Toate articolele (770 articole)

Sushilize
 (Jul 2017)
   1.413 vizite  0 comentarii   0 like

  Sushilize, cel mai nou concept de petrecere din oraș, revine pe Floreasca 55! Începând cu 27 iulie, în fiecare joi, de la ora 19:30, cei de la Chefs Experience te invită din nou să sushializezi! ;) Ce înseamnă asta? Pe scurt, atunci când iubitorii bucătariei ...

............................................citeste tot

Desertul verii: Melon Glace!
 (Jul 2017)
   926 vizite  0 comentarii   0 like

Dacă îți plac dulciurile, noul desert de vară de la Chefs Experience va deveni preferatul tău...încă de la prima linguriță! Restaurantul de pe Calea Floreasca nr. 55 ne surprinde din nou, cu un desert savuros și răcoritor, ideal pentru zilele toride: Melon Glace cu înghețată VEGAN...

............................................citeste tot

Garden party la tine acasă!
 (Jun 2017)
   1.476 vizite  0 comentarii   0 like

Ce poate fi mai potrivit în această perioadă a anului decât o petrecere în grădină, în aer liber alături de familie, prieteni sau colegi, una în care sa te bucuri de natură și de ultimele noutăți în materie de distracție? Imaginează-ți: Tu petreci, iar o echipa de profesioniș...

............................................citeste tot

Ce poti face sambata in Bucuresti?
 (Jun 2017)
   1.964 vizite  1 comentarii   1 like

Vara aceasta, SAMBATA se petrece la Chefs Experience la - Saturday Scoici vs Burgeri -  alaturi de prieteni si familie. Restaurantul de pe Calea Floreasca 55 a gasit ingredientele perfecte pentru a face dintr-o zi de weekend una memorabila. Cei care le vor trece pragul, pe parcursul intregii ...

............................................citeste tot

Summer treats
 (Jun 2017)
   697 vizite  0 comentarii   0 like

Vremea calduroasa vine cu pofta de inghetata, frozen drinks si vin roze! Probabil va amintiti de Burger si Scoici, restaurantul din Centrul Istroic care face furori de cateva luni in randul gurmanzilor si pofticiosilor de Burgeri savurosi si Scoici proaspete aduse de la Marea Neagra, gatite dupa ...

............................................citeste tot

Cele mai racoritoare frappe-uri pentru zilele toride de vara!
 (Jun 2017)
   809 vizite  0 comentarii   0 like

Ce faci cand ai bea o cafea pe terasa, insa afara sunt peste 25-30 grade? Optezi pentru un frappe, bineinteles! Dar parca ar merge foarte bine si ceva dulce langa...sau si mai bine... chiar in interior! Pe Floreasca la nr 55 gasesti cea mai racoritoare si delicioasa combinatie, ideala pentru ...

............................................citeste tot

Vine vara ...cu ce deserturi ne rasfatam?
 (May 2017)
   741 vizite  0 comentarii   0 like

Deserturile de vara trebuie sa indeplineasca cateva conditii: sa fie usoare, racoritoare, delicioase si daca se poate sa contina si ceva fructe proaspete, de sezon. Restaurantele s-au adaptat repede si au trecut deja la meniurile de sezon. Unul dintre restaurantele care si-a schimbat recent ...

............................................citeste tot

Ti-e dor de vacanta si de Grecia? Pana pleci, te poti bucura de experienta greceasca chiar in Bucuresti!
 (May 2017)
   1.723 vizite  0 comentarii   1 like

Grecia are o bucatarie cu traditie inradacinata in istorie si influentata timp de secole de culturile vecine din Turcia, Orientul Mijlociu si Balcani. Preferinta grecilor pentru o viata imbelsugata si dragostea pentru mancaruri simple, bine condimentate, sunt reflectate in modul in care ei prepara ...

............................................citeste tot

Schimbari fresh, sanatoase si colorate in meniurile restaurantelor din Bucuresti
 (May 2017)
   928 vizite  0 comentarii   0 like

Vara vine nu doar cu grade mai multe in termometre, ci si cu schimbari fresh, sanatoase si colorate in meniurile restaurantelor din Bucuresti.   Chefs Experience este unul dintre restaurantele care vine cu noutati in meniu, dar care pastreaza si preparate deja bine cunoscute celor care i-...

