza padurii de lemn vopsit dinauntru, mirosul atunci cand am intrat mi s-a parut greu de suportat. De apreciat insa ca inauntru nu se fumeaza.

Serviciul: o chelnerita amabila, timp de asteptare cam 20 de minute pentru primul fel de mancare, inca vreo 15 pentru felul doi. In media din Bucuresti pentru un restaurant aglomerat (fara cele cateva exceptii, desigur).

Meniul: Diversificat, apetisant. Un mare minus pentru berile doar la 0.33 sau 0.30 L. Imi place sa am de ales intre a comanda doua beri mici sau una mare – iar berea la 0.33 mi se pare o inventie meschina.

Mancarea: intre banala si dezamagitoare. Aveam asteptari mari, dar nu am fost dat pe spate de absolut nimic din felurile comandate. Am luat o salata de muraturi care nu erau absolut deloc acre – si nu exista nici oliviera pe masa. Carnatii traditionali (probabil din comert, dupa aspect) au venit insotiti de niste chipsuri de cartof reci si destul de uleioase (vreo doua bucati doar manjite de ulei, dar crude). Total fail. Placinta cu varza acra avea inauntru varza care: ati ghicit, nu era deloc acra. Era doar o amarata de varza calita. Coltunasii cu smantana si ciuperci au fost absolut uitabili, iar umplutura lor era dovada clara ca sunt cumparati, nu facuti (textura foarte fina si fara gust, specifica tocatoarelor industriale si refrigerarii pe termen lung).

Preturi: Ok, am lasat 200 RON pentru 5 persoane, mancare si beri (cate una de caciula).

Pe scurt, un fel de La Mama cu mancare moldoveneasca, mergeti cu asteptari reduse – desi s-ar putea sa aveti mult de asteptat.

Reply

    Domnule Mihai as spune ca sunteti un misogin,care nu poate savura bucate traditionale. Sunteti invatati doar cu fastfood-uri(covrigi,pizza) care totul e “proaspat”!!!Scuze dar “Bitch Please”!!!
    Oare intr-un restaurant mincarea ti se pregateste in 5 minute??!! in concluzie: esti expert in a birfi!!!

    Reply
bucatar de meserie November 23, 2014 at 2:55 am

Hai sa dau o mica bomba, 90% din toata mancarea de la placinte, este semi-fabricata si inghetata! Bucatarii doar incalzesc sau baga la cuptor! Salarile sunt la teapa, angajati scarbiti de prea multi sefi care se bat in pene, + muulte alte nereguli! PS: daca iti este cu adevarat foame, eu personal, recomand Forneti, KFC sau McDonald! Oricum in aceasta bucatarie se foloseste knor si delikt

Reply

Cu parere de rau trebuie sa spun ca se asteapta nepermis de mult la acest restaurant, iar chelnerii care stau degeaba in acest timp sunt pur si simplu revoltatori. Sigur problema e la bucatarie.
Am asteptat mult si pt placinta, si pentru o limonada.

Reply

3 septembrie 2014 : Comanda facuta la ora 19.50 in locatia din Stefan cel Mare, adusa la 21.35. Ospatarul, dupa o ora de asteptare, ne sugera sa renuntam, pentru ca “ne intelege foarte bine”. Un alt ospatar a varsat o halba pe el si radea singur. In spatele restaurantului, personalul sta la pauza de tigari ( cate 3-4 persoane, permanent). Nu inteleg : e bucataria subdimensionata ? E personalul neinstruit ?

Reply

Pentru necunoscatori: pelimenii si coltunasii se pot face cu niste forme speciale, din care pot iesi toti perfect simetrici, chiar daca ii faci acasa. ( forma da posibilitatea de a realiza si 20 pelimeni o data).

