Poze cu restaurantele de altadata

12 mai 2015 | Locuri cool

Alimentara e un proiect de pe Facebook in care se incearca o reconstruire a trecutului culinar al Romaniei. Pozele de pe pagina Alimentara ofera vizitatorilor un tablou complet al vietii culinare romanesti din perioada comunista. Poze cu alimentare, berarii, lacto-baruri, restaurante, gradini de vara si reclame vechi la diverse produse si preparate, toate acestea creeaza o documentare a Romaniei din punct de vedere culinar.

Daca pentru multi pozele de pe Alimentara sunt pur si simplu o readucere la lumina a unor amintiri din tinerete, pentru altii aceste fotografii chiar sunt o noutate care contribuie la o mai buna intelegere a trecutului. Indiferent in ce categorie va aflati, aceste poze sunt fascinante pentru toti care ajung cu ochii pe fotografii.

Noi am ales, cu permisiunea Alimentara, cateva poze cu restaurantele bucurestene de altadata ca sa intregim peisajul culinar al capitalei printr-o comparatie fotografica pe modelul atunci si acum. Va lasam sa le urmariti mai jos si asteptam cu mare interes povestile voastre legate de aceste locuri, amintiri frumoase sau orice informatii pe care le aveti legate de aceste restaurante. Daca exista, desigur.

Despre marile restaurante comuniste am mai scris si noi aici.

De departe, pentru noi cea mai interesant poza este cea de jos, cea in care 5 jurnalisti ai vremii evalueaza masa de pranz in 9 restaurante bucurestene. De pe Facebook, conform unui fan al paginii, aflam ca e vorba de ziarul „Informatia” si restaurantele nominalizate apartineau IAPL-urilor (alimentatia publica locala). Dar asta e mai putin important, captivant e modul in care analizau ei restaurantele: in functie de cum aratau localurile, de cat de repede s-a luat comanda, cat a durat servirea, cum a fost servirea si abia la final care a fost calitatea mesei. Observatiile jurnalistilor sunt foarte amuzante, in special cea legata de chelnerul care a adus mancarea inainte sa aduca mancarea:

Masa de pranz in restaurante bucurestene
Masa de pranz in restaurante bucurestene

Va lasam sa descoperiti si alte comori ale trecutului culinar al Romaniei de pe pagina de Facebook Alimentara. Si nu uitati ca asteptam povestile voastre legate de restaurantele din aceasta galerie.