............................................citeste tot

Cele mai frumoase restaurante din București
 (Apr 2017)
   3.725 vizite  0 comentarii   1 like

Continuam sa enumeram cele mai frumoase restaurante din Bucuresti, liste pe care sa le salvati si pe care sa le consultati ori de cate ori vreti sa mergeti intr-un loc deosebit din oras. Am adaugat restaurantele si bistro-urile cu aer văratic, locuri cu lumina calda si cu multe elemente ...

............................................citeste tot

Draga Mama, anul acesta pregatesc eu masa de Paste!
 (Apr 2017)
   702 vizite  0 comentarii   0 like

Aluat, dospit, crema, faina, sarmale, drob, friptura….parca o auzi pe mama cum pregateste mancarea pentru masa de Sarbatori, iar tu ai vrea sa petreca timpul cu voi. Suprinde-o si fa-i cadou timp alaturi de familie, fiindca anul acesta de Paste, Manacarea de Acasa iti pregateste nelipsitele ...

............................................citeste tot

Cele mai frumoase restaurante din Bucuresti - editia de primavara
Restograf (Mar 2017)
   10.372 vizite  0 comentarii   0 like

Continuam sa enumeram cele mai frumoase restaurante din Bucuresti, liste pe care sa le salvati si pe care sa le consultati ori de cate ori vreti sa mergeti intr-un loc deosebit din oras. Revenim acum cu editia de primavara, asta pentru ca in oras au mai aparut cateva locuri demne de cel putin o ...

............................................citeste tot

Cand barurile au umor, notele de plata arata asa
 (Mar 2017)
   1.488 vizite  0 comentarii   7 like

Probabil momentul cel mai putin asteptat atunci cand iesiti la masa sau la un bar este cel in care vine nota. Vestea amuzanta de azi e ca un bar din Hunedoara a reusit sa transforme acest moment in una dintre cele mai asteptate clipe ale experientei de la ei din pub. Desi stim toti ca nu e nimic...

............................................citeste tot

Ce am invatat de la cei mai tari bucatari din serialul Chef's Table
Restograf (Mar 2017)
   962 vizite  0 comentarii   0 like

Chef's Table e una dintre cele mai frumoase creatii Netflix, un documentar despre unii dintre cei mai captivanti bucatari din lume. Mini-seria prezinta nu doar mancaruri si restaurante, dar si povestile unor oameni care au ajuns celebri, povestile unor oameni care realmente iubesc mancarea si care ...

............................................citeste tot

Cu ce preparate defileaza vedetele in pozele de pe Instagram
Restograf (Mar 2017)
   676 vizite  0 comentarii   0 like

Daca aruncati un ochi pe Instagram, e imposibil sa nu va intersectati cu niste poze cu mancare apetisanta. Fie ca vorbim de retete gatite acasa sau de creatiile unui restaurant, Instagram-ul e un cufar plin de poze cu preparate cat mai aranjate si dichisite. Fix pe acestea le-am cautat si noi pe ...

............................................citeste tot

Ce au mancat vedetele la gala Oscar 2017
Restograf (Feb 2017)
   501 vizite  0 comentarii   0 like

Gala Oscar are glam de la un capat la altul,  mai exact din momentul in care se paseste pe covorul rosu pana la petrecerea de dupa unde are loc si ospatul. An de an, in ultimii 23 de ani, Chef Wolfgang Puck s-a ocupat de meniul de la gala Premiilor Oscar, creand mereu preparate pe placul tuturor ...

............................................citeste tot

Reclama care a suparat comunitatea creatorilor de cafea artizanala
 (Feb 2017)
   895 vizite  0 comentarii   0 like

Nu e nicio surpriza faptul ca tendinta in lumea cafelei se indreapta tot catre ce inseamna artizanat, respect pentru boabele de cafea si plantatii, dar si grija pentru oamenii care muncesc sa ne aduca noua bautura magica in cesti. Ii spune "al treilea val al cafelei"(third wave coffee) si am ...

