Toate articolele (770 articole)

Sushilize
 (Jul 2017)
   1.403 vizite  0 comentarii   0 like

  Sushilize, cel mai nou concept de petrecere din oraș, revine pe Floreasca 55! Începând cu 27 iulie, în fiecare joi, de la ora 19:30, cei de la Chefs Experience te invită din nou să sushializezi! ;) Ce înseamnă asta? Pe scurt, atunci când iubitorii bucătariei ...

............................................citeste tot

Desertul verii: Melon Glace!
 (Jul 2017)
   911 vizite  0 comentarii   0 like

Dacă îți plac dulciurile, noul desert de vară de la Chefs Experience va deveni preferatul tău...încă de la prima linguriță! Restaurantul de pe Calea Floreasca nr. 55 ne surprinde din nou, cu un desert savuros și răcoritor, ideal pentru zilele toride: Melon Glace cu înghețată VEGAN...

............................................citeste tot

Garden party la tine acasă!
 (Jun 2017)
   1.464 vizite  0 comentarii   0 like

Ce poate fi mai potrivit în această perioadă a anului decât o petrecere în grădină, în aer liber alături de familie, prieteni sau colegi, una în care sa te bucuri de natură și de ultimele noutăți în materie de distracție? Imaginează-ți: Tu petreci, iar o echipa de profesioniș...

............................................citeste tot

Ce poti face sambata in Bucuresti?
 (Jun 2017)
   1.946 vizite  1 comentarii   1 like

Vara aceasta, SAMBATA se petrece la Chefs Experience la - Saturday Scoici vs Burgeri -  alaturi de prieteni si familie. Restaurantul de pe Calea Floreasca 55 a gasit ingredientele perfecte pentru a face dintr-o zi de weekend una memorabila. Cei care le vor trece pragul, pe parcursul intregii ...

............................................citeste tot

Summer treats
 (Jun 2017)
   693 vizite  0 comentarii   0 like

Vremea calduroasa vine cu pofta de inghetata, frozen drinks si vin roze! Probabil va amintiti de Burger si Scoici, restaurantul din Centrul Istroic care face furori de cateva luni in randul gurmanzilor si pofticiosilor de Burgeri savurosi si Scoici proaspete aduse de la Marea Neagra, gatite dupa ...

............................................citeste tot

Cele mai racoritoare frappe-uri pentru zilele toride de vara!
 (Jun 2017)
   796 vizite  0 comentarii   0 like

Ce faci cand ai bea o cafea pe terasa, insa afara sunt peste 25-30 grade? Optezi pentru un frappe, bineinteles! Dar parca ar merge foarte bine si ceva dulce langa...sau si mai bine... chiar in interior! Pe Floreasca la nr 55 gasesti cea mai racoritoare si delicioasa combinatie, ideala pentru ...

............................................citeste tot

Vine vara ...cu ce deserturi ne rasfatam?
 (May 2017)
   738 vizite  0 comentarii   0 like

Deserturile de vara trebuie sa indeplineasca cateva conditii: sa fie usoare, racoritoare, delicioase si daca se poate sa contina si ceva fructe proaspete, de sezon. Restaurantele s-au adaptat repede si au trecut deja la meniurile de sezon. Unul dintre restaurantele care si-a schimbat recent ...

............................................citeste tot

Ti-e dor de vacanta si de Grecia? Pana pleci, te poti bucura de experienta greceasca chiar in Bucuresti!
 (May 2017)
   1.715 vizite  0 comentarii   1 like

Grecia are o bucatarie cu traditie inradacinata in istorie si influentata timp de secole de culturile vecine din Turcia, Orientul Mijlociu si Balcani. Preferinta grecilor pentru o viata imbelsugata si dragostea pentru mancaruri simple, bine condimentate, sunt reflectate in modul in care ei prepara ...

............................................citeste tot

Schimbari fresh, sanatoase si colorate in meniurile restaurantelor din Bucuresti
 (May 2017)
   928 vizite  0 comentarii   0 like

Vara vine nu doar cu grade mai multe in termometre, ci si cu schimbari fresh, sanatoase si colorate in meniurile restaurantelor din Bucuresti.   Chefs Experience este unul dintre restaurantele care vine cu noutati in meniu, dar care pastreaza si preparate deja bine cunoscute celor care i-...

............................................citeste tot

Cele mai frumoase restaurante din București
 (Apr 2017)
   3.706 vizite  0 comentarii   1 like

Continuam sa enumeram cele mai frumoase restaurante din Bucuresti, liste pe care sa le salvati si pe care sa le consultati ori de cate ori vreti sa mergeti intr-un loc deosebit din oras. Am adaugat restaurantele si bistro-urile cu aer văratic, locuri cu lumina calda si cu multe elemente ...

