Prima editie a Saptamanii Restaurantelor – rezultate

29 mai 2014 | Noutati

Prima editie romaneasca a evenimentului Saptamana Restaurantelor, desfasurata in Bucuresti intre 16 si 23 mai 2014, a atras un numar de 40 de restaurante ce au oferit discounturi importante si a reusit sa creasca incasarile majoritatii localurilor din program.

Localuri participante la Saptamana Restuarantelor

DESPRE SAPTAMANA RESTAURANTELOR

Saptamana Restaurantelor este un proiect iniţiat de Asociaţia Romania Culinara, organizat in parteneriat comun cu Top Hospitality si Star Chefs, ce a oferit clientilor pasionati de gastronomie ocazia de a profita de oferte, discounturi si evenimente culinare speciale oferite de restaurantele participante.

CIFRE STATISTICE IMPORTANTE PENTRU PRIMA EDITIE:

  • Aplicatia online de rezervari, instalata pe pagina oficiala de Facebook a evenimentului, a reusit sa stranga peste 1.000 de pachete de rezervari (peste 3.000 de clienti).
  • In paralel cu aplicatia oficiala online au existat peste 1.000 de persoane care au facut rezervare telefonica sau au participat ca “walk-ins” la eveniment.
  • Prin urmare, estimam un numar de aproximativ 4.000 de clienti care au participat la prima editie a Saptamanii Restaurantelor.
  • In termeni bruti, din datele colectate de la restaurantele participante si din ofertele fiecarei locatii, incasarile totale au depasit suma de 200.000 de lei.
  • Majoritatea localurilor participante au raportat pentru perioada 16-23 mai cresteri de cel putin 20% atat pentru incasari, cat si pentru numarul de clienti, in comparatie cu saptamanile precedente.
  • Topul 5 al restaurantelor participante, in functie de numarul de rezervari, atrase este urmatorul:

OSHO – 575 clienti
Goccia – 556 clienti
Mesogios – 365 clienti
Silk Panoramic Sky Bar – 269 clienti
Gaudi Bistro – 226 clienti

  • Cele mai aglomerate zile ale evenimentului au fost:

Miercuri 21 mai (Sf. Constantin si Elena): 528 clienti prin online
Sambata 17 mai: 295 clienti prin online
Duminica 18 mai: 286 clienti prin online

Partenerul comercial al evenimentului, Electrolux, a oferit premii in aparatura electrocasnica unui numar de cinci clienti, prin tragere la sorti, si a asigurat logistica feedbackului clientilor in locatiile participante.

Partenerii media ai evenimentului au fost: Good Food Romania, Bucataras.ro, Gustos.ro, HRB Expert, Mixtopia.ro, Zumzi.ro, ziare.ro, brasov.ro, eva.ro

Bloguri sustinatoare: Foodblog.ro, Retetecalamama.ro, Petreanu.ro, SimonaTache.ro, PrintesaUrbana.ro, Cabral.ro, nwradu.ro, imperatortravel.ro, feeder.ro, bucurestiivechisinoi.ro, retete-de-mancaruri.blogspot.ro

DESPRE URMATOAREA EDITIE

Urmatoarea editie a Saptamanii Restaurantelor va avea loc in toamna, cel mai probabil la final de septembrie sau inceput de octombrie 2014.  Detaliile exacte vor fi anuntate in perioada urmatoare pe pagina oficiala de Facebook, cat si pe siteul oficial al evenimentului. Ca element nou, de aceasta data, pe langa Bucuresti vor participa in program si restaurante din orasele mari ale tarii: Cluj-Napoca, Timisoara, Brasov, Sibiu, Iasi, Constanta. Pentru fiecare oras va exista un project manager care va superviza organizarea evenimentului.

(comunicat de presa)