............................................citeste tot

Evenimente de Valentine's Day la restaurantele din Bucuresti
 (Feb 2017)
   2.118 vizite  0 comentarii   0 like

Marti, 14 februarie: un nou Valentine's Day, o noua ocazie de a va scoate jumatatea mai buna in oras la o cina romantica. Si, slava romantismului, exista destule evenimente in orasul asta la care puteti sa mergeti. Mai jos va prezentam cateva dintre cinele si evenimentele speciale de Valentine's ...

............................................citeste tot

Restaurante si cafenele in care puteti iesi la gustari bune cu prietenii
 (Feb 2017)
   3.367 vizite  0 comentarii   0 like

Gustarile sunt o componenta importanta a meniului unui restaurant, mai ales pentru grupurile de prieteni care vor sa iasa la o bere sau la un pahar cu vin si nu vor o cina ca la carte. Astfel, un platou cu gustari sau partea de "aperitive" e fix zona de interes pentru situatiile in care ati vrea "o...

............................................citeste tot

Cine este Salt Bae, bucatarul turc care a innebunit internetul
 (Jan 2017)
   4.711 vizite  0 comentarii   2 like

Bucatarul si proprietarul lantului de restaurante Nusr-et, Nusret Gökçe, a devenit un adevarat fenomen pe internet dupa ce a postat un clip in care sareaza o friptura. Clipul urcat pe contul sau de Instagram a strans peste 9 milioane de vizualizari in 3 saptamani, iar internetul s-a ...

............................................citeste tot

Cine este cea mai buna femeie chef din lume pe anul 2017
 (Jan 2017)
   918 vizite  0 comentarii   0 like

In mod surprinzator, titlul de The World’s Best Female Chef 2017 a fost castigat de o femeie dintr-o tara la care nu v-ati fi gandit nici intr-o mie de ani: Slovenia. Este vorba de talentata Ana Roš, chef la restaurantul Hiša Franko din Kobarid, Slovenia. Ea va primi titlul de The World’s...

............................................citeste tot

Primul restaurant in care toate preparatele au la baza AVOCADO
Restograf (Jan 2017)
   2.088 vizite  0 comentarii   3 like

Era doar o chestiune de timp pana cand cineva se hotara se deschida un restaurant cu preparate doar pe baza de avocado. Iar inceputul lui 2017 aduce si un candidat pentru aceasta miscare curajoasa: The Avocado Show, primul restaurant din Europa al carui intreg meniu e gandit in jurul acestui super...

............................................citeste tot

9 restaurante din Bucuresti in care te poti opri la o supa
Restograf (Jan 2017)
   5.883 vizite  0 comentarii   0 like

E sezonul supelor si al ciorbelor, momentul ala din an cand vrem sa intram intr-un loc calduros si sa ne bucuram de o supa fierbinte si aromata. Cumva e o pofta cu radacini din copilaria noastra, dar si o nevoie reala de a-i oferi corpului un cocktail de vitamine sub forma unor legume pasate sau ...

............................................citeste tot

Cele mai scumpe tipuri de branza
Restograf (Jan 2017)
   1.036 vizite  0 comentarii   -1 Dislike

Branza creeaza dependenta. Daca n-ati simtit asta pana acum sau nu v-ati dat seama, puteti sa va incredeti in specialisti, mai exact in oamenii de stiinta care au folosit Yale Food Addiction Scale si au ajuns la concluzia ca branzeturile chiar pot deveni un fel de drog. Asta pentru ca au in ...

............................................citeste tot

Jamie Oliver inchide sase restaurante din Marea Britanie, din cauza Brexit
 (Jan 2017)
   1.027 vizite  0 comentarii   2 like

Jamie Oliver intentioneaza sa inchida 6 dintre restaurantele sale cu specific italienesc din Marea Britanie. Celebrul bucatar a mentionat ca a luat aceasta decizie ca urmare a efectelor dezastruoase cauzate de #Brexit, printre care deprecierea lirei sterline ce a crescut costurile pentru ...

