Pub, Art Gallery & Bistro Radu House

Vizualizari 3.498 Vizualizari 
Comentarii 0 Comentarii 
Tip: Restaurant
Pozitionare: Medie
Bucatarie: Internationala
Dominanta: Generalist
Pret/meniu: 100-150 RON
Evaluarea Restograf
(Mar-14)
 
Total
 
Mancare
Ambianta
Serviciu
Evaluarea cititorilor
( 185 voturi )
 
Total
 
Mancare
Ambianta
Serviciu
 
Galerie Foto


Pe scurt64599

Radu House Pub & Bistro e un restaurant in toata regula intr-o casa veche, frumoasa, in una dintre locurile cu farmec interbelic ale Bucurestiului, in zona Gradina Icoanei, aproape de Schitul Darvari si de mandra Biserica a Icoanei. Intrarea se face prin strada Icoanei si e vecin(a) cu alte doua restaurante ale zonei, chinezescul 5 Elemente si Ristorante Capriccio Italiano. Numele de Radu House vine de la proprietarul casei din perioada interbelica, inginerul Elie Radu, faimos in vremea sa.

Restaurantul e la etaj, se intra pe o scara de lemn, din alta lume, mai frumoasa decat a noastra. Interiorul e renovat. Sigur nu era asa pe vremea ilustrului locatar care a dat numele casei. Culori inchise, pereti visinii, albastri, verzi, contraste violente. Pe pereti sunt lucrari de dimensiuni mari, cred ca ale proprietaresei localului. Si inca ceva: au acoperit toate geamurile, fiind convinsi ca musafirii prefera sa vada niste draperii de carpa si nu casele, curtile si acoperisurile din jur, pline de poezie chiar si asa degradate cum sunt unele dintre ele. Fiind singurii clienti din restaurant, am pus piciorul in prag si le-am cerut sa ridice storurile si sa ne lase sa ne uitam la oras.

Meniul nu e lung deloc la Radu House, mancarea a fost mai buna decat ne-am asteptat, au un bucatar serios si muncitor acolo. Preturile sunt rezonabile. Serviciul a fost bun, cu un chelner civilizat dar cam stresat.

Radu House Pub & Bistro e, deci, un restaurant destul de bun, care face lucrurile cum trebuie si in care nu te simti furat la plecare. Ramane de vazut daca asta e destul ca sa aduca destui clienti, pentru ca nu e pe o strada batuta de multi bucuresteni, firme cu angajati instariti care sa vina zilnic sa manance la pranz nu prea sunt, iar sa te bazezi doar pe vecini e cam riscant in ziua de azi. Sper sa aiba mai mult succes vara, cand isi vor face o terasa in curte. O curte adevarata, de casa adevarata din adevaratul Bucuresti... (GB - martie 2014)

Recenzii & Articole

Radu House Pub & Bistro in casa a lui Elie Radu   
(prezentare) (Jan 2014)

Interviu cu managerul general Silvana Hristea, artist plastic Radu House Pub & Bistro este un local deosebit, deschis, deloc intamplator, in casa a lui Elie Radu. Pe zidul casei-monument istoric Elie Radu, regasim urmatoarele cuvinte: "1898, Casa Inginer Elie Radu; Cladire in stil neoromanesc...
........................................................................................................ citeste tot


Localizare Pub, Art Gallery & Bistro Radu House

Alexandru Donici 40, BUCURESTI,

               Restaurante evaluate Localuri evaluate    Restaurante neevaluate  Localuri neevaluate    Restaurante inchise  Localuri inchise

Tu ce parere ai?
Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.


5 × four =Taguri: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,