Programul detaliat de la HORECA Expo la Exporom

12 martie 2013 | Noutati

Doar doua zile ne mai despart de cel mai important eveniment dedicat industriei ospitalitatii, echipamentelor si dotarilor pentru hoteluri si restaurante – HORECA EXPO – organizat de EXPOROM, cel mai nou centru expozitional situat in localitatea Pantelimon (Ilfov), la nici 12 km de Piata Unirii.

Expozantii deja isi pregatesc ofertele dedicate acestui eveniment, la preturi de expozitie. Printre companiile care si-au anuntat deja participarea se numara: Conti Grup, Food Industries, Simex Grup, Yalco Romania, UV Forest, Ianni Prod Com, T&C Net, Novo Parts, IT Genetics, Tan-Viet, AMC Spania, Risto Chef, Concept Hotels, Sensio, Valentino Tessuti, Tuzson Design, Framinor, Electro Brand, Ber’s New Solutions, Bakery Technology, All for Cleaning, Justins Group, Boxspring, Gastrotech, Fresco Proiect etc.

Pe langa aceasta expozitie de noutati in domeniul industriei ospitalitatii, echipa EXPOROM, impreuna cu partenerii sai, a pregatit o serie de evenimente conexe, menite sa sprijine eforturile companiilor de a-si dezvolta sau repune pe picioare activitatea. Vorbim despre: idei si tehnici noi care ajuta la cresterea cifrei de afaceri, practici care au avut succes, contact direct cu reprezentanti ai unor organizatii  de profil.

Iata programul acestor evenimente:

14 MARTIE 2013

12:30-14:00 Demonstratie culinara: Stefan BERCEA – maestru in arta culinara, presedintele ANBCT si Dragos BERCEA – bucatar (ANBCT – Asociatia Nationala a Bucatarilor si Cofetarilor din Tursim); Seminar Pestele de acvacultura: Don MARIANO, presedinte Organizatia RO-FISH (Asociatia Procesatorilor, Importatorilor, Distribuitorilor si Comerciantilor de Peste din Romania)

14:00-15:00             Seminar Despre pizza: Claudiu TOADER, pizza expert (ANBCT)

15:00-16:00 Demonstratie sculptura in legume: Dan BOGATU – specialist in bucatarie rece si carving (sculptura in legume si fructe) (ANBCT)

16:30-17:00 Pauza

17:00-18:00 Demonstratie culinara:  Chef Paul MIHAILESCU, La Seratta (ANBCT)

15 MARTIE 2013

12:00 – 13:30 Demonstratie culinara Scoala Bella Italia: Cerasela LUNGU – maestru in arta culinara, Chef Cecilia ENE, Chef Adrian IURICIUC, bucatar Georgeta CIOCARLAN

12:30 – 13:30           Seminar Elaborarea unui meniu de bauturi: Echipa BARMANIA

14:00 – 15:30 Demonstratie culinara Scoala Bella Italia: Cerasela LUNGU – maestru in arta culinara, Chef Cecilia ENE, Chef Adrian IURICIUC, bucatar Georgeta CIOCARLAN

15:30 – 16:30           Seminar Responsabilitatea fata de oaspeti: Echipa BARMANIA

16:30 – 18:00 Demonstratie culinara Scoala Bella Italia: Cerasela LUNGU – maestru in arta culinara, Chef Cecilia ENE, Chef Adrian IURICIUC, bucatar Georgeta CIOCARLAN

16 MARTIE 2013

11:00 – 12:30 Demonstratie culinara – Chef Eduard ISTOC (Horeca School)

11:00 – 18:00 Demonstratie modelare in fondant – Alina PANAIT (Torturi vesele)

11:30 – 12:30           Seminar Consumul responsabil de alcool si avantajele acestuia pentru baruri: Echipa BARMANIA

12:30 – 13:00           Seminar Vinul in restaurant, conditionare si servire cu ajutorul tehnogiilor Ho.Re.Ca: Sergiu NEDELEA, sommelier (Wintestate)

13:00 – 13:30 Prezentare Vinul.ro

13:30 – 15:00 Demonstratie culinara – Chef Sidia SISSOKO (Horeca School)

13:30 – 14:30           Seminar Avantajele formarii profesionale si a trainingului: Echipa BARMANIA

16:30 – 18:00 Demonstratie culinara – Junior Sous Chef Laurentiu RADACINA (Horeca School)

17 MARTIE 2013

11:30-13:00 Demonstratie culinara: Silvian MIRON – maestru in arta culinara, specialist international in creatii din zahar si ciocolata (ANBCT)

13:00-13:30 Pauza

13:30-14-30             Seminar Arta culinara moderna: Luminita CARAGEA – maestru in arta culinara, cofetar specialist (ANBCT)

14:30-15:00 Pauza

15:00- 16:00            Seminar Uleiul de masline in alimentatie: Petrisor TANASE – maestru in arta culinara (ANBCT)

Pe durata celor 4 zile, SCAE Romania va invita vizitatorii la o ceasca de cappuccino din partea casei. De asemenea, va oferi in fiecare zi, demonstratii de latte art, cafea la ibrick si cafea cu alcool, cu campionii nationali si cu cei mai buni barista din Romania:

Laura LEZIS – campioana nationala la Ibrick,locul 9 mondial;
Marius NICA – campion national Latte art;
Bogdan ANDREI
– Vice campion Cafea cu alcool;
Laurentiu STEFAN
barista certified Scae si calificat la etapa nationala de Barista din acest an;
Cristi COMAN
– campion national de Barista din 2012.

Asadar, va asteptam in perioada 14 – 17 martie la HORECA Expo, un eveniment marca EXPOROM, iar pentru orice informatie cu privire la desfasurarea evenimentului, ne puteti scrie la pr@exporom.ro, persoana de contact fiind Romina Stancu (0752.206.745).

Accesul in spatiul expozitional se va face pe baza de invitatie sau bilet de intrare, iar transportul vizitatorilor (microbuze cu o capacitate de 25 de persoane) va fi gratuit de la statia de metrou Republica. AICI puteti afla cum puteti ajunge si de AICI puteti descarca invitatia de participare.

(comunicat de presa)

*