............................................citeste tot

  1   2  3  4  5  6
Afiseaza

Poate fi un restaurant “haute cuisine” profitabil in Bucuresti?



David Contant  (Nov 2011)
34.000 Vizualizarivizualizari
16 Comentariicomentarii
77 placut 
1 displacut 

 

Mini-ghidul lui David Contant pentru aspirantii la stelutele Michelin (III)

Poate exista in Bucuresti o gastronomie de elita profitabila?

Raspunsul meu este si Da si Nu.

Da, pentru ca aceasta gastronomie de elita a existat deja in Bucuresti, pe vremea in care orasul acesta era supranumit Micul Paris, cand aici gateau sefi bucatari importati din Franta pentru a lucra in casele burgheze.

Nu, pentru ca astazi exista foarte putini clienti pentru acest gen de piata de lux. Aici nu se cauta rafinamentul, ci cantitatea. E evident ca a plati o nota mare la restaurant nu e o obisnuinta pentru romanii de azi. De cate ori nu am auzit vorbindu-se despre un pret de 40 de Euro pentru un ceai la Ritz. Pare a fi pura nebunie, e adevarat, dar trebuie sa stim ca acest ceai este insotit de produse minunate de patiserie. Trebuie sa intelegem ca acest pret contine si investitia, mesele, scaunele, portelanul fin in care este servit ceaiul, salariul chelnerului plus taxele patronale. Acasa am plati mult mai putin pentru un asemenea ceai, e adevarat, dar nu am putea impartasi acest vis.

Pentru a face gastronomie de lux, e nevoie de asemenea de o viziune pe termen lung. Asta presupune sa fii rabdator, sa incepi usor pentru a urca apoi in forta, sa formezi echipele care nu au existat niciodata inainte din cauza lipsei scolilor hoteliere.

Trebuie totodata sa stochezi vinuri astazi pentru a le putea bea in 10 sau 15 ani. Nu se bea niciodata un soi care nu are decat 3 ani. Lasati-l sa se invecheasca in pivnita ca sa ajunga la maturitate. Investitia trebuie impartita in mod inteligent intre ceea ce este vizibil pentru clientul vostru si ceea ce se afla in spate. Gastronomia de lux necesita investitii importante in ceea ce priveste dotarea. Apelati la instalatori specializati in bucatarie care si-au dovedit deja profesionalismul. Și pentru asta avem nevoie de profesionisti. Cand am venit la Héritage, hota bucatariei, in zona in care trebuia plasata instalatia de gatit centrala, avea o inaltime de 166 cm. Imi ajungea pana la nivelul gurii si atunci m-am gandit ca ar trebui sa gasesc bucatari pitici cu brate foarte lungi care sa poata lucra in aceste conditii. Inclinatiile solului care trebuie sa permita o curatare eficace erau inversate, ceea ce avea drept consecinta stagnarea apei murdare sub spatiile de lucru, in loc ca aceasta sa se scurga in mod natural catre rigolele prevazute in acest scop. Am fost nevoiti sa reconstruim totul, ceea ce desigur ca a intarziat deschiderea restaurantului. Și am mai vazut multe asemenea lucruri si dupa acest moment, credeti-ma. Mai e nevoie pentru a avea o bucatarie de lux adevarata de oameni competenti in posturi cheie, oameni cu viziune si experienta. Nu trebuie sa privilegiati relatiile personale. In caz contrar, totul devine un soi de sabordaj. Sunt lucruri la care ar trebui sa reflectati, domnilor investitori! Banii nu sunt totul. Un restaurant gastronomic se construieste prin intermediul relatiilor umane, oamenii din echipa scriu istoria Casei.