............................................citeste tot

Draga Mama, anul acesta pregatesc eu masa de Paste!
 (Apr 2017)
   698 vizite  0 comentarii   0 like

Aluat, dospit, crema, faina, sarmale, drob, friptura….parca o auzi pe mama cum pregateste mancarea pentru masa de Sarbatori, iar tu ai vrea sa petreca timpul cu voi. Suprinde-o si fa-i cadou timp alaturi de familie, fiindca anul acesta de Paste, Manacarea de Acasa iti pregateste nelipsitele ...

............................................citeste tot

Cele mai frumoase restaurante din Bucuresti - editia de primavara
Restograf (Mar 2017)
   10.360 vizite  0 comentarii   0 like

Continuam sa enumeram cele mai frumoase restaurante din Bucuresti, liste pe care sa le salvati si pe care sa le consultati ori de cate ori vreti sa mergeti intr-un loc deosebit din oras. Revenim acum cu editia de primavara, asta pentru ca in oras au mai aparut cateva locuri demne de cel putin o ...

............................................citeste tot

Cand barurile au umor, notele de plata arata asa
 (Mar 2017)
   1.481 vizite  0 comentarii   7 like

Probabil momentul cel mai putin asteptat atunci cand iesiti la masa sau la un bar este cel in care vine nota. Vestea amuzanta de azi e ca un bar din Hunedoara a reusit sa transforme acest moment in una dintre cele mai asteptate clipe ale experientei de la ei din pub. Desi stim toti ca nu e nimic...

............................................citeste tot

Ce am invatat de la cei mai tari bucatari din serialul Chef's Table
Restograf (Mar 2017)
   954 vizite  0 comentarii   0 like

Chef's Table e una dintre cele mai frumoase creatii Netflix, un documentar despre unii dintre cei mai captivanti bucatari din lume. Mini-seria prezinta nu doar mancaruri si restaurante, dar si povestile unor oameni care au ajuns celebri, povestile unor oameni care realmente iubesc mancarea si care ...

............................................citeste tot

Cu ce preparate defileaza vedetele in pozele de pe Instagram
Restograf (Mar 2017)
   669 vizite  0 comentarii   0 like

Daca aruncati un ochi pe Instagram, e imposibil sa nu va intersectati cu niste poze cu mancare apetisanta. Fie ca vorbim de retete gatite acasa sau de creatiile unui restaurant, Instagram-ul e un cufar plin de poze cu preparate cat mai aranjate si dichisite. Fix pe acestea le-am cautat si noi pe ...

............................................citeste tot

Ce au mancat vedetele la gala Oscar 2017
Restograf (Feb 2017)
   499 vizite  0 comentarii   0 like

Gala Oscar are glam de la un capat la altul,  mai exact din momentul in care se paseste pe covorul rosu pana la petrecerea de dupa unde are loc si ospatul. An de an, in ultimii 23 de ani, Chef Wolfgang Puck s-a ocupat de meniul de la gala Premiilor Oscar, creand mereu preparate pe placul tuturor ...

............................................citeste tot

Reclama care a suparat comunitatea creatorilor de cafea artizanala
 (Feb 2017)
   890 vizite  0 comentarii   0 like

Nu e nicio surpriza faptul ca tendinta in lumea cafelei se indreapta tot catre ce inseamna artizanat, respect pentru boabele de cafea si plantatii, dar si grija pentru oamenii care muncesc sa ne aduca noua bautura magica in cesti. Ii spune "al treilea val al cafelei"(third wave coffee) si am ...

............................................citeste tot

Evenimente de Valentine's Day la restaurantele din Bucuresti
 (Feb 2017)
   2.113 vizite  0 comentarii   0 like

Marti, 14 februarie: un nou Valentine's Day, o noua ocazie de a va scoate jumatatea mai buna in oras la o cina romantica. Si, slava romantismului, exista destule evenimente in orasul asta la care puteti sa mergeti. Mai jos va prezentam cateva dintre cinele si evenimentele speciale de Valentine's ...

............................................citeste tot

Restaurante si cafenele in care puteti iesi la gustari bune cu prietenii
 (Feb 2017)
   3.359 vizite  0 comentarii   0 like

Gustarile sunt o componenta importanta a meniului unui restaurant, mai ales pentru grupurile de prieteni care vor sa iasa la o bere sau la un pahar cu vin si nu vor o cina ca la carte. Astfel, un platou cu gustari sau partea de "aperitive" e fix zona de interes pentru situatiile in care ati vrea "o...

............................................citeste tot

Cine este Salt Bae, bucatarul turc care a innebunit internetul
 (Jan 2017)
   4.667 vizite  0 comentarii   2 like

Bucatarul si proprietarul lantului de restaurante Nusr-et, Nusret Gökçe, a devenit un adevarat fenomen pe internet dupa ce a postat un clip in care sareaza o friptura. Clipul urcat pe contul sau de Instagram a strans peste 9 milioane de vizualizari in 3 saptamani, iar internetul s-a ...

