O taverna de peste in care nu am primit nimc foarte bun de mancare

13 decembrie 2014 | Noutati

Taverna Racilor - restaurant pescaresc parcul Herastrau BucurestiTaverna Racilor din Herastrau e a doua terasa cu acest nume, deschisa dupa succesul aiuritor al primeia, Taverna Racilor de pe Buzesti, un (fel de) restaurant despre care am scris dupa ce m-am intors foarte indispus de acolo. Eu mananc mult peste si tot altceva care e facut din el, insa acolo nu am nimerit nimic bun.

Aceasta Taverna a Racilor de pe lac e mult mai mare decat „vagonul” de pe Buzesti, insa e construita in acelasi stil, de constructie usoara, de vara, sau aparent usoara, din lemn pe schelet metalic, probabil, care poate sa fie asamblata si ridicata foarte repede, in functie de necesitati, si chiar mutata de colo-colo. Nu am fost atent, dar s-ar putea sa fie chiar o constructie plutitoare, pusa pe lac. Si au si o terasa destul de mare, si aceasta, pe malul Herastraului, dincolo de aleea pietonala. Taverna Racilor e pe partea cu bulevardul Aviatorilor, vizavi de lacul Bordei, intr-un peisaj de exceptie, cu copaci, lac si parc, o combinatie foarte apreciata de catre bucuresteni. Inauntru e destul de auster, gen cabina de vapor, cu mobilier simplu. Probabil ca asta si atrage, in buna parte, stiind ca bucurestenii se dau in vant dupa locurile ai aranjamentele neconventionale, carora le atribuie o „spiritualitate” neconditionata.

Nu mi-am dat seama daca meniul de la Taverna Racilor din Herastrau e acelasi cu cel de la Taverna Racilor din Buzesti. Insa, la fel ca si dincolo, nu am reusit sa gasesc mai nimic bun din ce mi-au adus, nici macar painea, probabil luata la intamplare de la supermarket. Nu cred ca lucreaza prea mult cu peste proaspat, adus de departe chiar in ziua in care a fost scos din mare sau din Dunare, asa cum fac doar cateva restaurante pescaresti adevarate din Bucuresti, sunt convins ca iau aproape tot ce se poate de la magazinele din oras. E drept, nu am luat raci la niciuna dintre Taverna Racilor; s-ar putea ca aceia sa fie chiar proaspeti si buni la gust, dupa cum am vazut in cateva comentarii.

Preturile destul de mari la aceasta Taverna a Racilor pentru o asa mancare; serviciul a fost bun.

Taverna Racilor din Herastrau e o terasa (acoperita) de iesit vara pe malul lacului, in primul rand. Nu stiu daca e deschisa si iarna, probabil ca da, vad inca adresa activa pe site-ul lor acum, in decembrie, cand scriu (la aproape doua luni de la vizita). Pentru cei carora nu le pasa prea mult de ce au in farfurie poate sa fie o optiune cand vor sa mearga la un restaurant „pescaresc”. Daca incearca multe feluri, probabil ca vor gasi ceva bun acolo.