Reply

La Placinte sau la pomul laudat!
De cum am intrat pe usa, acest restaurant mi-a amintit de McDonald’s-ul de la Unirii; acelasi stil industrial, diferenta o fac ornamentele de pe pereti.
Era in prima parte a zilei, destul de multi clienti, iar muzica ce bazaia pe fundal nu ajuta cu nimic; si nu ca as avea ceva de reprosat acelui stil muzical, doar ca nu se potrivea cu atmosfera generala a acelui moment si dupa parerea mea nici cu localul.
Am avut intentia sa comandam anumite placinte dar ni s-a spus ca nu le au, desi in scurt timp le-am vazut la masa clientilor vecini. Noi am fost sfatuiti politicos sa optam pentru asa-numitele ‘placinte domnesti’, sfat pe care l-am acceptat cu multa ingaduinta. Am asteptat muuuuuuuuult aceste placinte…. noi impreuna cu cei doi copii (normali) de varste prescolare care s-au plictisit si au inceput sa alerge prin restaurant. Cand – in sfarsit! – multasteptatele placinte s-au aratat am fost dezamagiti sa descoperim in farfurii produsele gustoase, dar “din plastic” de care ne ferim atat si pe care (daca ni le-am dori) le-am putea cumpara de la chioscul din coltul strazii fara atatea pretentii si batai de cap; aici erau prezentate altfel, ce-i drept.
Dupa ce am achitat nota impreuna cu bacsisul de 10%, si chiar inainte de plecare, o domnisoara ospatarita foarte intepata a venit si ne-a atras atentia asupra copiilor spunandu-ne sa-i potolim pentru ca fac prea multa galagie si deranjeaza toti clientii. Am fi avut replica pentru acea domnisoara, dar daca tot ne supusesem fara comentarii tratamentului aplicat pana atunci, nu era sa ne inecam la mal…
Nu m-a suparat fatul ca mi s-a atras atentia asupra copiilor, ci modul in care s-a facut. De calitatea serviciilor nu mai vorbesc….

PS: Cred ca un astfel de restaurant ar trebui sa aiba scris mare pe usa: “ACCESUL CU COPII INTERZIS!”

Reply

    Prietene…eu can ma duc la un restaurant ,prefer sa mananc linistit,nu sa-i aud pe copii tipand si oracaind.Nu sunt obligat sa ascult tipetele uni copil,al carui parinte este total incompetent.

    Reply

La Placinte sau la pomul laudat!
De cum am intrat pe usa, acest restaurant mi-a amintit de McDonald’s-ul de la Unirii; acelasi stil industrial, diferenta o fac ornamentele de pe pereti.
Era in prima parte a zilei, destul de multi clienti, iar muzica ce bazaia pe fundal nu ajuta cu nimic; si nu ca as avea ceva de reprosat acelui stil muzical, doar ca nu se potrivea cu atmosfera generala a acelui moment si dupa parerea mea nici cu localul.
Am avut intentia sa comandam anumite placinte dar ni s-a spus ca nu le au, desi in scurt timp le-am vazut la masa clientilor vecini. Noi am fost sfatuiti politicos sa optam pentru asa-numitele ‘placinte domnesti’, sfat pe care l-am acceptat cu multa ingaduinta. Am asteptat muuuuuuuuult aceste placinte…. noi impreuna cu cei doi copii (normali) de varste prescolare care s-au plictisit si au inceput sa alerge prin restaurant. Cand – in sfarsit! – multasteptatele placinte s-au aratat am fost dezamagiti sa descoperim in farfurii produsele gustoase, dar “din plastic” de care ne ferim atat si pe care (daca ni le-am dori) le-am putea cumpara de la chioscul din coltul strazii fara atatea pretentii si batai de cap; aici erau prezentate altfel, ce-i drept.
Dupa ce am achitat nota impreuna cu bacsisul de 10%, si chiar inainte de plecare, o domnisoara ospatarita foarte intepata a venit si ne-a atras atentia asupra copiilor spunandu-ne sa-i potolim pentru ca fac prea multa galagie si deranjeaza toti clientii. Am fi avut replica pentru acea domnisoara, dar daca tot ne supusesem fara comentarii tratamentului aplicat pana atunci, nu era sa ne inecam la mal…
Nu m-a suparat fatul ca mi s-a atras atentia asupra copiilor, ci modul in care s-a facut. De calitatea serviciilor nu mai vorbesc….

PS: Cred ca un astfel de restaurant ar trebui sa aiba scris mare pe usa: “ACCESL CU COPII INTERZIS!”

