Oare robotii vor inlocui bucatarii de top?

22 aprilie 2015 | Noutati

robot bucatarMarea teama ca oamenii vor fi inlocuiti de roboti e din ce in ce mai reala. De curand, un studio de robotica din Marea Britanie a reusit sa creeze un robot care repeta cu exactitate si precizie miscarile unui bucatar de top, chef  Tim Anderson. Parintii robotului au spus ca au creat prima bucatarie automatizata. Scopul firmei de robotica este ca in 2 ani sa scoata pe piata acesti bucatari roboti care sa gateasca in casa oamenilor ca marii chefi din restaurante si sa pregateasca retete complexe.

Ce e infricosator e ca bucatarul robot se misca exact ca un om. Asta se intampla dupa ce inginerii au scanat miscarile bucatarului cu ajutorul unor manusi care capteaza orice miscare. Scanarea 3D a chef-ului Anderson a fost apoi transferata robotului, care a reusit sa faca o supa crema de crabi ca la carte. Robotul a retinut fiecare miscare: si cea in care bucatarul amesteca si cea in care el mentinea temperatura optima de gatit.

Dupa acest experiment reusit, realizatorii au spus ca daca robotul poate sa gateasca, nu e nimic altceva ce nu ar putea face, spunand ca si-ar dori sa transfere aceasta inteligenta si pentru alte operatiuni facute de om.

Demonstratia ca robotul chiar poate sa gateasca ca un bucatar de top e in clipul de mai jos:

Ce ziceti, voi ati renunta la experienta marilor bucatari din restaurante pentru cea a unui robot care va gateste acasa?

sursa imagine