Proiectul „Descopera traditiile culinare romanesti”

8 martie 2013 | Noutati

Peste 200 de materiale de presa si 3 milioane de persoane informate cu privire la retetele traditionale bucovinene

204 materiale de presa despre retetele traditionale bucovinene au fost publicate in perioada 1 – 28 februarie 2013, in cadrul proiectului de responsabilitate sociala “Descopera traditiile culinare românesti”, derulat de agentia Russenart Communications.

In urma celor 5 campanii din luna februarie, peste 3 milioane de persoane au primit informatii despre proiect si retetele traditionale bucovinene.

In februarie, retetele traditionale oferite de pensiunile din Bucovina au facut deliciul presei si al publicului larg. Au fost degustate, preparate, testate, promovate si criticate, dar, mai presus de orice, au demonstrat ca se poate mânca bine folosind ingrediente simple, la indemâna oricui. Am avut alaturi de noi jurnalisti, bloggeri, bucatari, proprietari de restaurante si specialisti in arta gatitului. Speram ca, in viitor, sa implicam in proiect si acele companii românesti sau multinationale care doresc sa sprijine produsele si traditiile românesti”, a declarat Larisa Toader, Managing Director Russenart Communications.

Proiectul “Descopera traditiile culinare romanesti” este derulat de agentia Russenart Comunications, in perioada februarie – noiembrie 2013 si este sprijinit de 47 de parteneri media (televiziuni, publicatii tiparite si online, bloguri): 121, Antena 2, Amelie.ro, Autentic Promotion, Bucatarescu.ro, Bucataria Culinara, Calendar Evenimente, Casa mea, Culinar.ro, Carticica Practica, Cefacemimi?, Coolinaria, ecuisine.ro, Descopera Romania, Dacic Cool, ele.ro, eurocadouri.com, eva.ro, Euforia TV, Fabrica de Carne, Fabrica de lapte, Food & Bar, Foodblog, Garbo.ro, Gastro Media, gustos.ro, Horeca Romania, HRB Expert, InfoAliment, inoras.ro, jurnaldebucuresti.com, metropotam.ro, Mujer, Pap Tot, ReplicaVedetelor.ro, Restograf, Retete ca la Mama, Retetele Marianei, România libera, România pozitiva, Senso TV, SMA Studio, stiuunloc.ro, traditionalromanesc.ro, Vacante la tara, WebArt, Woman TV.

Partenerul special al proiectului este ChefBuzu.com.

In cadrul programului “Descopera traditiile culinare românesti”, 40 de retete vechi sunt obtinute de la pensiuni si mici producatori din cele 9 regiuni istorice ale României: Bucovina, Dobrogea, Banat, Crisana, Maramures, Moldova, Muntenia, Transilvania si Oltenia.

Timp de 9 luni, retetele traditionale sunt pregatite, saptamânal, la restaurantele partenere din Bucuresti si pot fi degustate pe durata proiectului.

In luna februarie, retetele bucovinene au fost preparate si degustate la restaurantul Bucatarasul cel dibaci.

Retetele dobrogene ale lunii martie sunt oferite de Adrian Buzoianu, Pensiunea Casa dintre Sălcii si Pensiunea Cherhana si vor putea fi degustate la Restaurantul Adeline, situat in Centrul Vechi, Str. Blanari, nr. 9, Bucuresti.

In perioada martie – decembrie 2013, vor fi incheiate parteneriate cu mai multe restaurante, pentru a oferi publicului larg din toate zonele Bucurestiului produse traditionale, specifice celor 9 zone istorice ale României.

Din martie 2013, companiile preocupate de promovarea specificului românesc, pot sprijini proiectul de responsabilitate sociala “Descopera traditiile culinare românesti!” prin activitati de sponsorizare sau parteneriate de tip barter.

Despre Russenart Communications

Russenart Communications este o agentie de comunicare infiintata in 2008 si condusa de Larisa Toader, in calitate de Director Executiv. Compania se diferentiaza de celelalte agentii de pe piata de comunicare româneasca prin câteva servicii unice: delegarea unor specialisti de relatii publice seniori care isi desfasoara activitatea de la biroul clientului pe o perioada determinata, consultanti specializati in promovarea start-up-urilor si a brandurilor de lux, consultanta in derularea proiectelor europene, workshop-uri aplicative.

Din 2010, compania a inceput derularea unor proiecte speciale, dedicate unui public avizat: Buticul de PR, Congresul Comunicatorilor, Luxury & Elegance, Târgul de Traditie, Cultura si Manufactura Româneasca, proiectul de responsabilitate sociala Descopera traditiile culinare românesti!”.

Pentru detalii referitoare la proiect si mai multe informatii accesati www.russenart.ro sau www.descoperatraditiileculinareromanesti.wordpress.com.

Contac: Larisa Toader, Managing Director Russenart Communications
Larisa.Toader@russenart.ro

(comunicat de presa)

*