Lucruri care ar trebui schimbate radical de catre patronii si sefii bucatari pentru a avea restaurante mai bune

Iata ce cred eu:

Pentru patroni

In hoteluri: trebuie schimbat procentul folosit pentru foodcost, intrucat cel practicat in acest moment nu permite achizitionarea de produse de calitate. Inca o data banii sunt mai importanti decat calitatea, acest detaliu atat de drag mie. Ideea este de a ne opri din a pregati feluri de mancare stereotip, fade, fara gust. Personal, nu sunt prea atras de restaurantele din hotelurile bucurestene. Nu sunt deloc conviviale, iar atmosfera e rece. Avand in vedere preturile practicate pentru camerele din aceste hoteluri, patronii ar trebui sa imagineze o reducere a acestor costuri pentru a privilegia bugetul pentru foodcosts.

Ce putem spune oare despre patronii restaurantelor clasice? Intelegem totul atunci cand vedem berlina mare parcata chiar in fata restaurantului. Dupa parerea mea, ar fi mai potrivit ca aceste locuri de parcare sa fie destinate clientilor. Niciodata nu l-am vazut pe Domnul Georges Blanc, de exemplu, altfel extrem de bogat, venind la lucru intr-o berlina mare si parcand in fata restaurantului. N-a facut-o niciodata si nici nu o va face vreodata. Iata o dovada de adevarata clasa si un exemplu demn de urmat.

Trebuie sa le mai spunem de asemenea acestor patroni sa isi trateze personalul cu mai mult respect si sa nu plateasca salarii de mizerie. Inteleg de ce vor chelnerii 10% bacsis, dar atunci cand e vorba de o nota de 6 Ron, pentru o cafea, sau de un meniu de 19 Ron. Nu mai faceti insa scandal atunci cand clientii nu lasa 10% la o nota de 1,000 de Euro. Nu clientul trebuie sa il plateasca pe chelner. Bacsisul trebuie lasat la aprecierea celui dintai. Insa salariile de 700 Ron ale chelnerilor explica aceasta situatie. Cred sincer ca daca patronii ar calcula preturile meniurilor incluzand 10% pentru plata servirii, clientii ar percepe favorabil aceasta schimbare si poate am avea parte si de chelneri mai amabili si mai surazatori.

Tot pentru patroni. Cumparati produse de la piata! Legumele romanesti sunt foarte bune si in felul acesta ati da de lucru taranilor care chiar au nevoie de asta. Incetati sa mai faceti meniuri cu 250 de feluri de mancare. Nici macar nu ajungi sa le citesti pana la capat. In plus, un meniu mai redus, care sa privilegieze in schimb produsele proaspete, e mult mai imbietor. De cate ori nu am comandat chelnerului mai multe feluri (pana la patru) diferite din aceste lungi meniuri si mi s-a raspuns ca nu le au la bucatarie. Inca o data, e nevoie sa fiti constienti de faptul ca intr-adevar clientul e rege.

Oferiti-le angajatilor vostri stagii de formare in strainatate. Veti vedea, vor reveni transformati, cu o alta perspectiva asupra meseriei lor, iar clientii vostri vor fi incantati.

Acceptati in sfarsit si alte modalitati de plata decat cash. Este extrem de neplacut sa fii nevoit sa mergi, de exemplu, 500 de metri prin ploaie pentru a gasi un bancomat si sa revii cu cash ca sa poti plati nota. Cunosc restaurante in care terminalul pentru carduri este stricat de 5 ani. Cum e oare posibil acest lucru in 2011, intr-o capitala europeana?

Pentru sefii bucatari

Ar trebui sa cumparati carti de gastronomie, sa le deschideti, sa vedeti ce se intampla si ce se face nou in lume in acest domeniu. Ar bine sa “puneti” mai multa veselie in farfurii pentru a va surprinde placut clientii. E nevoie de o atitudine deontologica, sa incetati sa mai serviti in farfurii ceea ce nici voi nu ati vrea sa mancati. Refuzati categoric sa le serviti clientilor vostri produse invechite. Deschideti bine ochii! Lumea se misca, miscati-va si voi odata cu ea! Calatoriti, faceti stagii in alte tari, priviti cu ce pasiune isi fac bucatarii meseria lor. Inovati, creati, jucati-va cu condimentele! Puneti un pic de nebunie si creativitate in farfuriile voastre!

Urmatorul articol al lui David Contant: Ce fel de meniu am putea alcatui cu ajutorul produselor romanesti


E folositor? Da-i SHARE!

