Pelicula – brunch latino-american

13 septembrie 2016 | Noutati

Pelicula este un festival de film, dar si un eveniment cu alte experiente, care va aduce mai aproape de publicul bucurestean culorile si aromele Americii Latine. Pe langa proiectiile de filme speciale programate pe toata durata festivalului (14-18 septembrie), o parte dintre evenimente vor fi dedicate muzicii si dansului, precum si bunatatilor culinare pregatite autentic de bucatari plini de povesti.

Vi se pregatesc seri de fiesta, milonga, demonstratii de dansuri din America Latina, degustari si o multime de intalniri frumoase.

Pentru brunch-ul Pelicula sunteti invitati intr-o calatorie cu arome, culori, sfaturi si povesti. Iar pentru programul culinar de la Pelicula exista si un desfasurator:

brunch
Sambata, 17 septembrie
12:00 – 16:00 BRUNCH: LATIN AMERICA IMAGINED BY FOOD BLOGGERS: ALINA SIN AND CATALINA BUCUR

Duminica, 18 septembrie
12:00 – 16:00 BRAZILIAN BRUNCH BY VIOREL COPOLOVICI

Biletul costa 50 lei si include masa, apa si o degustare surpriza de bautura.
___________________________________________________________________

Despre gazde:

Alina Sin – Sunt om de comunicare, dar in acelasi timp iubesc tot ce are legatura cu esteticul. Poate si de aceea privesc o farfurie ca pe un tablou pe care te poti juca cu ingrediente. Proiectele culinare, bucatarii si oamenii pasionati de gastronomie cu care lucrez de ani buni m-au contaminat cumva si astfel m-am trezit intr-o zi ca bucataria imi acapareaza cam tot timpul. Asa a aparut site-ul www.tasteofsin.ro, acolo unde mie-mi place sa spun ca ies la joaca.

Catalina Bucur – Sunny Side Up este o platforma care vrea sa iti arate ca mancarea poate fi delicioasa, ca ingredientele nu trebuie neaparat sa fie nici foarte scumpe, nici foarte greu de procurat, ca niciun label culinar din lume, fie el vegetarian, vegan, raw vegan sau frutarian, nu o sa iti garanteze sanatatea si fericirea, si nicio dieta nu o sa functioneze daca, de fapt, nu o sa lucrezi la stilul tau de viata. Sunny Side Up este locul unde mancarea este simplu de facut, arata porno, vrei s-o mananci cu doua maini sau sa te arunci in ea si e, in cea mai mare parte, BUNA pentru tine. Pentru ca singurul DETOX pe care chiar poti sa il faci este detoxifierea de reguli tampite, regimuri stupide, labeluri care poate NU functioneaza in cazul tau si ultimatumuri de tipul ‘de maine nu o sa mai mananc niciodata porc’ sau ‘de maine o sa gatesc de trei ori pe zi’.

Viorel Copolovici  – Viorel este chef profesionist cu o experienta indelungata si diversa. A studiat jurnalismul si a lucrat in marketing mai bine de zece ani inainte sa aleaga gatitul ca vocatie. A condus doua restaurante, unul in Romania si altul in Brazilia, a avut un blog culinar si a ajuns sa-si completeze studiile la una dintre cele mai prestigioase scoli de profil din lume – Le Cordon Bleu Culinary Institute of London. in 2014 a creat Taste Learners, un concept ce reprezinta telul sau personal, acela de a transforma mancarea intr-o experienta memorabila.
in tot acest timp a participat la numeroase demonstratii si workshop-uri adresate atat profesionistilor cat si amatorilor. Gazduieste regulat evenimente private in studioul sau din Bucuresti si faciliteaza experiente de gatit in echipa. Colaboreaza indeaproape cu diferiti parteneri corporate, alaturi de care creaza evenimente experimentale.
Cand nu gateste, ii place sa scrie pe blogul sau www.copolovici.ro si/sau in diferite publicatii.

___________________________________________________________________

Despre festival:

Intre 14 si 18 septembrie va avea loc prima editie a festivalului PELÍCULA – LATIN AMERICA FILM & EXPERIENCE.

Ne imaginam America Latina plina de viata. Are un gust dulce-sarat-iute-exploziv, e un mix de senzatii si arome, condimente si pasiune. Asa sunt filmele pe care vi le-am pregatit, asa e muzica, asa sunt toate degustarile si toate povestile pe care le veti asculta.

Prima editie PELÍCULA este organizata de FREEALIZE si va avea loc la Bucuresti. Principalele locuri de desfasurare sunt: Cinema Elvira Popesco, curtea Institutului Francez, Institutul Cervantes, POINT si Journey Pub.

In fiecare an evenimentul va avea in focus una dintre tarile din America Latina, iar anul acesta aceasta tara este Chile. Ca urmare, cu sprijinul Ambasadei Chile la Bucuresti, vom proiecta anul acesta 3 filme de lungmetraj din aceasta tara: TALION (R: Martín Tuta), EL BOTON DE NACAR (R: Patricio Guzmán), LA MEMORIA DEL AQUA (R: Matías Bize ), iar in deschiderea festivalului am pregatit publicului filmul HISTORIA DE UN OSO (R: Gabriel Osorio), scurtmetrajul chilian premiat anul acesta cu Oscar.