............................................citeste tot

Cine este cea mai buna femeie chef din lume pe anul 2017
 (Jan 2017)
   914 vizite  0 comentarii   0 like

In mod surprinzator, titlul de The World’s Best Female Chef 2017 a fost castigat de o femeie dintr-o tara la care nu v-ati fi gandit nici intr-o mie de ani: Slovenia. Este vorba de talentata Ana Roš, chef la restaurantul Hiša Franko din Kobarid, Slovenia. Ea va primi titlul de The World’s...

............................................citeste tot

Primul restaurant in care toate preparatele au la baza AVOCADO
Restograf (Jan 2017)
   2.073 vizite  0 comentarii   3 like

Era doar o chestiune de timp pana cand cineva se hotara se deschida un restaurant cu preparate doar pe baza de avocado. Iar inceputul lui 2017 aduce si un candidat pentru aceasta miscare curajoasa: The Avocado Show, primul restaurant din Europa al carui intreg meniu e gandit in jurul acestui super...

............................................citeste tot

9 restaurante din Bucuresti in care te poti opri la o supa
Restograf (Jan 2017)
   5.825 vizite  0 comentarii   0 like

E sezonul supelor si al ciorbelor, momentul ala din an cand vrem sa intram intr-un loc calduros si sa ne bucuram de o supa fierbinte si aromata. Cumva e o pofta cu radacini din copilaria noastra, dar si o nevoie reala de a-i oferi corpului un cocktail de vitamine sub forma unor legume pasate sau ...

............................................citeste tot

Cele mai scumpe tipuri de branza
Restograf (Jan 2017)
   1.028 vizite  0 comentarii   -1 Dislike

Branza creeaza dependenta. Daca n-ati simtit asta pana acum sau nu v-ati dat seama, puteti sa va incredeti in specialisti, mai exact in oamenii de stiinta care au folosit Yale Food Addiction Scale si au ajuns la concluzia ca branzeturile chiar pot deveni un fel de drog. Asta pentru ca au in ...

............................................citeste tot

Jamie Oliver inchide sase restaurante din Marea Britanie, din cauza Brexit
 (Jan 2017)
   1.025 vizite  0 comentarii   2 like

Jamie Oliver intentioneaza sa inchida 6 dintre restaurantele sale cu specific italienesc din Marea Britanie. Celebrul bucatar a mentionat ca a luat aceasta decizie ca urmare a efectelor dezastruoase cauzate de #Brexit, printre care deprecierea lirei sterline ce a crescut costurile pentru ...

............................................citeste tot

  1   2  3  4  5  6
Afiseaza

O taverna de peste in care nu am primit nimc foarte bun de mancare



George Butunoiu  (Dec 2014)
2.847 Vizualizarivizualizari
2 Comentariicomentarii
3 placut 
0 displacut 

 

Taverna Racilor - restaurant pescaresc parcul Herastrau BucurestiTaverna Racilor din Herastrau e a doua terasa cu acest nume, deschisa dupa succesul aiuritor al primeia, Taverna Racilor de pe Buzesti, un (fel de) restaurant despre care am scris dupa ce m-am intors foarte indispus de acolo. Eu mananc mult peste si tot altceva care e facut din el, insa acolo nu am nimerit nimic bun.

Aceasta Taverna a Racilor de pe lac e mult mai mare decat “vagonul” de pe Buzesti, insa e construita in acelasi stil, de constructie usoara, de vara, sau aparent usoara, din lemn pe schelet metalic, probabil, care poate sa fie asamblata si ridicata foarte repede, in functie de necesitati, si chiar mutata de colo-colo. Nu am fost atent, dar s-ar putea sa fie chiar o constructie plutitoare, pusa pe lac. Si au si o terasa destul de mare, si aceasta, pe malul Herastraului, dincolo de aleea pietonala. Taverna Racilor e pe partea cu bulevardul Aviatorilor, vizavi de lacul Bordei, intr-un peisaj de exceptie, cu copaci, lac si parc, o combinatie foarte apreciata de catre bucuresteni. Inauntru e destul de auster, gen cabina de vapor, cu mobilier simplu. Probabil ca asta si atrage, in buna parte, stiind ca bucurestenii se dau in vant dupa locurile ai aranjamentele neconventionale, carora le atribuie o “spiritualitate” neconditionata.