Tu ce parere ai?







Salut! Sunt de acord cu perspectiva acestui articol, in perspectiva. Insa nu trebuie bagati toti romanii in aceeasi oala. Sunt destui care ar da bani buni pentru “fine dining”, daca ar exista asa ceva. Problema este ca nu exista momentan….decat preturile sunt de “fine dining”.

Reply

Je trouve tout à fait louable d’avoir fait ce guide et familiariser ainsi les Roumains à la critique culinaire.Employant souvent le terme “gastronomie”,peut-etre serait-il bon de décliner ses composantes en commençant par le début.

La base de tout plat,bien avant le cuisinier ,est la qualité du produit :son mode de production,de récolte (et oui) et bien entendu sa fraicheur.Ainsi un mauvais cuisinier pourra faire une cuisine “honorable” ( à peu prés convenable) avec de tels produits mais un vrai chef avec des produits médiocres,malgré tous ses artifices et savoir-faire vous rendra une copie minable.

Il en est ainsi à Bucarest ou il n’existe pas d’approvisionnement digne de ce nom.Pour ne prendre qu’un seul produit,le poisson.L’atlantique dénombre grosso modo 70 espéces
comestibles (hors crustacés,mollusques etc).Pas une de disponible dans cette ville (je parle de poisson frais bien entendu).

Alors que voit-on? Des notes (additions) aussi salées que la note d’electricité du congélateur,instrument priviligié et facile pour un cuisinier mais qui rend des copies inmangeables.Ajouté à cela des cuisiniers de second rang,dont certains se targuent d’avoir été l’éléve de X ou de Y.Ceux-là sont ailleurs,croyez-moi ,un bon chef n’a rien à faire içi .Il gagnera 10 fois plus dans un pays ou une ville ou il existe un approvisionnement riche et ou ses talents seront véritablement reconnus par les connaisseurs.

Alors nous avons droit à un salmigondis de plats à base de décongelé, sans saveurs,mal cuits,pompeusement nommés .

Le feu,la 2éme composante de la gastronomie, l’art de maitriser le feu dans toute ses composantes: gaz,electricité,four,bain-marie,barbecue,broche,plancha etc etc… pour respecter le produit afin qu’il garde toutes ses subtilités (couleur pour les légumes,tendreté pour les viandes,saveur fine pour les poissons).Combien sont-ils içi à en connaitre les secrets? A mon gout,pas beaucoup (2 ou 3 et encore).

Pour les sauces et ses fonds , 3 éme composante le sujet et tellement vaste qu’il faudrait
au moins 3 livres

Quant à la moléculaire,si spectaculaire pour le profane,qu’ils enlévent déjà les additifs chimiques accentueurs de gout afin que nous puissions en parler sérieusement.

Non le mieux,pour l’amateur de cuisine,curieux, et non le gastronome, est de se cantonner à la cuisine locale,simple.Cuisine de tradition paysanne ou familiale.Cuisine sans prétention,ni travail de laboratoire mais tout à fait honorable et copieuse.

Pour la gastronomie,il nous faudra etre patient. Bon courage à vous et à votre….foie!

Sincéres salutations

Reply

Adevarat si la obiect.

Reply

Bravo David pentru asta articul
Sunt Elvetian si eu lucreze pentru o mare firma
eu sunt Chef bucatar si MAitre d’hotel
Articol reprezent bine Restaurante Bucarestan de azi

Reply

O, da, chiar mi-a placut ce-ai scris! Totusi, cred ca romanului ii lipseste cu desavarsire viziunea pe termen lung….:)

Reply

Aveti mare dreptate in ceea ce scrieti …..multumim pentru articol

Reply

Eu – in locul dlui. Contant – as evita sa pozez in super chef-ul planetei dupa ce am esuat in nenumarate randuri! Daca la toate restaurantele unde a lucrat si s-au inchis (vreo 3-4 la numar) nu a fost vina domniei sale (desi o parte din vina o poarta si dansul, zic eu, daca tot conducea bucataria!), atunci a cui vina a fost in cazul PROPRIULUI RESTAURANT!!! (Bistro David Contant) care a rezistat pe piata doar cateva luni??? Acest domn are ca prim merit faptul ca s-a nascut in Franta si abia apoi faptul ca a facut o scoala (probabil foarte buna, dar iata ca nu e suficient.