Reply

    Ioana…cred ca exagerezi un pic….Muzica e perfect potrivita acelui local, amenajat rustic, ceea ce pune si mai tare accentul pe traditiile din zona Basarabiei si se potriveste perfect cu decorul restaurantului si mancarea din meniu.
    Legat de placintele pe care ai vrut sa le comanzi si ei ti-au spus ca nu le au iar tu le-ai vazut la alti clienti, probabil ca se terminase stocul de acel produs/aliment (branza, carne, dovleac, sau mai stiu eu ce)….iar cand ti-au adus “placintele domnesti” n-ai fost multumita de gust….”din plastic” eu n-am auzit :), probabil te referi la un gust artificial, nenatural, cu multe “E”uri…eu tind sa cred ca nu e asa, pt.ca daca ar fi dupa cum presupui tu (ca sunt asemeni celor vandute la chioscul de la coltul strazii)nu ai mai fi asteptat atat de “muuuuult”.
    Iar o ultima referire o fac la cea legata de copii…spui ca chelnerita ti-a atras atentia ca ei faceau galagie si deranjau pe ceilalti clienti….aici e vina ta ca parinte, trebuia sa stii sa-i inveti cum sa se poarte civilizat in public….inteleg ca s-au plictisit si ca sunt prescolari dar totusi nu-i o scuza…nu degeaba se mentioneaza cei “7 ani de acasa”….altfel puteai sa-i duci la Mc Donalds unde au spatii special amenajate pt copii, si puteau sa faca galagie pana nu mai puteau, dar aici e totusi un restaurant (au mancare gatita), nu un fast food.
    Eu personal am mancat aici si sunt foarte multumita de mancarurile comandate (parjoale moldovenesti, tavalita cu carne de porc si smantana si caciula lui guguluta–un desert exceptional!)….si chiar m-am bucurat ca exista un astfel de restaurant in Bucuresti. Recomand cu drag!

    Reply

      Ela, cred că erai chelnerița buclucașă. Eu nu am copii, deci nu fac pe avocatul diavolului, însă și eu am așteptat foarte mult acolo fără să fie vreun membru al personalului măcar puțin empatic. Dacă mie îmi venea să alerg pe mese, nu printre, îmi imaginez cum s-o fi simțit bieții copii… Pentru că lucrurile au arătat cam așa. După ce am așteptat înauntru cam 10 minute și toți chelnerii se uitau urât la mine că le stau în drum, am vorbit cu o duduie și i-am zis că am să aștept afară să se elibereze o masă pentru mine și încă cineva care nu a ajuns și să mă anunțe. Normal că nu m-a anunțat, normal că, în timpul ăsta au intrat 3 persoane și sub ochii mei au adăugat un scaun la o masa cu 2. Asta s-a întâmplat aseară, și cred că toată lumea și-a dat seama că nu a fost chiar cald…Am mai așteptat, totuși, dat fiind că însoțitorul meu a mai întârziat. Calculul arată cam așa, am așteptat 30 de minute să pot lua loc iar pentru mâncare cam 45. Să nu vă imaginați că asta se întâmplă pentru că sunt mulți oameni. Locul este micuț și foarte multe persoane păreau că așteaptă să mănânce ceva. Așa că un flux mai mare ar fi gestionabil dacă s-ar reduce timpul de așteptare la fiecare masă. Eu nu aveam chef să stau acolo la taclale , nu e cel mai comod loc din lume. Îmi era foame, mi s-a părut haios locul și aș fi vrut să termin cu toate astea în limite rezonabile. Prețurile au fost normale, însă mâncarea nu e ieșită din comun, deși mi-am dorit asta foarte tare. Poate că pare așa multor oameni din cauza faptului că orice pare mai bun după ce ai așteptat o groază. Sau poate nu au alt termen de comparație decât patiseriile de la colț. Eu, mama, bunica ne descurcăm să facem plăcinte mai bune de-atât, de supă cremă nici nu mai vorbesc. Cred că asta e problema tuturor când nu sunt chiar încântați de restaurantul în care au fost, anume că, de cele mai multe ori, mănânci mai prost, mai scump și mai…greu decât acasă. Însă, cel mai probabil, lucrurile nu se vor schimba. Afacere cu suflet nu există nici pentru patroni, nici pentru angajați.

