„Oscar” national pentru Vasilica Ardelean la GOURMAND DRINKS AWARDS 2014

14 ianuarie 2015 | Noutati

Marinela Vasilica ArdeleanGOURMAND DRINKS AWARDS anunta ca Marinela Vasilica Ardelean este laureata premiului la nivel national, pentru Romania, in anul 2014, la categoria Best Wine Book Translation, ca autoare a volumului „50 de vinuri romanesti intalnesc 50 de preparate culinare italiene”.

Conform regulamentului, cartea celei care a fost desemnata somelierul anului 2014 in Romania va intra automat si in concursul la nivel mondial, organizat de GOURMAND DRINKS AWARDS in China, intre 8 si 11 iunie 2015. Castigatorii premiilor nationale vor intra in competitie pentru a-si adjudeca titlul The Best in the World. Rezultatele vor fi anuntate marti, 9 iunie 2015, la evenimentul anual de acordare a premiilor ce va avea loc in Yantai, Capitala Vinului din China, in timpul Festivalului Grapes by the Sea, pe plaja Wine Bay. Lista cu reprezentantii celor 70 de tari participante la Gourmand Drinks Awards va fi postata pe site-ul companiei, in luna februarie.

Premiile Gourmand Drinks, infiintate in anul 1995 de Édouard Cointreau – descendent al faimosului scriitor francez, din secolul al XVI-lea, Rabelais -, au fost asociate de jurnalistii de specialitate, din punct de vedere al importantei lor in domeniul gastronomiei, cu renumitele premii Oscar.

Volumul „50 de vinuri romanesti intalnesc 50 de preparate culinare italiene” este bilingv, in romana si italiana, a fost tiparit in 2014, in conditii grafice deosebite, la editura italiana Terra Ferma.

Autoarea cartii, Marinela Vasilica Ardelean, s-a stabilit in Italia in urma cu 15 ani si este detinatoare a unei diplome de Master in Business Administration, fiind si specialista in şampanii. Cu doua licenţe in Economie si Drept este Brand Manager al companiei italiene Foss Marai Spumanti, membra in jurii ale unor concursuri naţionale şi internaţionale de vinuri, precum si profesoara la „Italian Chef Academy” din Roma. Recent i s-a acordat si titlul Dame Chevalier des Coteaux de Champagne.

(comunicat de presa)