O insula parasita a devenit raiul gurmanzilor

1 octombrie 2015 | Locuri cool

O insula parasita din portul orasului Copenhaga a devenit raiul tuturor iubitorilor de mancare buna vanduta de la diverse gherete amenajate artistic. Paper Island din Copenhaga a devenit epicentrul street food-ului si asta dupa ce insula parea sa fie abandonata pe termen nedefinit.

Copenhagen Street Food
Copenhagen Street Food

Paper Island are o pozitie privilegiata, oferind privelisti frumoase asupra teatrului si a operei din capitala Danemarcii. Aici a existat pana de curand un mare depozit de hartie, care se ocupa cu aprovizionarea Asociatiei Presei Daneze. Cand proprietarii au decis sa plece de pe insula, guvernul a avut o idee nastrusnica, zicem noi. Au vrut sa faca un experiment urban si sa cheme diversi artisti si creativi care sa transforme locul asa cum vor ei, avand acest spatiu de joaca disponibil pana in 2018.

Conceptul creativilor a fost unul simplu: sa creeze aici o piata dedicata restaurantelor mobile de tot felul, de la omul cu rulota de tacos pana la doamna care sa gateasca preparate daneze din produse locale, organice. Paper Island a devenit mecca street food-ului, un adevarat punct de desfacere pentru toti cei care au o minima pricepere la gatit, dar si pentru chefi consacrati.

Containerele au devenit case pentru vanzatorii de bucate, paletii au devenit mese si scaune iar Paper Island s-a transformat intr-o destinatie culinara must visit. Insula numara 35 de spatii dedicate, restaurante mobile cu diverse specificuri si produse pentru cele mai variate gusturi: burgeri, beri artizanale, cheesecakes, salate, mancare indiana, produse din peste si multe multe altele. Le gasiti pe toate aici.

Cat de bine ar arata un astfel de loc si in Bucuresti pe spatiul unei fabrici parasite, a unei cladiri dezafectate care nu face decat sa reprezinte un pericol pentru trecatori? Nu ziceti ca o piata a restaurantelor mobile ar fi o atractie culinara foarte tare pentru Bucuresti?

Cum arata raiul street food-ului vedeti si in pozele de mai jos:

sursa imagini: Facebook Copenhagen Street Food

Mai multe detalii despre acest loc.