Nu mi-am dat seama daca meniul de la Taverna Racilor din Herastrau e acelasi cu cel de la Taverna Racilor din Buzesti. Insa, la fel ca si dincolo, nu am reusit sa gasesc mai nimic bun din ce mi-au adus, nici macar painea, probabil luata la intamplare de la supermarket. Nu cred ca lucreaza prea mult cu peste proaspat, adus de departe chiar in ziua in care a fost scos din mare sau din Dunare, asa cum fac doar cateva restaurante pescaresti adevarate din Bucuresti, sunt convins ca iau aproape tot ce se poate de la magazinele din oras. E drept, nu am luat raci la niciuna dintre Taverna Racilor; s-ar putea ca aceia sa fie chiar proaspeti si buni la gust, dupa cum am vazut in cateva comentarii.

Preturile destul de mari la aceasta Taverna a Racilor pentru o asa mancare; serviciul a fost bun.

Taverna Racilor din Herastrau e o terasa (acoperita) de iesit vara pe malul lacului, in primul rand. Nu stiu daca e deschisa si iarna, probabil ca da, vad inca adresa activa pe site-ul lor acum, in decembrie, cand scriu (la aproape doua luni de la vizita). Pentru cei carora nu le pasa prea mult de ce au in farfurie poate sa fie o optiune cand vor sa mearga la un restaurant “pescaresc”. Daca incearca multe feluri, probabil ca vor gasi ceva bun acolo.


E folositor? Da-i SHARE!

Tu ce parere ai?







Divaghez

Reply

Dezgust

Masa pentru 6 persoane. Raci pentru toata lumea.
Devaghez putin. Prima intalnire cu Taverna Racilor a fost in vara lui 2014 cand au organizat Festivalul Racilor (in Herastrau). Raci fierti si atat. Dezamagitor. Raci mici si foarte mici (unii doar cu putin mai mari decat garizii), fara gust. La fel de fara gust si sosurile. Si nu pe vreun pret modic. O portie costa parca in jur de 30 lei. Cel mai neplacut: racii inca aveau nisip si pamant pe ei. Le-am acordat circumstante atenuante. Ca a fost prea mare cantitatea pe care a trebuit s-o pregateasca, ca n-au avut tocmai cele mai bune conditii etc.
Revin la seara de duminica. Am mentionat de la momentul cand am comandat ca vrem raci daca sunt destul de marisori. Daca sunt mici, mai bine nu. Domnisoara ne-a asigurat ca va face tot posibilul dar, s-ar putea sa fie si mai micuti printre ei …
Intr-un final, au venit. Si erau in aceeasi prezentare exterioara ca la Festival. Adica nespalati. Foarte mult nisip si pamant pe ei. Primul l-am mancat gol (fara sos). Aceeasi lipsa de gust ca la Festival, ceea ce ma face sa cred ca gatirea racilor la aceasta taverna inseamna doar fierberea lor, in apa goala. M-am gandit ca poate ii salveaza sosul. Esec si in acest caz. Sosul, iaurt cu usturoi, la fel de neimbietor ca racii. Nici macar iaurtul folosit nu a fost unul pe care sa-l remarci. Am mancat racii pentru a nu-i scarbi pe ceilalti comeseni, cu riscul de a ma scarbi pe mine. Din pacate, la final am constatat ca chiar asa s-a-ntamplat.
Dupa ce am terminat racii, pentru ca foamea nu are cum sa treaca mancand, cu indulgenta 150-180 grame de carne, am mancat din cartofii prajiti ai sotiei pe care ii comandase alaturi de pui de balta, dupa ce si ea incercase ca prim fel raci cu midii si ramasese tot flamanda. Cartofi congelati si, zic eu, prajiti intr-un ulei cu un numar discutabil de utilizari prealabile. Am avut impresia ca mananc vata si nu vorbesc de cea pe bat.
Nici broastele nu-s mai de colo. Prajite pana la distrugere, crusta de pane fiind pe alocuri chiar arsa.
La final am luat prajitura casei care, desi nu proaspata, era facuta cel putin cu o zi inainte, s-a dovedit a fi singurul lucru comestibil. O painica dulce, adica doua straturi de blat si intre ele o crema de vanilie de consistenta unei budinci.
Daca ar fi fost doar o seara ratata cu o mancare dezgustatoare, ar fi fost nimic. N-ar fi prima data cand o patesc. Insa, ajuns acasa, am constatat o puternica indigestie si cu greu (cu pastile) am reusit sa nu vars desi cred ca astfel as fi scapat de starea de rau mai repede.
De ce povestesc asta? Pentru ca am un stomac de otel care-mi permite sa mananc orice, iar gustul si mirosul nu-mi provoaca dezgust decat in extrem de putine cazuri. Ultima data cand mi s-a intamplat sa-mi fie rau dupa o mancare a fost acum aproximativ 12 ani. Atunci era din cauza unei mancari facuta de o ruda. Acum insa, am platit pentru ea.

Reply

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.


− 7 = one