Reply

    Dl Alex, as indrazni sa va intreb – dvs. ati avut vreodata un business propriu? Sau macar o cafenea in Bucuresti? Cred ca observatiile dl Contant si dnei Maria sunt foarte pertinente, tocmai pentru ca ei s-au luptat cu mediul de la noi din tara si inca nu vor sa renunte si spera ca lucrurile se vor imbunatati…
    Nu degeaba avem noi o zicala cu “Paiul din ochiul celuilalt si barna din ochii nostri”…
    Eu adaug inca o data Bravo! dl David

    Reply

sunt sef bucatar al unui restaurant din Bucuresti, dupa ce am cutreerat lumea prin alte bucatarii si restaurante din intreaga lume.
Aveti dreptate cand spuneti despre sefii bucatari ca trebuie sa se reinventeze si NICIODATA sa nu scoata un preparat afara din bucatarie fara sa fie la standardele pe care si le doresc!Stiu ca sunt multi sefi care fac asta, dar din pacate si mai multi care nu o fac.Eu fara lipsa de modestie ma numar printre cei care dau foarte multa atentie calitatii si prezentarii preparatelor.Dar..nu e deloc usor, caci nu lucrez singura, iar mentalitatea oamenilor e greu de schimbat, dar nu imposibil.
Mi-as dori ca toti clientii care servesc masa in orice restaurant sa plece fericiti.Sunt sigura ca asa se va intampla in curand, Romanii au inceput sa invete ce inseamna calitate -pret-servicii.

Reply

Din pacate eu a trebuit mai bine decat o data sa merg prin ploaie sa scot bani de la bancomat dupa o seara poate frumoasa la restaurant….si sincer am plecat dezamagita.
Este adevarat POS exista, insa functioneaza probabil doar cand sunt controale…
caci pentru clienti nu merge
Bravo, David!

Reply

Sunt de acord cu o parte din ce a scris dl Contant :
1. ca luxul si calitatea inseamna investitie si se regaseste in cost;
2. ca ar trebui mai multe restaurante haute cauisine? pt cine? cred cele de acum sunt suficiente pt ca majoritatea romanilor nu si le permit iar ce care pot, le apreciaza pe cele care sunt; produsele din imagini arata f bine;
3. ca unii patroni umbla in masini luxoase platite uneori in leasing si lasand salariatii cu salarii de mizerie ; ca unii nu au nici macar taxele platite de dragul aparentelor; oricum noi romanii suferim de haine si masini;
3. ca ospatarii – unii – au o atitudine aiurea.
Nu sunt de acord :
– sa mergem sa cumparam legumele de la piata – nu avem voie ( dansul ar trebui sa stie daca a fost chef) sa cumparam fara factura si certificat de calitate pe care cei mai multi tarani nu le au ; ati vazut case fiscale si facturi la piata????????
– nu sunt de acord ca nu avem chefi scoliti pe afara la cursuri – sunt destui care au lucrat in strainatate ;
– nu sunt de acord ca nu pot plati prin card – am vazut mai peste tot functionale
Realitatea e ca trebuie imbunatatite lucrurile prin calitate – acest articol e corect. Dar nici conditiile nu sunt usoare si sa nu uitam ca oferta e determinata de cerere. Daca oamenii vor ieftin , cum sa le faci haute cuisine?

Reply

Foarte frumos spus,foarte bine punctat!
Numai cei care-si iubesc meseria pot intelege si pot gandi asa.
Felicitari!

Reply

Perfecta dreptate!!!Dar cati au ocazia sa citeasca tot ceea ce scrieti dvs si mai ales cati inteleg ceva din ceea ce ati scris dvs?FELICITARI!!!

Reply

Great news…I was waiting for the new article/ and the next to follow

Reply

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.


two − = 1