      Reply

Amplasarea restaurantului nu este prea buna, dat fiind traficul aglomerat de pe bd. Dacia si lipsa locurilor de parcare in zona…la pranz toate mesele sunt in mare parte ocupate sau rezervate, astfel k e foarte greu sa vii cu cineva fara o rezervare din timp..la fel, am observat in timpul meu de asteptare de 2 ore (!) ca clientii care fac comanda pentru acasa sunt tratati cu prioritate – personal am asteptat 4 placinte o ora la masa, iar o persoana care a intrat in acelasi timp cu mine a plecat dupa 40 minute cu 2 sacose de placinte :)iar pentru o banala supa crema m-a facut sa astept 20 minute…sper sa deschida si alte locatii unde sa-si trateze clientii cu mai multa seriozitate.

Reply

cred ca oamenii nu erau pregatiti pt un asa nr mare de clienti…dar cu putina organizare s-ar putea sa faca teaba buna…si cu multa implicare din partea tuturor…de la patron,bucatar-sef…imi pare rau ca nu pot sa ajung acolo…in rest respect pt munca tuturor…e a naibii de grea bucatareala asta..

Reply

Daca dorit sa mancati o placinta delicioasa insotita de un vin moldovenesc ar fi bine sa incercati sa va opriti la acest restaurant. Se asteapata in adevar 20-30 de minute pentru placinte asa ca trebuie sa va inarmati cu un aperitiv :).
Placinta cu varza acra, dovleac sau brinza sunt cred eu printre cele pe care ar trebui sa le incercati.

Reply

Daca ai rabdare circa 90 min poti avea sansa ca aici sa mananci bine. La ora pranzului cred ca durata medie de asteptare e de 120 min, aspect verificat personal si sesizat de altfel in comentarii la mai multe recenzii sau pe diverse forumuri. Desi mancarea e apreciata per total experienta parca te lasa usor rece in final. Poate in timp lucrurile se vor regla desi acest haos organizat pare sa defineasca acest business marcat de un paradox de cum ii treci pragul – un concept rustic intr-un office building.

Reply

Am mancat La Placinte si placintele mi-au placut mult (am incercat multe sortimente – cea cu varza m-a impresionat, chiar daca sunt reticent la varza). Compotul este facut acolo si este bunicel. Ceea ce a fost putin deranjant a tinut de modul de organizare in restaurant. Initial am sunat sa fac rezervare si mi-au spus ca nu se fac rezervari, ca trebuie sa vin la restaurant. Cand am ajuns la restaurant, decis sa astept o masa libera, am vazut mai multe mese rezervate. Am intrebat de ce s-a ajuns in situatia asta si chelnerii nu prea au stiut ce sa raspunda. Da, au o problema cu aglomeratia si rezervarile dar daca esti dispus sa astepti, in cca 20-25 minute poti gasi cu siguranta o masa libera.

Reply

    20-25 de min.asteptarea,nu,cu siguranta ca nu!Ar fi fost ok,dar am asteptat 20de min.sa ne aduca un meniu,dupa alte 70 l-am tras de maneca sa ne preia comanda,si…atat!Atat,ptr.ca ne-a adus la cunostinta ca dureaza alte minim 45 de min.sa ne aduca comanda.Cum deja eram nervosi si riscam o indigestie,si pe buna dreptate am crezut ca cele 45 de min. nu se stie in cate se transforma,ne-am lasat pagubasi.Asta e,dar o sa mai incercam,si o sa va tin la curent…Nu inteleg de ce este o asa proasta organizare,jalnic!

    Reply

stimate domn Butunoiu cu mare regret constat ca nici dumneata nu esti obiectiv in cronicile pe care le faci la restograf, mare dezamagire….va sugerez sa mai faceti o vizita… si sa masurati cu aceeasi masura pe care o folositi la restaurantele recomandate…oare toti clientii de la La placinte sunt orbi si fara gust…la propriu…

Reply

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.


one + = 6