Primul restaurant din Romania inclus in ghidul Jeunes Restaurateurs d’Europe

30 octombrie 2014 | Noutati

Michele Coretta
Michele Coretta

Chicca Ristorante in Bucarest este primul restaurant din Romania care va fi inclus in celebrul ghid publicat anual de catre Jeunes Restaurateurs d’Europe (JRE), una din cele mai importante asociatii de profil culinar din Europa. Editia cu numarul 41 a ghidului va fi publicata in ianuarie 2015 si va contine peste 340 de restaurante, printre care se va numara si Chicca Ristorante in Bucarest.

„Este o mandrie pentru noi sa fim inclusi in ghidul Jeunes Restaurateurs d’Europe, alaturi de cele mai apreciate restaurante din lume, acesta calificare fiind o recunoastere a celor mai inalte standarde pe care le oferim la Chicca Ristorante in Bucarest. Mai mult decat atat, prin aceasta calificare, am reusit sa adaugam Romania pe harta celor mai prestigioase locatii culinare, ceea ce nu poate decat sa ne bucure si sa ne ambitioneze sa crestem si mai mult si sa continuam sa oferim clientilor nostri cele mai bune experiente de fine-dining italienesti din tara”, declara Michele Coretta, Partner Chicca Ristorante in Bucarest.

Infiintata in urma cu 40 de ani la initiativa lui Nicole Seitz, Jeunes Restaurateurs d’Europe (JRE) prezinta restaurante care ofera experiente culinare la cele mai inalte standarde europene, respectand in acelasi timp traditiile si produsele locale. Restaurantele JRE se disting prin preparate, locatie, decoratiuni interioare, servicii si nu in ultimul rand printr-o prezentare de exceptie a felurilor de mancare. Astfel, prin includerea Chicca Ristorante in Bucarest, Romania va fi cea de-a 14-a tara ce va fi prezenta in ghid, alaturi de Austria, Australia, Belgia, Croatia, Danemarca, Elvetia, Franta, Germania, Italia, Luxemburg, Olanda, Slovenia si Spania.

Deschis in vara acestui an de catre omul de afaceri Michele Correta, Chicca Ristorante in Bucarest este un restaurant italienesc modern unde se servesc preparate gourmet, inspirate din aromele autentice ale Italiei si gandite pana in cel mai mic detaliu de catre chef-ului Gioi della Bruna. Cu peste 30 de ani de experienta in domeniul culinar, Gioi a lucrat in restaurante cunoscute din Italia si Australia.

Chicca Ristorante in Bucarest s-a nascut din pasiunea lui Michele pentru gastronomia italiana si pentru vinuri. „Ne dorim ca in urmatorii 3-5 ani sa devenim restaurantul de referinta pentru ceea ce inseamna in Romania fine-dining de inspiratie italiana”, declara Michele Correta, Partner Chicca Ristorante in Bucarest.

****

Despre Chicca Ristorante in Bucarest

Amplasat pe malul lacului Herastrau, restaurantul Chicca isi intampina clientii cu preparate de inspiratie italiana, cu arome si texturi ce raman in memorie pentru totdeauna, toate acestea intr-un ambient modern si elegant. Gusturile autentice ale Italiei prind viata cu ajutorul Chef-ului Gioi della Bruna, care si-a cultivat maiestria in arta bucatariei italiene pe tot cuprinsul Peninsulei si care acum transforma orice preparat servit in Chicca Ristorante in Bucarest intr-o experienta desavarsita.

Chicca Ristorante in Bucarest isi asteapta clientii pe Soseaua Nordului nr. 1, intre orele 12:00 – 23:00.

(comunicat de presa)