Obiceiuri de consum alimentar la romani – studiu IRES

28 mai 2013 | Noutati

Obiceiurile alimentare ale Romanilor 2013 - studiu IRESUn studiu foarte interesant despre obiceiurile de consum ale romanilor am gasit la IRES (Institutul Roman pentru Evaluare si Strategie) (www.ires.com.ro), care ne-a permis sa-l publicam aici, pe Restograf. Mai jos e o explicatie data direct de catre dansii.

„In spatiul public din Romania se discuta tot mai frecvent despre alimentatia romanilor in legatura cu consecintele pe care aceasta le are asupra sanatatii. Obezitatea este una din problemele majore de sanatate relationate direct cu alimentatia devenind o problema majora de interes pentru comunitatea internationala astfel ca 18 Mai a fost declarata Ziua Europeana de Lupta Impotriva Obezitatii. In raportul de cercetare atasat gasiti date cu privire la obiceiurile alimentare ale romanilor asa cum reies ele dintr-un studiu recent realizat de Institutul Roman pentru Evaluare si Strategie – IRES.”

Institutul Roman pentru Evaluare si Strategie (IRES) este un think tank independent care se ocupa cu studiul unor teme de actualitate in Romania si nu numai, cercetarile realizate si strategiile elaborate avand ca scop optimizarea unor dimensiuni dintre cele mai diverse ale societatii. Activitatea IRES este ghidata de valori precum integritatea, obiectivitatea, calitatea si, nu in ultimul rand, impartialitatea. Cercetatorii IRES tintesc atat atingerea celor mai relevante subiecte, cat si tratarea lor in cel mai obiectiv mod posibil.

Obiceiurile alimentare ale romanilor 2013 – studiu IRES (click pentru a deschide)

*