Primul oras din Europa in care shaorma ar putea fi interzisa

4 martie 2016 | Noutati

Ei bine, da… Pentru pastrarea „identitatii arhitecturale” a centrului istoric din Verona, primaria a interzis deschiderea de restaurante de tipul fast-food care vand shaorma si alte feluri de mancare orientale.

Initiativa ii apartine primarului Flavio Tosi, un personaj controversat, care si-a anuntat de mult intentia de a pune capat prezentei anumitor tipuri de fast-food-uri in celebrul oras italian.

Verona // sursa foto: http://www.dailymail.co.uk/news/article-3466795/Fair-Verona-tries-stay-way-banning-KEBAB-shops-ethnic-eateries-impact-decorum-city.html
Verona // sursa foto: dailymail.co.uk

Decizia a fost deja aprobata de consiliul municipal, fiind adaugata la un amendament prin care se interzicea deja deschiderea de fast-food-uri al caror meniu este ocupat in proportie de 50% de produse prajite.

In acest stil, intr-un viitor nu foarte indepartat, shaorma ar putea fi interzisa in totalitate in Verona, pentru ca… face concurenta „neloiala” pizzei, de exemplu.

Insa, pana la publicarea definitiva a hotararii vor trebui sa treaca in jur de 60 de zile, iar in acest timp cetatenii Veronei isi vor putea spune parerea despre aceasta decizie, care ar putea face sa dispara toate localurile care au „activitati artizanale in cadrul carora se produce si se vinde hrana etnica”.

Cu alte cuvinte, adio diversitate culinara.

"Fast-food oriental" // sursa foto: http://www.20minutos.es/noticia/1962334/0/muere-kadir-nurman/inventor-kebab/comida-rapida/
„Fast-food oriental” // sursa foto: 20minutos.es

Flavio Tosi a declarat ca astfel isi doreste sa pastreze traditia si identitatea culturala a locului, care sunt amenintate de numarul mare de shaormerii si alte localuri etnice.

Spuneam la inceput ca Tosi este un personaj controversat, deoarece in trecut, in urma cu 3 ani, a afirmat la un post de radio ca „sa te gandesti ca homosexualii sunt bolnavi este o parere legitima, nu un delict„.

Pe retelele de socializare au inceput sa apara deja reactii la aceasta initiativa, multi tineri condamnand decizia ca fiind in mod evident rasista.

In acelasi timp, acest lucru s-ar putea intampla si in alte orase din Italia. De exemplu, in Venetia, unde oficialitatile isi doresc o reglementare si mai aspra a „localurilor kitsch” de orice fel, deoarece inmultirea acestora ameninta imaginea idilica a orasului.

Totusi, poate venetienii ar trebui sa fie ceva mai preocupati incalzirea globala si nu de „amenintarea shaormei”.

Sursa foto si articol: dailymail.co.uk